Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako pravilno skrbimo za ležišče?

Ležišče je tako kot ostalo pohištvo del pohištva, ki ga moramo vzdrževati. Ali veste, kako pravilno skrbeti za ležišče, da vam bo še dolgo dobro služil? Pripravili smo vam 10 praktičnih navodil za vzdrževanje ležišča.

1. Pred uporabo ležišča preberite navodila proizvajalca

Če se boste držali navodil in priporočil proizvajalca, boste ležišču zagotovili najboljšo nego in na njem udobno spali še mnogo, mnogo let.

2. Poskrbite za pravilno namestitev letvene podlage in ležišča

Prepričajte se, da sta ležišče in podlaga pravilno nameščena. Nepravilna namestitev lahko namreč poškoduje vaš ležišče. Če ste v skrbeh, da ne znate pravilno namestiti ležišča in podlage, prosite svetovalce za nasvet. Lahko nas pokličete na brezplačno številko 080 10 15.

3. Ne odstranite etikete z ležišča

Informacije na etiketi vam lahko precej koristijo. Etiketa je identifikacija vašega ležišča, ki jo uporabite pri uveljavljanju garancije, zato jo pustite na ležišču.

4. Pod ležišče namestite letveno podlago

V nobenem primeru ne uporabljajte ležišča na kovinskih mrežah, na podlagah s širokimi letvicami in na ravnih ploščah. Te podlage niso primerne, saj lahko zadržujejo vlago, kar vodi do nastanka plesni. Ležišče Dormeo uporabljajte izključno na lesenih letvicah, saj omogočajo stalno prezračevanje in dihanje ležišča.

5. Nad ležišče dajte zaščitno prevleko

Kakovostna, pralna prevleka je odlična rešitev za zagotavljanje popolne higiene in podaljšanje življenjske dobe ležišča. Še posebej jo priporočamo ljudem, ki se med spanjem potijo, inkontinentim bolnikom, mlajšim otrokom in za vroče poletne mesece.

6. Menjavajte položaj ležišča

Vsake nekaj časa, predvsem pa v prvih 6 mesecih uporabe, menjajte (obračajte) položaj ležišča. Ne obračajte ga horizontalnio, ampak samo vertikalno, torej zamenjajte položaj glava–noge. Svetujemo vam tudi, da občasno ležišče postavite pokončno, saj se tako struktura in polnilo optimalno stabilizirata.

7. Poskrbite za redno prezračevanje spalnice in ležišča

Priporočljivo je, da vsak teden, najbolje pa vsak dan, dobro prezračite sobo in izpostavite ležišče svežemu zraku. Med zračenjem odstranite tudi posteljnino. S tem boste preprečili, da bi se v ležišču zadrževala vlaga in tako bo onemogočeno razvijanje neprijetnih vonjav ali celo plesni. Tako bo vaš ležišče ostal svež in zračen.

8. Za čiščenje ležišča ne uporabljajte kemikalij

Ležišče vzdržujte tako, da ga občasno posesajte z običajnim sesalnikom. Ne uporabljajte kemikalij, niti ga ne likajte, saj ga boste tako poškodovali. Zračenje in sesanje je popolnoma dovolj za higieno.

9. Ležišče ni otroški trampolin

Ne dovolite otrokom, da skačejo po ležišču. Čeprav je ležišče Dormeo narejen iz trpežnih materialov, se lahko ob skakanju in igri ležišče poškoduje ali celo polomi letveno dno.

10. Ležišča v nobenem primeru ne upogibajte

Kadar želite ležišče premakniti ali očistiti, ga nikoli ne upogibajte, saj ga lahko resno poškodujete. Poleg tega ne posedajte ob robovih postelje, ampak se raje usedite na sredino. Tako bo ležišče obdržal svojo obliko in dolga leta opravljal svojo glavno funkcijo: podpiranje vaše hrbtenice med spanjem.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.