Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako izbrati pravo ležišče?

Kadar nastopi čas za nakup novega ležišča, hitro ugotovimo, da nas tržišče obdaja s pestro izbiro. Nekateri so narejeni iz vzmeti, drugi iz lateksa, tretji iz spominske pene … od vseh pa pričakujemo le, da nam zagotovijo kakovostno prespano noč.

Ležišča Dormeo so narejeni iz izbranih, naravi prijaznih materialov, ki so prilagojeni potrebam sodobnega človeka. Izbirate lahko med vrhunskimi ležišči, ki jih odlikuje najvišja kvaliteta in cenovna dostopnost. Da bi kar najlaže našli pravi ležišče zase, smo vam pripravili vodič po ležiščih Dormeo.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri novega ležišča?

Preden se odločite za novo ležišče, razmislite o svojih spalnih navadah. Svetujemo vam, da si najprej odgovorite na naslednja vprašanja (če s partnerjem spita na istem ležišču, odgovorita skupaj):

 • V katerem položaju spite?
 • Ali radi spite na mehkejšem ali na tršem ležišču?
 • Ali imate težave s hrbtenico, vratom ali križem?
 • Ali si želite ležišče iz pretežno naravnih materialov?
 • Ali ste alergični na prah in/ali pršice?
 • Ali se med spanjem pogosto potite?

Na podlagi tega boste lažje izbrali ležišče. Svoje ugotovitve si zapišite, nato pa preberite, kako izbrati ležišče, ki bo popolno.

1. pravilo: Izberite ležišče glede na spalni položaj

Spalni položaj je v bistvu najpomembnejši kriterij pri izbiri ležišča. V različnih spalnih položajih obremenjujejo različne dele telesa, zato moramo izbrati glede na to, v katerem položaju najbolj pogosto spimo:

 • Če najbolj pogosto spite na hrbtu …

potrebujete trše ležišče. Teža telesa je v tem položaju razporejena po celem ležišču, hrbtenica pa potrebuje čvrsto podporo.

 • če najbolj pogosto spite na trebuhu …

izberite srednje mehko ležišče, ki se odziva na obliko telesa in razporeditev teže. Za vas je najbolj primerno kombinirano ležišče iz čvrstega in mehkega dela, saj oba skupaj nudita podporo hrbtenici.

 • če najbolj pogosto spite na boku …

izberite najbolj mehko ležišče, ki varuje ramena, medenico in gležnje. Spanje na pretrdem ležišču namreč lahko oslabi kroženje krvi, kar povzroča zbujanje in premetavanje.

 • če kombinirate več položajev …

vam svetujemo, da izberete srednje čvrsto do mehko ležišče, ki je prijazno do izbočenih telesnih delov. Pri tem upoštevajte svoje želje in si izberite mehkobo glede na potrebe organizma.

2. Izberite ležišče glede na želje: mehko–trdo

Naslednji pomemben kriterij pri izbiri je v bistvu podoben prejšnjemu: vaša osebna potreba po tršem ali mehkejšem ležišču:

 • če imate najraje čvrsto, trdo ležišče …

si izberite čvrste materiale z zračno strukturo, kot je Ecocell. Ta napreden material daje popolno podporo hrbtenici, dobro diha vam daje vso udobje, ki ga potrebujete med spanjem.

 • če imate najraje srednje čvrsto ležišče z več mehkobe …

si izberite ležišče iz Ecocella z dodatkom mehkega material, ki nežno obda telo z udobjem in toplino. Najboljša izbira na tržišču je ultra prilagodljiva, toplotno občutljiva spominska pena, ki blagodejno vpliva na telo in bolečine v križu.

 • če imate najraje mehko ležišče …

si izberite ležišče s široko plastjo spominske pene ali iz izjemno prilagodljivega, mehkega naravnega lateksa talalay.

3. Izberite ležišče glede na težave s hrbtenico

Če imate težave s hrbtenico, si ležišče vedno izberite s pomočjo zdravnika ali farmacevta. Mi smo pa vam pripravili nekaj smernic pri izbiri glede na pogoste težave:

 • če imate bolečine v križu …

izberite čvrsto ležišče, ki vzpodbuja ergonomski položaj hrbtenice. Prava izbira za vas bo ležišče z visoko stopnjo ortopedskosti.

 • če imate težave s kostmi …

izberite 3-consko ležišče, ki se prilagaja teži in obliki 3 glavnih predelov telesa.

Prva cona zajema lažji deli telesa, zato je ta del ležišča mehkejši, bolj anatomski.

Sredinska cona podpira trup, kjer je zbrana večina telesne teže, zato je ta del bolj ortopedski, čvrstejši od ostalih, ker mora hrbtenici zagotavljati ustrezno podporo.

Tretja cona zajema področje nog in je po čvrstosti enaka kot prva cona. Ker je mehka in udobna, tak ležišče lajša bolečine v petah in mečih.

4. Ležišče za ljubitelje naravnih materialov

Če bi radi spali na ležišču iz naravnih materialov, izberite takšne, ki pozitivno delujejo na zdravje in počutje. Nekateri naravni materiali so vgrajeni v umetne in tako prejmete najboljše od obojega.

Pri nas se trudimo, da bi vam ponudili popolno kombinacijo materialov, ki vam bodo zagotovili izjemno počutje in udoben spanec, hkrati pa razmišljamo zeleno. Vse materiale vseh ležišč Dormeo je možno reciklirati!

5. Izbor ležišča za tiste, ki se med spanjem potijo

Prekomerno potenje med spanjem je eno izmed nevšečnosti, s katerimi se spopada precej ljudi. Pomagate si lahko z ležiščem, ki pomaga uravnavati potenje in ima antibakterijski učinek.

 • dodatek srebra v ležišču pomaga uravnavati telesno temperaturo, deluje antibakterijsko in preprečuje nastanek neprijetnih dišav.
 • dodatek bambusovih vlaken deluje kot naraven deodorant, saj bambus vpija vlago. Zaradi tega je ležišče z bambusovimi vlakni vedno svež, med spanjem pa lajša težave s potenjem.

5. Bodite pozorni na ležišče, če imate alergije

Vsa kležišča Dormeo so zaščitena pred pršicami in prahom z enim ali več zaščitnimi sistemi:

 • zaščita RESISTAT s karbonskimi vlakni odvaja statično elektriko, s tem pa ustvarja za pršice neprijazno okolje. RESISTAT preprečuje tudi nabiranje prahu.
 • materiali, uporabljeni v proizvodnji ležiščejev Dormeo, so za pršice neprijazno okolje, saj se zaradi strukture vanj ne naseljujejo.
Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.