V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zdravje in počutje

21–30 od 253

 • Koga komarji najbolj pikajo?

  Koga komarji najbolj pikajo?

  Če ste tudi vi med tistimi, ki se jim komarji ne izogibajo, brez dvoma spadate v eno od spodaj naštetih skupin ljudi. Komarjem so nekateri ljudje privlačnejši zaradi kemičnih snovi, ki jih izločajo, zlasti njihove kožne flore, pojasnjuje entomolog Josef M. Comlon, svetnik v ameriškem združenju za nadzor komarjev. Spoznajte štiri skupine ljudi, ki jih komarji najbolj pikajo, in eno, ki se ji ne približujejo.
  Preberi več 
 • Kakšen je najljubši zajtrk nove vojvodine Meghan Markle?

  Kakšen je najljubši zajtrk nove vojvodine Meghan Markle?

  Novopečena vojvodinja Sussexa je v intervjuju za portal Chalkboard, v katerem je govorila o svojih zdravih navadah, razkrila tudi recept za smuti, ki si ga privošči vsako jutro.
  Preberi več 
 • 5 hitrih nasvetov, kako preprečiti glivice

  5 hitrih nasvetov, kako preprečiti glivice

  Ob ugotovitvi, da ima glivice, nikomur ni prijetno pri srcu, saj kmalu postane jasno dvoje: da se jih je izredno težko znebiti, da se rade ponavljajo in so nalezljive. Zato je dobro vedeti, kako se prenašajo in kako se jih lahko ubranimo že na začetku.
  Preberi več 
 • 10 priljubljenih mitov o zdravju – so resnični ali ne?

  10 priljubljenih mitov o zdravju – so resnični ali ne?

  Veliko je ljudskih modrosti o zdravju, starih nekaj desetletij ali celo stoletij, ki jih večina sprejema kot samoumevne, brez da bi o njih kritično razmislili s pomočjo sodobne znanosti in znanja. Pa ugotovimo enkrat za vselej, če so ti miti resnični ali ne …
  Preberi več 
 • Zakaj smo stalno lačni?

  Zakaj smo stalno lačni?

  Neodvisno od moči volje in predanosti hujšanju je nenehen občutek lakote največja ovira, ki stoji na poti do zmage v boju s kilogrami. Ko človek začuti lakoto, je ne more preglasiti noben drug občutek.
  Preberi več 
 • Kako upočasniti staranje?

  Kako upočasniti staranje?

  Fizično aktivnim ljudem se počasneje starajo možgani, s tem pa tudi telo, sporoča študija, objavljena v reviji Frontiners in Human Neuroscience.
  Preberi več 
 • Ženske, tega nikar ne počnite pred seksom

  Ženske, tega nikar ne počnite pred seksom

  Ženska pred seksom nikakor ne bi smela na vodo, saj to povečuje tveganje za nastanek bolečih vnetij sečil, svari urolog David Kaufman. Ideja lulanja pred seksom in po njem je tako razširjena, da je prerasla v globalni mit, v katerega vsi verjamejo.
  Preberi več 
 • 12 stvari, ki jih ženske nikoli ne bi smele narediti svojim prsim

  12 stvari, ki jih ženske nikoli ne bi smele narediti svojim prsim

  Čeprav ženske to večinoma ne želijo priznati, so njihove prsi eno od njihovih najdragocenejših bogastev. Za ženske so prsi namreč izvor številnih užitkov, zato bi jih morale skrbno varovati. Tudi tako, da jim ne privoščite naslednjih 12 stvari ...
  Preberi več 
 • Zakaj ženske vedno zebe?

  Zakaj ženske vedno zebe?

  Ko se začne sezona kurjenja, se začne tudi vojna med partnerji za nadzor nad termostatom. Pri tem so ženske običajno tiste, ki imajo raje nekaj stopinj višjo temperaturo. Statistike kažejo, da je to pogosto jabolko spora med pari. Kar 40 % žensk namreč na skrivaj dviguje temperaturo, poročajo britanski mediji. Za temi podatki pa je tudi znanstvena razlaga …
  Preberi več 
 • Kdaj zbijati povišano temperaturo

  Kdaj zbijati povišano temperaturo

  Dobro je osvežiti znanje o ravnanju ob nastopu povišane telesne temperature, saj pogosto delamo napako z nepotrebnim zbijanjem vročine, ki telesu pomaga, da se ubrani pred boleznijo.
  Preberi več 

21–30 od 253

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.