V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Kako zaspati v le 2 minutah

Veliko se najde trikov in nasvetov o tem, kako hitro zaspati. Tale pa prihaja kar s strani ameriške vojske! In ker vsi vemo, da z njimi ni šale, je to res morda tista tehnika, ki bo končno rešila tudi vaš problem …

Za začetek: kako hitro pa bi sploh morali zaspati?

No, večina ljudi si seveda želi zaspati čim hitreje po tem, ko ležejo v posteljo. Vendar jim to žal še zdaleč ne uspe vedno … Po koliko časa je torej normalno, da zaspimo?

Večina strokovnjakov se strinja, da je normalno zaspati po 10 do 20 minutah, kar tudi nakazuje, da imamo redne in zdrave spalne navade. Ljudje, ki potrebujejo med 20 in 60 minutami, da zaspijo, pač le nimajo toliko sreče kot drugi. Tisti, ki potrebujejo več kot 60 minut, pa morda trpijo za nespečnostjo ali kako drugo motnjo.

Kaj pa ljudje, ki zaspijo v le nekaj minutah? Ti so pravi srečneži! Tisti, ki pa zaspijo takoj, ko ležejo v posteljo, pa so morda na splošno preveč utrujeni, zato je to znak, da potrebujejo več spanja.

Če potrebujete veliko časa, da zaspite …

… vam morda lahko pomaga spodnji stari trik ameriške mornarice. Navsezadnje obljublja, da bi naj z njegovo pomočjo ljudje zaspali v manj kot 120 sekundah …

Zaspite kjerkoli in kadarkoli

Potrebe vojske so seveda precej drugačne od naših običajnih potreb. Vojaki pač morajo biti sposobni zaspati v težkih okoliščinah, v sovražnem okolju in pod veliko pritiska. Ta tehnika bi jim naj tako omogočila (in tudi vam), da zaspijo ponoči ali podnevi, v postelji ali pa kar na tleh.

Če jo želite preizkusiti, preprosto sledite spodnjim preprostim 6 korakom, ki vam bodo pomagali sprostiti telo in um – ter vas seveda, vsaj upamo, uspavali …

#1: Sprostite obrazne mišice

Sproščanje telesa se začne na vrhu – pri obrazu. Sprostite obrazne mišice in seveda poskrbite, da bodo vaše oči ves čas izvajanja te tehnike zaprte.

#2: Spustite ramena

Ramena in vrat so pod velikim pritiskom pri našem vsakdanjem početju. Če jih po napornem dnevu nekoliko spustite, ne boste le fizično sprostili tega dela telesa, temveč lahko ta gib na vas vpliva tudi psihološko – kot da vam je ravnokar z ramen padlo veliko breme.

#3: Sprostite roke

Nadaljujte navzdol po telesu, tako da sprostite še roke. Imejte jih ob telesu, v položaju, ki vam je najbolj udoben.

#4: Izdihnite in sprostite prsni koš

Prsni koš je naslednji na vrsti. Za učinkovito sprostitev najprej izdihnite, nato pa se prepustite občutku.

#5: Sprostite noge

Kot ste malce poprej sprostili roke, sedaj sprostite še noge …

#6: Izpraznite um

Ko sprostite celo telo, je čas za zadnji korak – sproščanje uma. Praznjenje uma pa je lahko včasih zahtevna naloga, kaj? Ameriška vojska na tem mestu ponuja dve možni rešitvi. Zamislite si lahko, da ležite v popolni temi (vendar na udobnem kavču ali kaj podobnega, da vas ne bo strah).

Če pa to ne deluje, dodajte še naslednje besede: »Ne razmišljaj«. In si jih večkrat ponovite sami pri sebi. Ne razmišljaj. Ne razmišljaj. Ne razmišljaj.

Kaj pa potem?

Potem bi morali zaspati. Vse skupaj v manj kot 2 minutah …

Ali tehnika deluje vedno in na vseh ljudeh?

Bodimo odkriti – večinoma take stvari ne delujejo na vseh, kajne? No, ta bi morala na skoraj vseh …

96-odstotna uspešnost

Glede na podatke ameriške mornariške šole za pilote, kjer so tehniko uporabljali, je bila uspešna pri neverjetnih 96 % pilotov, ki so torej lahko zaspali v manj kot 2 minutah. To pomeni, da si je z njo lahko pomagalo kar 24 od 25 pilotov. Odlični rezultati, kajne? Seveda pa do takšnih rezultatov ne boste prišli tako zlahka …

Vaja dela mojstra

Tehnike namreč ne boste mogli uspešno uporabiti brez vaje, čeprav se sama po sebi tehnika zdi popolnoma preprosta. Zgoraj omenjene rezultate so piloti dosegli šele po 6 tednih redne vadbe. Vadite torej! In lahko noč …

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.