Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Barve za stene, ki vas bodo najbolj učinkovito sprostile

Seveda že dobro veste, da ima skodelica toplega čaja, poslušanje mirne glasbe ali sprehod po parku pomirjujoč učinek na vaše srce, um in dušo. Vendar pa morda niste vedeli, da lahko zelo podoben učinek dosežete tudi s tem, da se obdate s sproščujočimi barvami.

Predlagamo vam torej, da svoje stene obarvate v eno od naslednjih barv …

Sivo–bež ali topla siva barva

Mehka, topla siva barva ni le klasična in šik, pač pa tudi preprosto pomirjujoča. Predstavljajte si denimo malce spranega slona – to je ta barva!

Je neverjetno prefinjena, zato jo imajo radi tudi notranji oblikovalci. Barva je topla, privlačna, mehka, obenem pa zelo pomirja. Res je pravi dragulj med barvami.

Zlahka ustvari prijetno umirjeno atmosfero in je popolna izbira za dnevno sobo ali jedilnico.

Pridušena modra barva

Modra barva nas spominja na odprte prostore, svetlikajoče se morje in mirna jezera. Svetla in intenzivna modra barva ima vsekakor svoje mesto, bolj pridušeni odtenki pa dajejo občutek globine in kompleksnosti.

Odlično se ujema tudi s številnimi drugimi barvami, poleg tega pa ima ob različnih urah zaradi menjave svetlobe popolnoma drugačen vpliv na nas.

Bogata turkizna barva

Če si želite priklicati občutek tropskih plaž, si izberite modro barvo, ki vleče na turkizno. Gre za nasičeno, globoko nianso, zaradi katere bo vsak prostor nudil sproščujoče vzdušje. Če želite bolj umirjen videz, jo lahko uporabite le za poudarke na zidovih in v kopalnici.

Rožnato–siva barva

Malce bolj ženstven odtenek, ki obenem ni preveč punčkast, je rožnato–siva barva.

Gre za kombinacijo, ki spominja na toplo barvo kamna in poletnega neba ob svitanju. Izjemno mehka niansa je odlična izbira za spalnico ali jedilnico.

Barva dima in sivke

Gre za še eno od najljubših barv notranjih oblikovalcev, ki to nianso obožujejo zaradi njene globine in seksi privlačnosti. Gre za bolj umirjeno barvo sivke s pridihom dima – je malce ženstvena in čutna, obenem pa dovolj drugačna, da izstopa, vendar pa ni preveč intenzivna.

Niansa je odlična izbira za delovno sobo ali večjo spalnico.

Siva barva

Če ne marate različnih odtenkov sive, kot sta topla siva in sivka–siva, vam bo morda všeč povsem enostavna niansa sive.

Gre za intimno, prefinjeno in prijetno barvo. Ker je globoka in samozavestna, je popolna za hodnik ali pisarno.

Kremna rumena barva

Že sama misel na rumeno barvo vas lahko spravi v boljšo voljo. Soba, obarvana v izjemno bogato in drzno nianso rumene, zlahka poskrbi za popolno srečo, če pa si želite malce bolj umirjen učinek, pa uporabite kremno rumeno barvo, ki spominja na barvo masla.

Rdeče–siva

Nevtralna rdeča, ki vleče na sivo, predstavlja še eno originalno nianso, ki bo poskrbela za udoben, topel občutek v prostoru.

Gre za šik, bogato in obenem nevtralno barvo. Popolna je za knjižnice in velike dnevne sobe.

Barva žajblja

Tudi zelene barve so neverjetno sproščujoče, verjetno zato, ker jih povezujemo z naravo.

Če nameravate sobo pobarvati z zeleno barvo, razmislite tudi o malce bolj kompleksnih barvah. Nežen odtenek žajblja ali globoka gozdnato zelena barva sta odlični izbiri.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.