V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

13 nasvetov za vitko postavo do poletja!

Je tudi vas, kot vsako leto, tudi letos presenetila pomlad?  Čez zimo ste se skrivali na kavču in zavijali v debela oblačila, sedaj pa bo naenkrat spet sezona kratkih kril, majic brez rokavov in kopalk.

Je tudi vas, kot vsako leto, tudi letos presenetila pomlad? Čez zimo ste se skrivali na kavču in zavijali v debela oblačila, sedaj pa bo naenkrat spet sezona kratkih kril, majic brez rokavov in kopalk.

Spomladanska in poletna oblačila bodo neusmiljeno razkrila vaše odvečne kilograme, vi pa že čutite, kako nezadovoljstvo s svojo postavo v vas kar raste in raste.

Si želite spremembe? Ste tokrat res prepričani in odločeni, da boste to spremembo tudi udejanjili?

Zahtevalo bo veliko motivacije, odločnosti, pa tudi odpovedovanja, vendar pa bodo posledice spremembe vašega življenjskega sloga neprecenljive. Ne samo, da boste mnogo bolje izgledali, tudi počutili se boste precej bolje, poleg tega pa boste naredili tudi veliko uslugo svojemu zdravju.

Zajadrajte torej v pomlad z novo formo in novim življenjskim slogom!

Prevzemite nadzor nad svojo prehrano

Gre za eno izmed težjih nalog in obenem za vzrok, zakaj večina diet spodleti: nepravilno prehranjevanje in prevelik vnos kalorij glede na vaše potrebe. Podajte se na svetovni splet in poiščite spletne strani, kjer lahko brezplačno izračunate svoje kalorijske potrebe glede na vašo težo. Nato sledi najtežji del: tem vrednostim morate natančno slediti.

Pravilo 40 – 40 – 20

Najbolje je, da svoj dnevni vnos kalorij razdelite na tri dele: 40 odstotkov kalorij dnevno naj predstavljajo ogljikovi hidrati, 40 odstotkov kalorij beljakovine, preostalih 20 pa maščobe. Nato začnite načrtovati: za začetek bo najlažje, da kupujete živila, ki imajo kalorično vrednost natančno označeno na embalaži. Tako boste namreč najlažje izračunali, koliko česa lahko pojeste, da boste še vedno v mejah svojih potreb.

Zaužiti morate manj kalorij, kot jih porabite

Čeprav bo načrtovanje na začetku morda zamudno in naporno, pa je to dejansko najboljši način za učinkovito izgubo telesne teže. Saj poznate osnovno načelo hujšanja: zaužiti morate manj kalorij kot jih porabite – to pa boste dosegli le z natančnim načrtovanjem in spremljanjem kalorij, ki jih zaužijete.

Načrtujte svoje obroke

Če se boste potrudili, da boste dejansko pojedli pet manjših obrokov na dan, bo sprememba življenjskega sloga potekala precej manj boleče. Le tako boste namreč dosegli, da bo vaše telo čez cel dan vzdrževalo enakomerne zaloge energije, brez da bi pretirano obremenili svoj organizem. S tem boste preprečili tudi to, da bi vaše telo zaradi prevelikih razmakov med obroki preklopilo na varčevalni program in vse naslednje vnesene kalorije začelo shranjevati v svojih zalogah.

Skrbno izbirajte, kako boste porabili svoje kalorije

Omejevanje kalorij je pomembno, prav tako pa je pomembno, da zaužijemo prave kalorije. Pločevinka brezalkoholne pijače in pločevinka tune vsebujeta približno enako količino kalorij, vseeno pa je razlika v njuni hranilni vrednosti precejšnja. Če boste premišljeno izbirali svojo porabo kalorij, tudi ob nekoliko spremenjenem načinu prehranjevanja, ne boste lačni, kar pa vam bo omogočilo, da boste nov življenjski slog tudi obdržali.

Katera hrana naj se torej znajde na vašem jedilniku?

Poskusite rjavi riž, ovsene kosmiče, krompir, tuno, piščančje prsi, puranje meso, na pari kuhano zelenjavo in sadje. Takšna prehrana vam bo omogočila, da se boste počutili precej bolje, pa tudi vaši odvečni kilogrami bodo kmalu izginili.

Pijte vodo. In nič drugega!

Iz svoje prehrane odstranite vse nepotrebne sladkorje; večina se jih nahaja ravno v različnih pijačah, tudi tistih, ki naj bi bile 100-odstotno naravne. Sladkorji, še posebej predelani, namreč močno povišajo nivo hormona insulina v krvi, nato pa se, če energije ne porabite takoj, pretvorijo v maščobne zaloge.

Edina pijača, ki jo dnevno uživate, naj bo torej voda – že samo s tem boste drastično znižali vnos kalorij v svoj organizem. Če ne zdržite samo z vodo, pijte nesladkano kavo ali čaj, če res ne gre drugače jima lahko dodate umetna sladila.

V skrajni sili si lahko privoščite tudi brezalkoholno pijačo, ki vsebuje manj sladkorjev, v vsakem primeru pa naj bo vaša prva izbira voda. Ne le da bo to pomagalo pri učinkovitem izgubljanju telesne teže, s pitjem vode boste tudi prečistili svoj organizem in poskrbeli, da bo vaša koža ostala lepa in sveža!

Telovadba naj postane del vašega vsakdanjika

Neštetokrat ste slišali, da je najbolj priporočljiva redna telesna vadba tri do petkrat tedensko. Ravno ta nenatančna opredeljenost pa je pogosto razlog, da na telovadbo pozabimo ali pa jo preložimo na naslednji dan ... pa potem spet na naslednji.

Poskusite telovadbo vključiti v vsak dan

Tudi če gre le za pol ure zmerne kardio vadbe. Če boste vadili vsak dan, vam bo vadba lažje in hitreje postala navada, kot pa če se boste morali zanjo odločiti nekajkrat v tednu.

Ne pozabite na uteži

Redna vadba z ne pretežkimi utežmi bo poskrbela za lepo obliko vaših mišic, obenem pa bodo okrepljene mišice poskrbele za boljše in hitrejše izgorevanje maščob.

Ohranite motivacijo!

Najpomembnejša stvar pri spreminjanju življenjskega sloga je motivacija. Gre namreč za velik korak, ki nikakor ni lahek. Zelo verjetno je, da si boste po tednu ali dveh začetniškega navdušenja želeli odnehati. Nikar!

Vaši cilji naj postanejo izzivi - odločite se, da zmorete več!

Ko se vam zdi, da ne morete vztrajati niti en dan več, sprejmite izziv, da boste zdržali še dva. Ko imate občutek, da ne morete preteči niti metra več, pretecite kilometer. Ljudje, ki si zastavijo višje cilje, jih navadno tudi dosežejo – presenečeni boste nad tem, kaj vse zmorete!

In nazadnje: ne recite, da nimate časa

Čas, ki ga posvetite telovadbi in zdravemu prehranjevanju, je edini čas v dnevu, ki je namenjen samo in zgolj vam. Zagotovo si ta čas zaslužite – vzemite si ga, naj vam postane ena izmed prioritet, kot sta to denimo služba ali šola. Ko boste spoznali vse prednosti svojega novega življenjskega sloga, vam zagotovo ne bo žal za vaš trud!

 

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.