V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Kako izbrati ustrezno letveno podlago?

Za pravilen položaj telesa med spanjem, stalno prezračevanje ležišča, odvajanje vlage in dolgo življenjsko dobo ležišča je nujno, da uporabljate kakovostno posteljno dno. Iverna plošča, kovinska mreža ipd. že dolgo več ne ustrezajo najnovejšim standardom, saj ne omogočajo prezračevanja in ergonomskega položaja telesa.

Za pravilen položaj telesa med spanjem, stalno prezračevanje ležišča, odvajanje vlage in dolgo življenjsko dobo ležišča je nujno, da uporabljate kakovostno posteljno dno.

Iverna plošča, kovinska mreža ipd. že dolgo več ne ustrezajo najnovejšim standardom, saj ne omogočajo prezračevanja in ergonomskega položaja telesa. Najprimernejše za posteljno dno so prožne lesene letvice, ki so vpete v lesen okvir in jih lahko namestimo v vsako posteljo.

Na Dormeu smo pripravili širok izbor klasičnih in specialnih letvenih podlag, ki bodo zadostile potrebam vsakega ležišča in njenega uporabnika. Vse letvice so narejene iz prožnih letvic, vpetih v leseni okvir, imajo enako nosilnost (120–130 kg za podlago širine 80–120 cm) in skrbijo za nenehno zračenje ležišča. Vse letvice imajo 2 leti garancije in certifikat LGA, ki zagotavlja izdelavo iz materialov, prijaznih za okolje.

Letvene podlage z možnostjo nastavljanje trdote ledvenega predela

Vse letvene podlage Dormeo imajo možnost nastavitve podpore v ledvenem oz. križnem predelu. Razlika med njimi je mdr. v tem, koliko letev ima vgrajene drsnike. Več drsnikov pomeni možnost nastavitve podpore; če drsnike potegnete narazen, ležišče nudi več podpore, kot, če jih potegnete skupaj.

Letvene podlage s 4 drsniki

Letvene podlage s 4 drsniki so namenjene tistim, ki bi (občasno) radi več podpore v predelu križa:

Clipflex je letvena podlaga s 26–28 letvicami, prilagojena sodobnemu človeku, saj ima poleg 4 drsnikov na ledvenem delu oblikovane 3 cone za maksimalno prilagajanje celemu telesu. Še posebej radi si jo izberejo športniki in aktivni ljudje nasploh.

Letvena podlaga s 5 drsniki

Letvena podlaga s 5 drsniki omogoča nastavitev podpore nižje proti trtici oz. jo svetujemo višjim ljudem, ki jim 4 drsniki ne zaobjamejo celega križa.

Compactflex je nova letvena podlaga z 28 prožnimi letvicami, ki ima 5 drsnikov na zgornjem sredinskem delu. Poleg tega ima oblikovane 3 cone za maksimalno prilagajanje celemu telesu. Še posebej radi si jo izberejo športniki in aktivni ljudje nasploh.

Letvena podlaga s 6 drsniki

6 drsnikov ima samo ena podlaga Dormeo, ki pa ima poleg drsnikov številne napredne možnosti za uravnavanje podpore ležišča po vaših potrebah.

Dynamic Flex je 5-conska podlaga z izredno prožnimi diski in 27 letvicami, ki ponuja možnost nastavitve podpore ramenskega in ledvenega dela ter dvig vzglavja in vznožja.

Zako je najbolj fleksibilna letvena podlaga v družini letvic Dormeo. S 6 drsniki, ki so na ledvenem delu, opazno spremenite podporo ležišča in si jo tako spremenite glede na lastne želje.

Letvena podlaga z 9 drsniki

Ker je križ pri spanju najbolj obremenjen del telesa, naše potrebe pa so različne, je najbolje, da si podporo ležišča na tem občutljivem delu nastavimo sami.

Trioflex je nova, 3-conska letvena podlaga, ki ima nadpovprečno število, kar 39–42 (odvisno od dolžine postelje oz. ležišča) ozkih prožnih letvic. Te sproščajo telo in razbremenijo najbolj obremenjene dele telesa. 3 seti drsnikov na 3 letvicah omogočajo popolno nastavitev podpore za najbolj udoben spanec.

Ergoflex je narejen z mislijo na ljudi, ki si želijo spati na ergonomskem ležišču, ki razbremeni pritisk na telo, še posebej na izbočene dele telesa. Gosto posejane ozke letvice, ki jih je odvisno od dolžine ležišča 39–42 (odvisno od dolžine ležišča oz. postelje), sproščajo točkaste obremenitve, 9 drsnikov na sredini pa omogoča nastavitev podpore okrog medenice, trtice pa vse do križa. Letvena podlaga je 3-conska, poleg tega ima tudi možnost dviga vzglavja in vznožja ter se tako popolnoma prilagodi vašim potrebam.

Napredne letvene podlage s prilagodljivimi diski: za najbolj zahtevne

Za popolno udobje in resnično po meri prilagojeno podporo telesu je najboljša izbira letvena podlaga s prilagodljivimi diski.

Dynamic Flex je najboljša izbira za najbolj zahtevne kupce, saj ima številne možnosti za nastavitve po vaši meri. Klasične letvice so na predelu trupa zamenjane s 30 prilagodljivi diski, ki se odlično prilagajajo vašemu telesu, saj jih lahko sami nastavite z gumbom.

Sredinski del podlage ima tudi 6 letvic z drsniki, s katerimi si lahko podporo ležišča prilagodite po svojih potrebah, ramenski del pa ima 3 nivoje čvrstosti. Možnost dviga vzglavja in vznožja vam skupaj z naštetimi prednostmi te podlage daje prvovrstno podporo in resnično izpolni vse potrebe vašega telesa med spanjem.

Zložljive letvice za lažje prevažanje in shranjevanje: enostavno, brez izvijača!

Za vse tiste, ki vas skrbi transport letvic do vašega ležišča, smo pripravili 2 modela, ki ju prejmete zložena v 2 dela:

  • Clipflex se z jekleno zaponko zloži v 2 dela (podlaga ni razstavljena, ampak jo samo raztegnete in je pripravljena za uporabo).
  • Compactlex se z jekleno zaponko zloži v dva dela (podlaga ni razstavljena, ampak jo samo raztegnete in je pripravljena za uporabo).

Dimenzije in izbira ustrezne velikosti letvic za vašo posteljo

Letvice Dormeo so na voljo v vseh standardnih in nestandardnih dimenzijah, pri čemer pa velja, da je realna dimenzija letvene podlage malce drugačna. Vse letvene podlage Dormeo flex so v skladu z dimenzijami posteljnih okvirjev narejene z negativno toleranco, tako da jih zlahka položite v obstoječo posteljno bazo.

To pomeni, da je širina letvic običajno za 1 cm krajša (t.j. za 0,5 cm na vsaki strani) ter dolžina krajša za 4 cm (t.j. za 2 cm na vsaki strani – ob vzglavju in vznožju) od navedene standardne (dejanske) dimenzije.

Za dvojno (francosko) posteljo vam priporočamo nakup 2 letvenih podlag, saj ena široka podlaga ne more zagotavljati vseh prednosti letvic. Iz tega razloga je najširša letvena podlaga dimenzije 120 x 200, oz. 140 x 200 za podlago Dynamic Flex.

Vse letvene podlage Dormeo si lahko ogledate na povezavi s klikom tukaj, kjer vas čaka podroben opis vseh izdelkov.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.