V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zdravje in počutje

151–160 od 249

 • Miti o antioksidantih

  Miti o antioksidantih

  Čeprav so antioksidanti nedvomno koristni, njihovo uporabo obkroža nekaj mitov. Jih poznate? Preverite resnico.

  Preberi več 
 • Miti in resnice o senenem nahodu

  Miti in resnice o senenem nahodu

  Če vas že celo življenje muči seneni nahod, ste bili verjetno deležni številnih nasvetov in modrosti svojih sotrpinov, zdravstvenikov in tudi tistih, ki se jim o tej temi prav malo sanja. Nekateri nasveti so seveda povsem logični, nekateri malce manj, nekateri pa so povsem privlečeni za lase – kar pa še ne pomeni nujno, da ne pomagajo. Kaj je torej resnica – in kaj navaden mit?

  Preberi več 
 • Miti in resnica o dojenju v času bolezni

  Miti in resnica o dojenju v času bolezni

  Imate le nekaj mesecev starega otroka, ki ga dojite? Najprej je vaš najstarejši sin zbolel za gripo, kmalu pa je virusu podlegel še vaš mož … Kaj pa, če zbolite tudi vi? Pri katerih boleznih oziroma zdravilih dojenje ni primerno? Je res, da je dojenček zaradi dojenja nekako zaščiten in se ne more okužiti, tudi če ga dojite v času, ko ste na primer prehlajeni? 

  Preberi več 
 • Ločitev kvari vaše zdravje

  Ločitev kvari vaše zdravje

  Najnovejše raziskave kažejo, da so ločeni ljudje veliko bolj dovzetni za kronična obolenja, poročeni pa imajo bolj zdrave življenjske navade. Ali si res pripravljen ogroziti svoje zdravje ali bi raje poskusil rešiti svoj zakon? 

  Preberi več 
 • Ljubitelji pekočega živijo dlje!

  Ljubitelji pekočega živijo dlje!

  Poleg tega, da vas med uživanju pekoče hrane žge v ustih in se povečano znojimo, so odkrili, da redno uživanje začinjene hrane znižuje tudi tveganje za smrtnost, ki jo povzročajo različne bolezni. 

  Preberi več 
 • Kruh redi – resnica ali zabloda?

  Kruh redi – resnica ali zabloda?

  Kruh je osnovno živilo, ki ima poleg prehranske še pomembno kulturno, versko in civilizacijsko vlogo. Kljub temu se pogosto znajde na zatožni klopi, češ da redi. Kakšna je resnica?

  Preberi več 
 • Kratek dan in jesenska utrujenost

  Kratek dan in jesenska utrujenost

  Jesen prinese krajši dan, saj sonce prečka ekvator in prinese toplejše ter svetlejše letne čase južni polobli, hkrati pa zaradi varčevanja z energijo prestavimo uro. Tako je po 4. popoldne že tema in ljudje ves čas zehamo.

  Preberi več 
 • Kozmetika, ki ji je potekel rok trajanja, ogroža zdravje

  Kozmetika, ki ji je potekel rok trajanja, ogroža zdravje

  Ali veste, da je dekorativna kozmetika lahko tudi nevarna?

  Preberi več 
 • Ko pride mena … Naj vas telesne spremembe ne prestrašijo!

  Ko pride mena … Naj vas telesne spremembe ne prestrašijo!

  Obdobju hormonskih sprememb, ki lahko traja tudi več kot 10 let, pravimo mena. Ker jo pogosto spremljajo vročinski oblivi, težave s spanjem, izguba libida, čustvene spremembe itd., je ta proces za ženske lahko čustveno precej naporen. Kako se soočiti s spremembami? Pripravili smo nekaj nasvetov za samopomoč.

  Preberi več 
 • Ko je negativno za zdravje pozitivno

  Ko je negativno za zdravje pozitivno

  V zimskih dneh ljudje večino časa preživimo v zaprtih prostorih. Ob tem pa niti ne pomislimo, kakšen zrak dihamo. Raziskave kažejo, da je lahko zrak v prostorih tudi do 10-krat bolj onesnažen kot zunaj. Zaradi centralnega ogrevanja pa lahko močno upade tudi zračna vlaga v zaprtih prostorih.

  Eno in drugo lahko dolgoročno izjemno slabo vpliva na naše zdravje.

  Preberi več 

151–160 od 249

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.