Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako zaščititi ležišče in mu podaljšati življenjsko dobo?

Tako kot naše stanovanje, avtomobil in oblačila, tudi ležišče potrebuje posebno skrb. Če pozabimo nanj in mu po namestitvi ne namenjamo pozornosti, se lahko kaj hitro zgodi, da ležišče izgubi določene pozitivne lastnosti. Kako torej ohraniti in kar najbolje izkoristiti prednosti vašega ležišča?

Tako kot naše stanovanje, avtomobil in oblačila, tudi ležišče potrebuje posebno skrb.

Če pozabimo nanj in mu po namestitvi ne namenjamo pozornosti, se lahko kaj hitro zgodi, da ležišče izgubi določene pozitivne lastnosti. Kako torej ohraniti in kar najbolje izkoristiti prednosti vašega ležišča?

Oglejte si 10 praktičnih navodil za vzdrževanje ležišča.

1. Pred uporabo ležišča skrbno preberite navodila proizvajalca

Če se boste držali navodil in priporočil proizvajalca, boste lahko ležišču zagotovili najboljšo nego in na njem udobno spali še mnogo, mnogo let.

2. Poskrbite za pravilno namestitev letvene podlage in ležišča

Prepričajte se, da sta vaše ležišče in podlaga pravilno nameščena. Nepravilna namestitev lahko namreč poškoduje vaše ležišče. Če ste v skrbeh, da ne znate pravilno namestiti ležišča in podlage, prosite svetovalce za nasvet.

3. Ne odstranite etikete

Informacije na etiketi vam lahko precej koristijo. Etiketa je identifikacija vašega ležišča, ki jo uporabite pri uveljavljanju garancije, zato jo pustite na ležišču.

4. Uporabite ustrezno posteljno dno – letveno podlago

Izogibajte se uporabi ležišča na kovinskih mrežah, na podlagah s širokimi letvicami in na ravnih ploščah. Omenjene podlage niso primerne, saj lahko zadržujejo vlago, kar lahko pripelje do nastanka plesni. Ležišče Dormeo obvezno uporabljajte na lesenih letvicah, saj omogočajo stalno prezračevanje in dihanje ležišča. Priporočamo vam, da za posteljno dno uporabite letvene podlage Dormeo.

5. Uporabljajte zaščitne prevleke

Kakovostna, pralna prevleka je odlična rešitev za zagotavljanje popolne higiene in podaljšanje življenjske dobe ležišča. Zaščitna prevleka je odlično sredstvo za zaščito pred nečistočami, alergijami in vlago. Priporočamo prevleke Dormeo, ki so na voljo v bombažni, nepremočljivi in antialergijski različici.

6. Menjavajte položaj ležišča

Vsake nekaj časa, predvsem pa v prvih 6 mesecih uporabe, menjajte (obračajte) položaj ležišča: glava in noge. Pri Dormeu priporočamo tudi občasno pokončno postavitev ležišča, saj se tako struktura in polnilo optimalno stabilizirata.

7. Poskrbite za prezračevanje spalnice in ležišča

Priporočljivo je, da vsak teden, najbolje pa vsak dan, dobro prezračite sobo in izpostavite ležišče svežemu zraku. Med zračenjem odstranite tudi posteljnino. S tem boste preprečili, da bi se vlaga zadrževala v ležišču in tako bo onemogočeno razvijanje neprijetnih vonjav ali celo plesni.

8. Ležišča ne čistite s tekočimi sredstvi

Mokro čiščenje in likanje tkanine lahko poškodujeta vaše ležišče. Prav tako uporaba agresivnih čistil. Bolje je, da svoje ležišče vsake toliko posesate z navadnim sesalcem (s klasičnim, ne vodnim).

9. Ležišče ni trampolin

Ne dovolite otrokom, da skačejo po ležišču. Čeprav je ležišče Dormeo narejeno iz trpežnih materialov, se lahko ob skakanju in igri poškoduje ali celo polomi letveno dno.

10. Ležišča nikoli ne upogibajte

Kadar želite premakniti ali očistiti ležišče, ga nikoli ne upogibajte, saj ga lahko resno poškodujete. Poleg tega ne posedajte ob robovih postelje, ampak se raje usedite na sredino.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.