V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Najuspešnejše tehnike za zgodnje vstajanje

Najboljša tehnika za zgodnje vstajanje je vstati zgodaj. Z navdušenjem skočiti iz postelje in razširiti roke, kot da bi rekli: »Da! Živ sem!« Ali pa ne. Morda se sliši preveč za zjutraj, če pa se boste odločili, da boste to počeli, bo sčasoma lažje. Poleg te metode imamo za vas še nekaj tehnik za zgodnje vstajanje.

Konci tedna niso za spanje

Najprej poskusite vstajati zgodaj tudi ob vikendih. Če boste kmalu postali zaspani, si boste lahko vzeli čas za dremež. Najprej si zamislite, zakaj bi želeli postati »jutranja oseba« - ali je to res vaša notranja želja ali pa dejansko ne veste. Če samo sanjarite o tem in dejansko ne želite zgodaj vstati, boste težko začeli. Ampak, če res želite vstati in cenite čas, ki ga imate za druge stvari, namesto da bi spali, vam jamčimo, da obstaja način, in da lahko zgodaj vstanete vsak dan.

Najbolj očiten trik: pojdite zgodaj spat

Najboljši način za spreminjanje ure prebujanja, je, da to storite postopoma - 10-15 minut prej vstanete 2-4 dni zaporedoma, dokler se ne navadite in nato ponovite. Ampak postati jutranji človek je skoraj nemogoče, ne da bi šli spat prej. Namesto tega, da greste v posteljo tri ure prej, prilagodite svoj čas spanja v majhnih korakih. Torej, če greste po navadi spat opolnoči, nekaj noči zapored poskušajte zaspati ob 23.45, nato preklopite na 23.30 in tako naprej. Premikanje ure, ko greste spat, za nekaj minut nazaj bo veliko lažje za vaše telo kot drastična sprememba in veliko bolj verjetno je, da boste obdržali to navado.

Izklopite tehnološke pripomočke

Izklopite televizorje, telefone in druge tehnološke pripomočke eno ali dve uri preden želite zaspati. Poskusite se držati tega pravila vsak dan. Obljubljamo, da bo sčasoma postalo lažje.

Zmanjšajte obveznosti v večernih urah

Ne strinjajte se z vsakim večernim načrtom. To je še posebej pomembno, ko se počutite preobremenjene ali opazite, da vas družabne obveznosti predolgo držijo pokonci. Poskusite se omejiti na eno ali dve večerni obveznosti na teden in preverite, ali opazite razliko pri tem, da ste sposobni zgodaj zaspati.

Sprostite se s čajem in kopeljo

Sprostite se ob skodelici zeliščnega čaja. Kamilica ali sivka sta vedno dobra izbira. Po čaju si privoščite še kopel.

Poiščite pravo ležišče zase 

Če ležišče opravlja svoje delo, se mora prilagoditi vašemu telesu in vam zagotoviti dobro podporo. Ampak če se zbudite sredi noči brez razloga z bolečinami v hrbtu, je morda čas, da zamenjate ležišče. Spanje na slabem ležišču je v nasprotju s tem, da bi lahko dobro prespali noč. Nekateri ljudje imajo raje mehkejša ležišča, medtem ko si drugi želijo bolj čvrsta ali nekaj srednjega. Upoštevati morate tudi velikost ležišča, materiale, iz katerih so ležišča izdelana, in različne tehnologije, ki se uporabljajo za njihovo izdelavo. Izbira ležišča ni nujno težavna, pa vendar gre za odločitev, ki jo je treba premisliti. Ležišča Air+ imajo vrhunsko višino, kar je pomembno za to, da lažje pridete na in s postelje, ne da bi se morali sklanjati. Ležišča Air+, zasnovana z najsodobnejšo tehnologijo Octaspring®, ki izboljšuje vaš spanec, zagotavljajo idealno podporo, razbremenjujejo točke pritiska in omogočajo, da vam je vso noč prijetno in udobno. Poleg tega je tehnologija Octaspring® v obliki satovja zgrajena iz lukenj, zaradi česar so ležišča neverjetno zračna. To omogoča hladen pretok zraka skozi ležišče, zaradi česar je to prva izbira marsikoga, še posebej tistih, ki jim je ponoči vroče. Ne boste se zbudili sredi noči in se odkrivali, kar bo izboljšalo vaše fizično počutje. Še več, ležišča Air+ vam bodo pomagala do najboljšega spanca, pa tudi tega, da se boste zbudili z več energije.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.