Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako izbrati ležišče, ki zares ustreza?

Kadar nastopi čas za nakup novega ležišča, hitro ugotovimo, da nas tržišče obdaja s pestro izbiro. Nekatera so si podobna, druga spet popolnoma različna. Tako so nekatera narejena iz vzmeti, druga iz lateksa, tretja iz spominske pene …od vseh pa pričakujemo le eno: miren, sproščujoč, enkraten, popoln spanec. Da bi kar najlaže našli pravo ležišče zase, smo vam pripravili vodič po ležiščih Dormeo. Pripravite se na popolno spanje!

Kadar nastopi čas za nakup novega ležišča, hitro ugotovimo, da nas tržišče obdaja s pestro izbiro. Nekatera so si podobna, druga spet popolnoma različna.

Tako so nekatera narejena iz vzmeti, druga iz lateksa, tretja iz spominske pene …od vseh pa pričakujemo le eno: miren, sproščujoč, enkraten, popoln spanec. Ležišča Dormeo so narejena iz izbranih, naravi prijaznih materialov, ki so prilagojena potrebam sodobnega človeka. Izbirate lahko med ležišči, ki jih odlikuje najvišja kvaliteta in cenovna dostopnost. Ležišča Dormeo združujejo moderno tehnologijo in najvišje standarde kakovosti, zato zagotavljajo dolga leta mirnega in poživljajočega spanca. Da bi kar najlaže našli pravo ležišče zase, smo vam pripravili vodič po ležiščih Dormeo. Pripravite se na popolno spanje!

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri novega ležišča?

Preden se odločite za novo ležišče, razmislite, kakšne so vaše potrebe in kakšne vaše spalne navade. Svetujemo vam, da si najprej odgovorite na naslednja vprašanja (če s partnerjem spita na istem ležišču, odgovorita skupaj):

 • V katerem položaju spite?
 • Ali radi spite na mehkejšem ali na tršem ležišču?
 • Ali imate težave s hrbtenico, vratom ali križem?
 • Ali si želite ležišče iz pretežno naravnih materialov?
 • Ali ste alergični na prah in/ali pršice?
 • Ali se med spanjem pogosto potite?

1. Izbor ležišča glede na spalni položaj

Pri izboru ležišča le redko upoštevamo svoj spalni položaj, pa je v bistvu najpomembnejši kriterij. V različnih spalnih položajih obremenjujejo različne dele telesa, zato moramo izbrati glede na to, v katerem položaju najbolj pogosto spimo.

Če običajno spite na hrbtu …

... potrebujete trše ležišče. Teža telesa je v tem položaju razporejena po celem ležišču, hrbtenica pa potrebuje tršo podporo. Dormeo vam priporoča:

 • Aloe Vera: najbolj trdo ležišče z izvlečki aloe vere
Če običajno spite na trebuhu …

... izberite srednje mehko ležišče, ki se odziva na obliko telesa in razporeditev teže. Za vas je najbolj primerno kombinirano ležišče iz trdega in mehkega dela, saj oba skupaj nudita podporo hrbtenici in udobje. Dormeo vam priporoča:

 • Memory 2+12 Fresh: iz trdega Ecocell® jedra in mehke spominske pene
Če običajno spite na boku …

... izberite najbolj mehko ležišče, ki varuje ramena, medenico in gležnje. Spanje na pretrdem ležišču namreč lahko oslabi kroženje krvi, kar povzroča zbujanje in premetavanje. Dormeo vam priporoča:

 • Bamboo: udobno ležišče z bambusovimi vlakni
Če kombinirate več položajev …

... vam svetujemo, da izberete srednje trdo do mehko ležišče, ki je prijazno do izbočenih telesnih delov (ramena, medenica, kolena ..). Pri tem upoštevajte svoje želje in si izberite mehkobo glede na potrebe organizma. Dormeo vam priporoča:

 • Memory 2+12 Fresh: iz trdega Ecocell® jedra in mehke spominske pene
 • Bamboo: udobno ležišče z bambusovimi vlakni

2. Izbor ležišča glede na njegovo trdnost

Naslednji pomemben kriterij pri izbiri je v bistvu podoben prejšnjemu: vaša osebna potreba po tršem ali mehkejšem ležišču.

Če si želite trdno ležišče …

... si izberite trdne materiale z zračno strukturo, kot je Ecocell®. Ta napreden material daje popolno podporo hrbtenici, dobro diha vam daje vso udobje, ki ga potrebujete med spanjem. Dormeo vam priporoča:

 • Aloe Vera: najbolj trdo ležišče z izvlečki aloe vere
Če si želite srednje trdo ležišče z več mehkobe …

... si izberite ležišča iz Ecocella® z dodatkom mehkega material, ki nežno obda telo z udobjem in toplino. Najboljša izbira na tržišču je ultra prilagodljiva, toplotno občutljiva spominska pena, ki blagodejno vpliva na telo in bolečine v križu. Dormeo vam priporoča:

 • Memory 2+12: iz pene Ecocell® in mehke spominske pene
 • Memory 2+12 Silver Plus: 3-consko ležišče iz pene Ecocell® in spominske pene z dodatkom srebra v prevleki
Če si želite mehko ležišče ...

... si izberite ležišče s široko plastjo spominske pene ali iz izjemno prilagodljivega, mehkega naravnega lateksa talalay. Dormeo vam priporoča naslednja ležišča:

 • iMemory Silver: obračljivo jedro iz pene Ecocell®
 • Bamboo: udobno ležišče z bambusovimi vlakni

3. Izbor ležišča glede na težave s hrbtenico

Če imate težave s hrbtenico, si ležišče vedno izberite s pomočjo zdravnika ali farmacevta. Mi smo pa vam pripravili nekaj smernic pri izbiri glede na pogoste težave.

Če imate bolečine v križu …

... izberite trdo ležišče, ki vzpodbuja ergonomski položaj hrbtenice. Prava izbira za vas bodo ležišča z visoko stopnjo ortopedskosti. Dormeo vam priporoča:

 • iMemory Silver:obračljivo jedro iz pene Ecocell®
 • Memory 2+12: iz trdega Ecocell® jedra in mehke spominske pene
 • Memory 2+12 Silver Plus: 3-consko iz pene Ecocell® in spominske pene z dodatkom srebrnih vlaken v prevleki
Če se pogosto srečujete z različnimi težavami s skeletom …

... izberite 3-consko ležišče, ki se prilagaja teži in obliki 3 glavnih predelov telesa. Prva cona zajema lažji deli telesa, zato je ta del ležišča mehkejši, bolj anatomski.

Sredinska cona podpira trup, kjer je zbrana večina telesne teže, zato je ta del bolj ortopedski, trši od ostalih, ker mora hrbtenici zagotavljati ustrezno podporo.

Tretja cona zajema področje nog in je po trdoti enaka kot prva cona. Ker je mehka in udobna, lajša bolečine v petah in mečih.

Dormeo vam priporoča, da izberete:

 • iMemory Silver:obračljivo jedro iz pene Ecocell®
 • Bamboo: udobno ležišče z bambusovimi vlakni

4. Izbor ležišča za ljubitelje naravnih materialov

Če bi radi spali na ležišču iz naravnih materialov, izberite takšne, ki pozitivno delujejo na zdravje in počutje. Nekateri naravni materiali so dodani umetnim in tako prejmete najboljše od obojega. Pri Dormeu se trudimo, da bi vam ponudili popolno kombinacijo materialov, ki vam bodo zagotovili izjemno počutje in udoben spanec, hkrati pa razmišljamo zeleno. Vse materiale vseh ležišč Dormeo je možno reciklirati! Dormeo vam priporoča:

 • Bamboo: iz Ecogreena in Bio spominske pene z dodatkom bambusa in ricinusovega olja.
 • Aloe Vera: najbolj trdo ležišče z izvlečki aloe vere.

5. Izbor ležišč za tiste, ki sem med spanjem pogosto potijo

Prekomerno potenje med spanjem je eno izmed nevšečnosti, s katerimi se spopada precej ljudi. Pomagate si lahko z ležišče, ki pomaga uravnavati potenje in ima antibakterijski učinek.

 • dodatek srebra v ležišču pomaga uravnavati telesno temperaturo z ohranjanjem in postopnim oddajanjem toplote, ki jo ustvarja človeško telo, deluje antibakterijsko in preprečuje nastanek neprijetnih vonjav
 • dodatek bambusovih vlaken deluje kot naraven deodorant, saj bambus vpije 4x več vlage kot bombaž. Zaradi tega je ležišče z bambusovimi vlakni vedno sveže, med spanjem pa lajša težave s potenjem.

Dormeo vam priporoča:

 • iMemory Silver: obračljivo jedro iz pene Ecocell®
 • Bamboo: udobno ležišče z bambusovimi vlakni

5. Izbor ležišč za alergike

Vsa ležišča Dormeo so zaščitena pred pršicami in prahom z enim ali več zaščitnimi sistemi:

 • impregnacija SANITITED je svetovno priznan postopek za zaščito obdelanih tkanin pred različnimi mikroorganizmi. Ležišča Dormeo so dolgotrajno zaščitena pred hišnimi pršicami ter pred zadrževanjem bakterij in glivic. To zagotavlja maksimalno zaščito pred alergijami.
 • zaščita RESISTAT s pomočjo karbonskih vlaken odvaja statično elektriko, s tem pa tudi ustvarja za pršice neprijazno okolje. RESISTAT preprečuje tudi nabiranje prahu in s tem izboljša splošno počutje.
 • materiali, uporabljeni v proizvodnji ležišč Dormeo, so za pršice neprijazno okolje, saj se zaradi strukture vanj ne naseljujejo.

Vsa ležišča Dormeo si lahko ogledate na povezavi s klikom tukaj, kjer vas čaka podroben opis vseh izdelkov.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.