V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zdravje in počutje

1–10 od 247

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 25
 • Kako se lahko rešite odvisnosti od kofeina?

  Kako se lahko rešite odvisnosti od kofeina?

  Koliko skodelic kave spijete na povprečen dan? Dve? Tri? Pet? Še več? Odvisnost od kofeina je lahko precej neprijetna zadeva. Pa ne le zato, ker lahko morda ogrozi vaše zdravje, temveč tudi zato, ker vas stane precej časa in denarja, da sploh ne omenjamo, kaj počne z vašimi zobmi… Torej, bi se radi rešili svoje odvisnosti od kofeina?
  Preberi več 
 • Kaj je skupnega vsem uspešnim dietam?

  Kaj je skupnega vsem uspešnim dietam?

  Shujševalna dieta je vsako leto pred poletjem zagotovo eden najpogostejših pojmov, ki jih ljudje vtipkajo v spletne brskalnike, saj se je treba malo učvrstiti, se otresti odvečnih kilogramov in pripraviti telo za morje in plažo – kar ni ravno najbolj preprosta stvar na svetu.

  Verjetno ste tudi sami preizkusili katero od najbolj priljubljenih diet, morda celo na priporočilo koga, ki mu je uspelo, toda ali je tudi vam? Tu se skriva zanka, saj vsaka dieta ne deluje pri vseh ljudeh enako. Kljub temu imajo vse učinkovite in uspešne diete nekaj skupnih imenovalcev.

  Preberi več 
 • 6 najbolj zdravih virov maščob omega 3 – naravno, brez tablet!

  6 najbolj zdravih virov maščob omega 3 – naravno, brez tablet!

  Pogosto slišimo, da bi morali nasičene maščobe, sol in sladkor črtati iz svoje prehrane. Toda strokovnjaki za prehrano pravijo, da ni dovolj, da se izogibamo tistemu, kar je slabo, temveč moramo tudi poskrbeti, da pojemo dovolj dobre hrane, torej tiste, ki vsebuje pomembna hranila.
  Preberi več 
 • Kaj nam naše sanje povedo o našem zdravju

  Kaj nam naše sanje povedo o našem zdravju

  Sanje so lahko pogosto precej zanimiva reč, vendar pa se lahko v njih skriva tudi globlji pomen. Ali veste, da sanje lahko razkrivajo informacije o vašem zdravstvenem stanju?

  Večina nas sanja približno 4–6 ur dnevno, sanj pa se spomnimo še kakšnih 14 dni. Najlažji način, da si sanje zapomnimo, je, da se jih skušamo čim bolj spomniti takoj po tem, ko se zbudimo. Če namreč nazaj zaspimo in o sanjah ne razmišljamo, bomo najverjetneje pozabili prav vse podrobnosti.

  Preberi več 
 • Ta rastlina v vašem stanovanju povzroča alergije

  Ta rastlina v vašem stanovanju povzroča alergije

  Ljudje, nagnjeni k alergijam, ki se ne morejo znebiti srbenja oči, stalnega curljanja iz nosu ali kašlja težko verjamejo, da krivca za vse te nadloge lahko povzroča sobna rastlina, ki jo vzgajajo v svojem stanovanju.
  Preberi več 
 • Bolečine v križu? 3 nasveti, kako ublažiti posledice sedenja

  Bolečine v križu? 3 nasveti, kako ublažiti posledice sedenja

  V povprečju presedimo 7,7 ure na dan, vsakodnevno sedenje pa dela ogromno škodo našemu zdravju. Fizična neaktivnost je četrti najpogostejši vzrok smrti. Ker pa število »sedečih« poklicev raste, strokovnjaki svetujejo, da je dobro ukrepati, še predno opazite katero od navedenih težav.
  Preberi več 
 • 6 zdravil za prehlad kar iz hladilnika

  6 zdravil za prehlad kar iz hladilnika

  Medtem ko resnejše bolezni zahtevajo poseben prehranski režim, preudaren izbor običajne hrane lahko pomaga pri blažjih zdravstvenih težavah, kot sta prehlad in gripa. Poleg toplih čajev tudi nekatera živila prispevajo k temu, da okrevate in si opomorete v krajšem času.
  Preberi več 
 • Kako veste, da vam primanjkujejo vitamini?

  Kako veste, da vam primanjkujejo vitamini?

  Preverite osnovne simptome in znake, ki sporočajo, da telesu primanjkuje določen vitamin ali mineral.
  Preberi več 
 • Grozljivke so dobre za vaše zdravje

  Grozljivke so dobre za vaše zdravje

  Ne boste verjeli – grozljivke so dobre za vaše zdravje. Vsaj tako trdijo znanstveniki. Kljub temu obstaja kleč – več koristi boste deležni, če vas je ob gledanju zares groza in strah. Med koristmi naštevajo kurjenje kalorij in še kaj.
  Preberi več 
 • Ste zvečer in ponoči pogosto lačni? Morda imate SNH

  Ste zvečer in ponoči pogosto lačni? Morda imate SNH

  Ste tudi vi med tistimi, ki se čez dan brez težav držite zapovedi diete, vse skupaj pa potem pade v vodo ponoči? Morda zjutraj nikoli niste lačni in je vaš prvi obrok šele popoldan? Če pojeste velike količine hrane ponoči, se celo zbudite, zato da bi jedli, imate morda posebno prehransko motnjo, imenovano sindrom nočnega hranjenja (SNH) oz. po angleško NES (Night Eating Syndrom).
  Preberi več 

1–10 od 247

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 25
Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.