V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zdravje in počutje

31–40 od 246

 • S hrano proti izpadanju las

  S hrano proti izpadanju las

  Izgubljanje las muči veliko ljudi. Ob genetiki, proti kateri se ne moremo boriti, so tu še drugi dejavniki, ki vplivajo na izpadanje las, najpomembnejši med njim pa je pričakovano – prehrana. Za začetek boja proti prekomernemu izpadanju las se je potrebno takoj posloviti od hitre hrane, sladkarij ter vsakodnevnega uživanja nezdravih maščob. Kaj torej jesti?
  Preberi več 
 • Kako prepoznati znake zastrupitve s soncem

  Kako prepoznati znake zastrupitve s soncem

  Poletje je tu – juhu! Žal pa prinaša tudi eno veliko nevarnost: sonce. Ste kdaj že slišali za zastrupitev s soncem? Vas zanima, kaj to je, kako prepoznati simptome – in še najpomembneje – kako zastrupitev s soncem preprečiti, da bo letošnje poletje za vas in vašo družino res zdravo in veselo?
  Preberi več 
 • 10 nasvetov za premagovanje težav z napihnjenostjo

  10 nasvetov za premagovanje težav z napihnjenostjo

  Le redki med nami še niso doživeli neprijetnega občutka napihnjenosti in napetosti v trebuhu, kar je običajno posledica plinov v debelem črevesu, ki nastanejo pri prebavljanju hrane. Sami lahko poskušamo ublažiti ali preprečiti težave tako, da spremenimo svoje prehranske navade.
  Preberi več 
 • 5 znakov, da vam manjka vitaminov

  5 znakov, da vam manjka vitaminov

  Zdrava in uravnotežena prehrana je najboljši način vnašanja vitaminov in mineralov v organizem. Toda četudi se zdravo prehranjujete, obstaja možnost, da vam primanjkuje pomembnih hranilnih snovi, do česar lahko pride zaradi številnih razlogov, najpogosteje pa zaradi staranja, ki povečuje dovzetnost za zdravstvene težave, slabša pa se tudi sposobnost njihovega izkoristka v telesu.

  Krvna slika bo potrdila pomanjkanje vitaminov, obstajajo pa tudi drugi znaki, ki jih lahko sami opazite. Bodite pozorni na naslednje spremembe na laseh, koži in nohtih.

  Preberi več 
 • Kateri sok najbolj nahrani možgane?

  Kateri sok najbolj nahrani možgane?

  Poleg tega, da uživate hrano, ki po videzu spominja na obliko možganov, to so denimo orehi, obstaja še eno sadje, ki prav čudežno vpliva na male sive celice. To so borovnice.
  Preberi več 
 • Zakaj bi bilo bolje, da so ženske brez nedrčka?

  Zakaj bi bilo bolje, da so ženske brez nedrčka?

  Predlogo nošenje nedrčka ni dobro za žensko zdravje. Strokovnjaki svetujejo, naj ga snemamo čim pogosteje, še najbolje pa bi bilo, če bi se mu popolnoma odpovedali.
  Preberi več 
 • 10 razlogov, zakaj bi se morali odločiti za veganstvo

  10 razlogov, zakaj bi se morali odločiti za veganstvo

  Obstajajo številni odlični razlogi, zakaj bi se morali pridružiti tisočem ljudem, ki so se že odločili za ta izjemno zdrav življenjski slog. Za vas smo zbrali 10 glavnih razlogov, zaradi katerih bi veljajo preizkusiti veganstvo. 
  Preberi več 
 • 7 karakternih lastnosti negativnih ljudi

  7 karakternih lastnosti negativnih ljudi

  Imate v svojem življenju pogosto opravka z negativnimi ljudmi? Res je, svet nas včasih lahko grdo preseneti in prav nič ni narobe, če smo malce bolj previdni, vendar pa so nekateri ljudje preprosto tako negativni, da uničujejo prav vse v svoji okolici. Da ne bi uničili tudi vašega pogleda na svet, bo bolje, da se jim izognete – mi pa vam jih bomo pomagali prepoznati.
  Preberi več 
 • Kaj jesti, če cele dneve sedite?

  Kaj jesti, če cele dneve sedite?

  Sedenje je novo kajenje, saj zdravstveni delavci in znanstveniki čedalje pogosteje in glasneje opozarjajo na nevarnosti, ki jih tak način življenja prinaša. Dolgotrajno sedenje povzroča povečan občutek lakote in nastanek vnetnih procesov, vse to pa vodi do kopičenja maščobe, povišanja krvnega tlaka in sladkorja v krvi, ta stanja pa dolgoročno vodijo v kronične bolezni.

  Največ boste za svoje zdravje naredili, če se premaknete, če pa morate osem ur ali več delati na sedečem položaju, se vsaj vsake pol ure pretegnite in se sprehodite, pa čeprav le do stranišča, tiskalnika ali naprave za kavo. Enako pomembno je tudi več pozornosti nameniti temu, kaj jemo. Za sedeči način življenja so ključna zlasti živila, ki delujejo protivnetno, saj s tem preprečujejo razvoj določenih bolezni in stanj.

  Preberi več 
 • 5 znakov, da vam peša sluh (pa sploh še niste stari)

  5 znakov, da vam peša sluh (pa sploh še niste stari)

  Nikar ne prezrite občasnih motenj sluha, kot so šumenje in zvonjenje v ušesih. Povsem običajno je, da se sluh s staranjem slabša, toda stopnja poslabšanja mora ustrezati starosti, opozarjajo strokovnjaki za bolezni ušes, grla in nosu. Če se slabša hitreje, je potrebno nujno ugotoviti, kaj ga povzroča, in pravočasno ukrepati, saj je pešanje sluha tesno povezano s propadanjem umskih zmogljivosti.

  V nekaterih primerih ja za slabši sluh kriva poškodba, lahko pa nastane kot posledica prirojene hibe ali opravljanja določenih poklicev, pa tudi zaradi dolgoletnega bivanja v zelo hrupnem prostoru.

  Preberi več 

31–40 od 246

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.