Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako postati optimist v 6 korakih

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki se jim zdi, da je življenje le skupek različnih težav in problemov? Če bi se radi znebili večnega pesimizma, berite naprej! Vaše življenje bo postalo bolj srečno, zdravo in uspešno.

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki se jim zdi, da je življenje le skupek različnih težav in problemov? Ne skrbite, ste pač le eden izmed velike množice ljudi, ki v življenju prepogosto opazijo slabe stvari, na dobre pa malce pozabijo.

Če bi se radi znebili večnega pesimizma, berite naprej! V nadaljevanju vam namreč ponujamo 6 odličnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da postanete bolj pozitivni. Če boste na življenje gledali optimistično, boste namreč srečnejši, uspešnejši in tudi bolj zdravi. Dokazano!

Nasvet št. 1: Izogibajte se negativnega

Preprosto – da bi postali bolj pozitivni, se čim bolj izognite vsemu, kar je zelo negativno.

Stran od negativnih ljudi

Najprej rešite problem negativnih ljudi, ki vas obkrožajo in vas pogosto ponižujejo, spravljajo v slabo voljo ali pa samo opozarjajo na vse, kar je slabega na tem svetu. Stike s takimi ljudi omejite na minimum in kaj kmalu boste tudi sami začeli gledati na svet z večjim optimizmom.

Stran od negativnih medijev

Razmisliti velja tudi o zmanjšanju izpostavljanja najrazličnejšim medijem. Sodobni mediji so namreč  žal pogosto (pre)polni negativizma in tragičnih vsebin, ki nas na nek način vse vzgajajo v pesimiste. Osredotočite se torej na pozitivno!

Nasvet št. 2: Pogosto se smejte

Morda se vam zdi zgornji nasvet malce privlečen za lase, vendar zares deluje. Smeh je dejansko dober za vaše zdravje in z njim povezanim splošnim počutjem. Znanstveniki iz Univerze v Marylandu so dokazali, da smeh razširi žile v telesu in tako poveča cirkulacijo krvi. Če ne verjamete njim, pa verjemite vsaj znamenitemu Sigmundu Freudu, ki je menil, da smeh sprošča odvečno napetost v telesu. Poskusite se torej občasno tudi  „prisilno“ nasmejati in ko vam bo to prišlo v navado, boste videli, da zares deluje.

Nasvet št. 3: Vedno verjemite v najboljši možni izid

Zgoraj zapisane besede so v bistvu skoraj slovarska definicija optimizma. V življenju pogosto naletimo na situacije, na katere nimamo neposrednega vpliva – lahko se le odločimo, kaj od nastale situacije v končni fazi pričakujemo in kako bomo nanjo gledali. Ljudje pogosto pričakujemo kaj slabega, saj je to obrambni mehanizem, ki bi nas naj zaščitil pred negativnim šokom. Resnica pa je, da nas v končni fazi sploh ne. Poslušajte torej staro modrost, ki pravi: „Vedno razmišljaj pozitivno!“

Nasvet št. 4: Naj vas negativno ne ustavi

Življenje prinaša marsikaj – veliko stvari je dobrih, nekaj pa tudi slabih. Dejstvo je, da se vsem slabim stvarem v življenju ne morete izogniti. Zagotovo boste naleteli tudi na stvari, na katere nimate neposrednega vpliva in so dejansko slabe. V teh primerih morate negativno pač sprejeti, razumeti, da je tudi to del naših življenj ter se iz neprijetne izkušnje kaj naučiti, če se le da. Ne pozabite na star kitajski pojem Jina in Janga, ki nas uči, da je v vsem slabem tudi nekaj dobrega

Nasvet št. 5: Naučite se reagirati konstruktivno

Jeza, žalost in strah so občutja, ki se jim nikoli ne boste mogli popolnoma izogniti, saj so del človeške biti, lahko pa jih čim bolj omejite. V vsaki življenjski situaciji skušajte ravnati konstruktivno – razmislite, kaj vam situacija prinaša in kaj je dolgoročno najboljše možno ravnanje. Tako boste optimizirali trošenje energije in maksimalno izkoristili svoj čas.

Če pa ste že globoko zabredli v težave

… si postavite jasne cilje in analizirajte možnosti, kako se boste iz teh težav rešili. Tako se ne boste prepustili malodušju, boste pa vsekakor na pravi poti k izboljšanju situacije. Dobra vaja reševanja vaših lastnih težav je tudi to, da kdaj poskusite rešiti težave drugih. Tako boste storili nekaj dobrega za njih, hkrati pa tudi zase.

Nasvet št. 6:  Pozitivne misli naj postanejo del vašega vsakdana

Vsako jutro naj bo za vas pozitivno. Takoj ko se zbudite, si v glavo prikličite kako pozitivno misel ali lep spomin iz preteklosti. Enako ravnajte tudi zvečer, ko ležete v posteljo. In nasploh v vsaki težavni situaciji. Morda boste še bolj učinkoviti, če se domislite kakšne pozitivne mantre, ki si jo boste vsak dan nekajkrat ponovili. Če nimate nobene dobre ideje, si lahko mantro izposodite od katerega izmed svojih najljubših filmskih junakov! Poskusite na primer s „Sonce je toplo, trava je zelena.“ V filmu je delovalo!

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.