V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

5 naravnih rešitev, s katerimi boste lažje preživeli sezono alergij

Spomladanske alergije so lahko izjemno neprijetna stvar, ki vam učinkovito uniči ta sicer prekrasen letni čas. Ko se alergije lotite z zdravili, se situacija sicer malce izboljša – a le dokler vas ne doletijo stranski učinki zdravil, ki prav tako z lahkoto uničijo vašo pomlad. Če si letos končno želite uživati v vseh lepotah tega čudovitega letnega časa brez posledic alergij in zdravil, smo za vas pripravili nekaj enkratnih naravnih receptov, s pomočjo katerih boste lažje preživeli sezono alergij.

Spomladanske alergije so lahko izjemno neprijetna stvar, ki vam učinkovito uniči ta sicer prekrasen letni čas. Ko se alergije lotite z zdravili, se situacija sicer malce izboljša – a le dokler vas ne doletijo stranski učinki zdravil, ki prav tako z lahkoto uničijo vašo pomlad.

 

Če si letos končno želite uživati v vseh lepotah tega čudovitega letnega časa brez posledic alergij in zdravil, smo za vas pripravili nekaj enkratnih naravnih receptov, s pomočjo katerih boste lažje preživeli sezono alergij.

Uporabite fiziološko raztopino

Naj se jim še tako izogibate, občasno se preprosto morate soočiti z alergeni, ki povzročajo kašljanje in kihanje. A to ni največji problem – bolj problematično je, da se alergeni na vas kar nekako zalepijo in vam še nekaj časa preprečujejo mirno dihanje.

Spiranje vašega nosa in ust s fiziološko raztopino (ki je pravzaprav slana voda) je učinkovita taktika, ki vam bo pomagala očistiti zgornji del vašega dihalnega sistema; s tem boste odstranili alergene, ki povzročajo težave. Gre za izjemno enostavno in popolnoma naravno tehniko: kupite fiziološko raztopino (ali pa jo pripravite kar sami), nato pa se nagnite nad umivalnik in v vsako nosnico posebej potegnite malce raztopine. Raztopino nato pustite, da steče nazaj ven. Postopek lahko ponovite enkrat ali dvakrat na dan.

Privoščite si dolgo prho

Alergeni se ne lepijo le na vaše sluznice, pač pa tudi na vašo kožo in na vaše lase. In vse dokler jih ne odstranite, bodo povzročali težave, kot sta denimo kihanje in kašljanje. Spiranje vaših las in kože z vročo vodo bo odstranilo vse ostanke alergenov, ki so se na vas nabrali tekom dneva.

Prhanje po vsakem obisku zunanjega sveta je v času sezone alergij odlična ideja, še posebej pozorni pa bi morali biti na prhanje in umivanje las pred odhodom v posteljo – vaša postelja je namreč zadnji kraj na svetu, ki bi si ga želeli kontaminirati z alergeni.

Če glavno težavo predstavljajo vaš nos in vaše oči, lahko sperete le problematične predele. Spiranje z navadno vodo seveda ne bo rešilo vseh težav, bo pa vsekakor preprečilo nadaljnje draženje.

Izogibajte se svežemu zraku

Ta nasvet zveni malce nenavadno – verjetno ste doslej poslušali le, da morate na svežem zraku preživeti čim več časa. A v času sezone alergij bo najbolje, da se svežemu zraku kar čim bolj izogibate. Zaprite okna, še posebej takrat, ko vaši sosedje kosijo svojo trato. Morda se boste le stežka sprijaznili z dejstvom, da se morate odpovedati vonju svežega pomladanskega vetriča, vendar pa se boste zaradi tega počutili precej bolje.

Pomembno je tudi, da je zrak v vašem stanovanju kar se da čist. Odpovejte se uporabi osvežilcev zraka, saj ti lahko še bolj nadražijo vaše sluznice, obenem pa se izogibajte tudi cigaretnemu dimu. Če kadite, čim prej prenehajte (vsaj tekom sezone alergij), če pa kadi kdo drug v vašem gospodinjstvu, naj se svoji razvadi posveča izven hiše. Tobačni dim je namreč izjemno agresivna snov, ki lahko poslabša ali celo povzroči dihalne alergije.

Privoščite si skodelico čaja poprove mete

Čaj poprove mete se že stoletja uporablja kot naravno zdravilo za zamašen nos, odličen pa je tudi pri zdravljenju simptomov alergij. Esencialna olja, ki jih vsebuje čaj, bodo odmašila vaš nos, poleg tega pa čaj poprove mete vsebuje še nekatere druge snovi, ki delujejo protivnetno in protibakterijsko.

Čaj poprove mete lahko spijete, za boljše rezultate pa ga lahko tudi inhalirate. Gre za slastno in povsem naravno zdravilo, ki vam bo močno pomagalo pri premagovanju vaših alergij.

Zaščitite svojo posteljo

Statistike kažejo, da največ časa preživite prav v postelji, zato bi morala biti ta najbolje zaščitena pred alergeni. Obenem bi morala biti postelja varno zavetje, kjer si lahko privoščite miren počitek – brez kašljanja ali kihanja.

Pred spanjem si vedno privoščite prho, s katero s svojega telesa sperete alergene, še bolj pa vam bo pomagalo, če si omislite vzmetnico, blazino in odejo, ki so odporne na alergene. S takšno zaščito boste zagotovo uživali v mirnem nočnem počitku in bolj svežem jutru!

Najboljša izbira so naravni materiali - bambus

Ker čedalje več ljudi prisega na naravne materiale, ta trend prodira tudi na področje spanja.

Med slednjimi še posebej izstopa bambus, ki navdušuje s svojimi blagodejnimi lastnostmi. Ker uspeva na naraven način in pri gojenju ne potrebuje pesticidov ali gnojil, njegove izjemne prednosti služijo kot organsko popolnoma naravna osnova za izdelavo tekstilnih vlaken.

Spustite v svojo spalnico svežino pomladi in se zavijte v lahkotno odejo, ki vas bo navdušla s svežino, ter glavo nežno položite na vzglavnik, ki se zdi, da je narejen po vaši meri.

Izdelki iz linije Bamboo so vaša prava izbira!

 

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.