V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zakaj je v ležišča in vzglavnike dodana spominska pena?

Verjetno ste že večkrat slišali za spominsko peno, revolucionaren material, ki zaradi svojih izjemnih lastnosti prodira v proizvodnjo najrazličnejših stvari. Najdemo jo lahko že v čevljih, avtomobilskih sedežih, celo spodnjem perilu, najpogosteje pa se uporablja v proizvodnji ležišč.

Verjetno ste že večkrat slišali za spominsko peno, revolucionaren material, ki zaradi svojih izjemnih lastnosti prodira v proizvodnjo najrazličnejših stvari.

Najdemo jo lahko že v čevljih, avtomobilskih sedežih, celo spodnjem perilu, najpogosteje pa se uporablja v proizvodnji ležišč.

Narejena za polete v vesolje – danes najbolj priljubljen material za spanje

Zgodba o spominski peni seže v nedavno preteklost, ko je agencija NASA iskala primeren material za blažitev pritiska na telo astronavtov, ko so jih izstrelili v orbito.

Tako je v zgodnjih 70-ih letih Nasin raziskovalni center zasnoval material, ki naj bi astronavte zaščitil pred gravitacijskimi silami med vzletanjem. Ključ njihovega uspeha je bil visokotehnološki material – viskoelastična spominska pena, ki se je lahko prilagodila obliki vsakega posameznika ter se po končanem pritisku vrnila v svojo prejšnjo obliko.

Iz vesoljskih ladij v naše postelje

Zaradi pozitivnih učinkov pri blaženju gravitacijskih sil so spominsko peno kmalu začeli uporabljati v medicini, da bi nepokretnim bolnikom preprečevali in lajšali pritisk na rane oz. celo telo. Zaradi svojih izjemnih lastnosti pa se je spominska pena bliskovito razširila po celem svetu. Danes jo uporabljamo predvsem v želji po izboljšanju spanja in kakovosti življenja ljudi.

Spominska pena daje občutek lebdenja in ovije telo v udobje

Tako smo tudi v Dormeu svoje večletno strokovno znanje in izkušnje mdr. usmerili v razvoj ležišč s spominsko peno. Da bi svojim strankam zagotovili prvovrstno spanje in optimalno udobje, smo izdelali udobno spominsko peno, ki enakomerno razporedi pritisk telesa ob površino.

Ležišče z jedrom iz spominske pene se tako popolnoma prilagaja obliki telesa in njegovi temperaturi ter sprošča napetost. S tem ko je telo razbremenjeno, se izboljša prekrvavitev, telesne tekočine se lahko prosto pretakajo po telesu brez pritiskov na kapilare. Zato je ležišče s spominsko peno še posebej primerno za ljudi z bolečinami v križu, vratu, bokih …Blagodejno vpliva na nosečnice ter vse, ki imajo probleme s spanjem in se ponoči premetavajo v postelji.

Spominska pena se prilagodi vaši obliki in telesni temperaturi … kot da bi spali na oblaku!

Spominska pena je izdelana iz viskoelastične pene z odprto celično zgradbo. Za razliko od ostalih pen ima višjo gostoto in je temperaturno občutljiva.

To pomeni, da se zaradi svoje edinstvene strukture popolnoma prilagodi obliki in teži telesa, ko pa pritiska ni več, se spominska pena počasi povrne v prvotno obliko.

Prav tako se prilagaja telesni temperaturi, tako da med spanjem pravzaprav več ne čutite površine ležišča, ampak ste zaviti v prijetno udobje.

Spominska pena v kombinaciji s tršim materialom je idealna spalna podlaga

Spominska pena je sama po sebi premehka, da bi lahko bilo ležišče narejeno samo iz nje, zato ji dodajamo trše materiale, ki nudijo telesu pravilno podporo in ergonomsko lego hrbtenice. Ta material je ponavadi elastičen, trpežen Ecocell®.

Spominska pena je na voljo naslednjih ležiščih Dormeo:

Tanjša plast spominske pene– 2 centimetra

  • Memory 2+12 Fresh ima 2 cm spominske pene, ki je vgrajena na vrh 12 cm plasti Ecocell® jedra. To ležišče je srednje trdo, še posebej primerno za ljudi, ki ima raje malce trša ležišča ali težave s hrbtenico. Oglejte si ga s klikom tukaj.
  • Memory 2+12 Silver Plus ima prav tako 2 cm spominske pene, ki je vgrajena na vrh 12 cm plasti Ecocell® jedra. To ležišče je srednje trdo, a ima oblikovane 3 cone, ki nudijo odlično podporo telesu, dodana srebrna vlakna v prevleki pa uravnavajo potenje in preprečujejo razvoj bakterij. Oglejte si ga s klikom tukaj.

Srednje široka plast – 4 centimetri

  • Bamboo je ležišče s 4 cm Bio spominske pene, ki vas razvaja z udobjem spominske pene. Bio spominska pena ima vse lastnosti običajne pene, mi pa smo ji, da bi ležišče še bolj približali naravi, dodali ricinusovo olje. Na tak način prispevamo k skrbi za okolje. Za podporo telesu med spanjem skrbi 10 cm Ecogreena, trše pene, ki je prav tako narejena z dodatkom ricinusovega olja. Bamboo tako je pravo ležišče za ekološko zavedne ljudi, poleg tega pa spada med najmehkejša ležišča v družini Dormeo. Oglejte si ga s klikom tukaj.
  • Za tiste, ki bi radi spoznali prednosti spominske pene na svojem obstoječem ležišču, smo pripravili Dormeo Renew, 3,5 cm spominske pene v obliki posteljnega nadvložka. Mehka pena s snemljivo tanko prevleko obnovi trše/dotrajano ležišče in vam podari vse prednosti spanja na spominski peni. Zraven prejmete še darilo: vzglavnik iz spominske pene! Oglejte si ju s klikom tukaj.
Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.