V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zdravje in počutje

31–40 od 253

 • Ste vedeli: Lastniki psov živijo dlje

  Ste vedeli: Lastniki psov živijo dlje

  Lastniki psov imajo manjše tveganje za smrt zaradi srčno-žilnih bolezni in drugih vzrokov, sugerirajo podatki, ki so jih zbrali na okoli 3,4 milijona prebivalcev in prebivalk Švedske, starih od 40 do 80 let. 
  Preberi več 
 • Velika zadnjica je zakon!

  Velika zadnjica je zakon!

  Če že salo, naj bo vsaj na – zadnjici! Nikar se torej ne pritožujte, če imate veliko zadnjico, močne boke in stegna. Znanstveniki trdijo, da je veliko bolje, če se maščoba kopiči na stegnih in zadnjici, saj tam manj ogroža vaše zdravje.
  Preberi več 
 • Moški, pojdite v savno!

  Moški, pojdite v savno!

  Savne, tople sobe, polne pare, delujejo sproščujoče, ob tem pa širijo krvne žile in posledično nižajo krvni tlak. Visok krvni tlak oz. hipertenzija je eden vodilnih vzrokov bolezni srca in prezgodnje smrti.

  Zaradi hipertenzije oz. (pre)visokega krvnega tlaka trpi okoli 75 milijonov ljudi po vsem svetu. To diagnozo pa do 22. leta postavijo več kot 15 % moških.

  Preberi več 
 • Kako ublažiti simptome menopavze?

  Kako ublažiti simptome menopavze?

  S hrano je mogoče povečati raven estrogena, ki se znižuje med menopavzo, ter ublažiti simptome menopavze. Veste, katero? Berite dalje ...
  Preberi več 
 • 10 navad, s katerimi sabotirate sami sebe

  10 navad, s katerimi sabotirate sami sebe

  Prav vsi občasno sabotiramo svojo srečo in še več – pravzaprav smo sami največji krivec za svoje nesrečno življenje. Vas zanima, kako tudi vi dan za dnem sabotirate svojo srečo?
  Preberi več 
 • 3 triki, kako se upreti sladkim jedem

  3 triki, kako se upreti sladkim jedem

  Sladkemu se malokdo lahko upre, nekateri pa so z njim celo zasvojeni, kar je seveda slaba novica tako za zdravje kot za postavo. Že vrabčki na strehi čivkajo, da je sladkor glavni krivec, da se redimo, poleg tega pa pospešuje staranje in je vzrok za številne bolezni. Če imate tudi vi težave z vnosom sladkorja, vam ponujamo tri preproste nasvete, kako ga omejite.
  Preberi več 
 • 10 hitrih preganjalcev stresa, ki bodo spremenili vaš vsakdan

  10 hitrih preganjalcev stresa, ki bodo spremenili vaš vsakdan

  Stres nas dandanes spremlja na vsakem koraku – a to ne pomeni, da je zato kaj manj škodljiv. Stres dolgoročno namreč zelo slabo vpliva na naše počutje in na naše zdravje, zato bi se morali z njim pravočasno spoprijeti. A kaj, ko to ni vedno lahko ... Za vse, ki dnevno bijete bitko s stresom, smo pripravili nekaj preprostih in učinkovitih nasvetov, kako se mu postaviti po robu.
  Preberi več 
 • S hrano proti izpadanju las

  S hrano proti izpadanju las

  Izgubljanje las muči veliko ljudi. Ob genetiki, proti kateri se ne moremo boriti, so tu še drugi dejavniki, ki vplivajo na izpadanje las, najpomembnejši med njim pa je pričakovano – prehrana. Za začetek boja proti prekomernemu izpadanju las se je potrebno takoj posloviti od hitre hrane, sladkarij ter vsakodnevnega uživanja nezdravih maščob. Kaj torej jesti?
  Preberi več 
 • Kako prepoznati znake zastrupitve s soncem

  Kako prepoznati znake zastrupitve s soncem

  Poletje je tu – juhu! Žal pa prinaša tudi eno veliko nevarnost: sonce. Ste kdaj že slišali za zastrupitev s soncem? Vas zanima, kaj to je, kako prepoznati simptome – in še najpomembneje – kako zastrupitev s soncem preprečiti, da bo letošnje poletje za vas in vašo družino res zdravo in veselo?
  Preberi več 
 • 10 nasvetov za premagovanje težav z napihnjenostjo

  10 nasvetov za premagovanje težav z napihnjenostjo

  Le redki med nami še niso doživeli neprijetnega občutka napihnjenosti in napetosti v trebuhu, kar je običajno posledica plinov v debelem črevesu, ki nastanejo pri prebavljanju hrane. Sami lahko poskušamo ublažiti ali preprečiti težave tako, da spremenimo svoje prehranske navade.
  Preberi več 

31–40 od 253

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.