Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

8 jasnih znakov, da morate bolje skrbeti za svoje zdravje

Služba, družina, prijatelji, hobiji, vsakodnevni opravki – vse te stvari od nas zahtevajo ogromno časa, zato nam pogosto ostane le nekaj minut na dan, ki jih lahko namenimo skrbi za zdravje.

Kako pa vedeti, kdaj vam telo skuša povedati, da zanj ne skrbite dovolj dobro? Predstavljamo vam 8 jasnih znakov, da morate bolje skrbeti za svoje zdravje.

Znak #1: Slabo razpoloženje

Če ste pogosto žalostni, razdraženi ali sitni brez pravega razloga, je to morda jasno znamenje, da morate prenoviti svojo skrb za zdravje. Depresija in nihanje razpoloženja lahko resno ogrozita kvaliteto vašega življenja, zato je čas za spremembo in bolj zdravo življenje!

Znak #2: Pogosta utrujenost

Pogosta utrujenost je še en dober znak, da je v vašem življenju nekaj morda strašno narobe. Če pogosto nimate niti dovolj energije, da bi poskrbeli zase, je to očitno znamenje, da morate svoje življenje spremeniti. Sicer se boste v prihodnosti morda morali soočiti z resnimi zdravstvenimi težavami ...

Znak #3: Nobenega interesa za seks

Seks je ena najboljših stvari v življenju, kajne? Tudi če temu pritrjujete, pa v resnici morda pogosto nimate prav nobenega interesa za intimnost s partnerjem. Zakaj? Za nizek libido je lahko mnogo vzrokov – od preprostega staranja do psihičnih težav, fizičnih težav ali preobremenjenosti.

Karkoli že je vzrok vaših težav, je zagotovo dobro, da spremenite življenje in izboljšate svojo spolnost. Konec koncev je normalno spolno življenje pomemben del našega fizičnega in psihičnega zdravja!

Znak #4: Pogosti glavoboli

Pogosti glavoboli lahko močno zmanjšajo kvaliteto vašega življenja. Če ste se kdaj že srečali s pogostimi glavoboli, potem zagotovo že veste, da onemogočajo praktično kakršnokoli aktivnost. Pogosti glavoboli so lahko posledica resnih zdravstvenih težav ali pa tudi samo preobremenjenosti. V obeh primerih je dobro, da se malo spočijete in poskrbite za svoje zdravje!

Znak #5: Prekomerna žeja

Če ste pogosto žejni po intenzivni fizični aktivnosti ali v zelo vročih dneh, s tem seveda ni nič narobe. Če pa ste pogosto žejni tudi, ko niste posebej aktivni, ali se ponoči celo zbujate zaradi žeje, je to morda znak resnih zdravstvenih težav – diabetesa. Diabetes je zelo neprijetna bolezen, ki pa jo lahko zlahka ukrotite, če boste dobro poskrbeli zase.

Znak #6: Težave s spominom

Težave s spominom so seveda pogost pojav pri starejših ljudeh. Če pa vas mučijo kljub temu, da še niste v zrelih letih, je to morda tudi znak skritih zdravstvenih težav. Če je problem samo v prekomernem stresu, si lahko pomagate tudi sami – sprostite se in dovolj pogosto spočijte svoj um, prav tako pa vam bo v pomoč redna fizična aktivnost na svežem zraku!

Znak #7: Boleči sklepi

Bolečine v sklepih so pogosto le posledica dolgotrajne intenzivne mišične aktivnosti, včasih pa lahko nastanejo tudi kot posledica kroničnih bolezni, kot je denimo artritis. Kako lahko olajšate bolečino v sklepih? S kombinacijo zdravega prehranjevanja in redne fizične aktivnosti. Ne pozabite tudi, da vsak odvečni kilogram v telesu dodatno obremenjuje vaše sklepe, kar seveda povzroča še hujše bolečine.

Znak #8: Pogosti konflikti z bližnjimi

Občasni konflikti z družino in prijatelji so seveda povsem običajni, če pa opazite, da postajajo vedno bolj pogosti, je morda čas, da ukrepate. Konflikti z bližnjimi so pogosto posledica stresa, utrujenosti, slabega razpoloženja ali slabega počutja, zato jih lahko zlahka preprečite, če bolje poskrbite za svoje zdravje.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.