Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

8 vaj za mentalni fitnes, ki jih lahko takoj uporabiš v praksi

Gotovo si že slišal za to, da je za dobro fizično kondicijo potrebno razviti tudi tako imenovano »mentalno moč«. Preberi 8 nasvetov, kako razviješ umsko moč, ki jo potrebuješ za dosego svojih ciljev.

Gotovo si že slišal za to, da je za dobro fizično kondicijo potrebno razviti tudi tako imenovano »mentalno moč«. Preberi 8 nasvetov, kako razviješ umsko moč, ki jo potrebuješ za dosego ciljev, povezanih tako s tvojim videzom kot ostalimi življenjskimi cilji …

1. Prisluhni strokovnjakom

Beri biografije in poslušaj avdio programe o ljudeh, ki so v svojem življenju presegli ogromne ovire, šli preko vseh »porazov« in dosegli svoje cilje. To so prav takšni ljudje, kot si ti. Če so svoje cilje lahko dosegli oni, zakaj jih ne bi mogel ti?

2. Nekaj je šlo narobe - kaj zdaj?

Kadar si postavljen pred določen izziv, ne sprašuj, kaj je šlo narobe. Raje vprašaj, kaj boš naredil sedaj. Vedno imej pred očmi končni cilj. Pomembno je, da te zadeva ne paralizira. Aktiviraj se – odgovor bo prišel medtem, ko boš delal tisto, kar je v tvoji moči. Pri tem je mišljena fizična akcija – pojdi med ljudi, prisluhni jim, pojdi teč, kolesarit – delaj tisto, s čimer se v življenju ukvarjaš.

3. Naj te ne prestraši neznano

Zastavi si cilj, da boš vsak dan naredil nekaj, kar je popolnoma drugačno od tega, kar počneš običajno. Ugasni televizijo in se ji odpovej za kakšen mesec. V službo pojdi po drugi poti. Spremeni način, kako se lotevaš stvari na delovnem mestu. S tem se boš pripravil na to, da boš v različnih situacijah reagiral mirneje in z večjo samozavestjo.

4. Misli in govori dobro o svojem zdravju

Nauči se, da o sebi – o svojem fizičnem videzu in zdravju – govoriš pozitivno. Preveč pozornosti posvečamo majhnim bolečinam in poškodbam. Z načinom, kako govorimo o sebi, se resnično spreminjamo v to. V kaj se spreminjaš ti?

5. Ne postani žrtev laži

Prepričaj se, da je to, kar je nate naredilo vtis, v skladu s tvojimi kriteriji in da bo pomagalo odpraviti tvoje skrbi. Mentalna moč ne pomeni, da se moraš lotevati brezglavih, hitrih shujševalnih diet in podlegati goljufivim obljubam, kako na hitro obogateti. Mentalna moč pomeni, da se učiš od profesionalcev – od tistih, ki so se v življenju soočali z enakimi težavami kot ti,  jih prerasli in dosegli tisto, kar so vedno želeli.

6. Prijateljuj z ljudmi, ki so že dosegli svoje cilje ali imajo podobne cilje kot ti

Izogibaj se ljudem, ki imajo enake nerazrešene težave kot ti in imajo komplekse zaradi nedoseganja svojih ciljev.

7. Skoncentriraj se na želeni rezultat

V življenju stvari potekajo preprosto – zmagovalci se poistovetijo z uspehom in si predstavljajo, kakšno bo njihovo življenje po doseženem cilju. Poraženci razmišljajo o napakah in porazih. Naredi, kar moraš. ZDAJ!

8. Pričakuj nepričakovano

Stvari, ki se dogajajo v naravi in ki jih počnejo drugi, ne moreš kontrolirati. Lahko predvidiš dogodke in se kar najbolje pripraviš nanje. Je pa v tvojih rokah način, kako se boš na dogodke okoli sebe odzval. Izberi pravega.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.