Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako izbrati popolno spalno okolje za otroka?

Kadar izbirate spalno opremo za otroka, se najprej prepričajte o varnosti, zanesljivosti in zdravstveni primernosti posameznega izdelka. Da bi lažje izbrali najboljše izdelke za vašega malčka, smo vam pripravili vodič za izbiro otroške spalne opreme. Preverite kako izbrati prave izdelke, da bo vaš malček naspan in zadovoljen.

Kadar izbirate spalno opremo za otroka, se najprej prepričajte o varnosti, zanesljivosti in zdravstveni primernosti posameznega izdelka.

Da bi lažje izbrali najboljše izdelke za vašega malčka, smo pripravili vodič za izbiro otroške spalne opreme. Preverite kako izbrati prave izdelke, da bo vaš malček naspan in zadovoljen.

1. Najpomembnejše je pravilno izbrano ležišče

Pravilno izbrano ležišče je osnova za miren, zdrav in nemoten počitek otroka.

  • Predvsem za prve mesece izberite ležišče s trdno površino, ki preprečuje, da bi se otroku nosek pogreznil v površino. Pogost vzrok za sindrom nenadne smrti v zibki je lahko ravno zadušitev zaradi premehke podlage, saj otrok v tem primeru enostavno pozabi dihati.
  • Kasneje, po 1. letu starosti oz. ko otrok lahko že sam dvigne glavo, lahko spi na mehkejšem ležišču; lahko je izdelano iz mehkejše pene Ecocell® ali elastične spominske pene.

Dormeo vam priporoča:

  • obračljivo ležišče Baby Pedic z mehkejšo in čvrstejšo stranjo: čvrsta za dojenčke in mehka za malčke od 1. leta naprej
  • čvrsto otroško ležišče Comfort: za dojenčke in malčke do cca. 4. leta
  • mehkejše otroško ležišče Memory 2+12: od 1. leta naprej do cca. 4 leta

2. Izberite vzglavnik, ki se prilagaja hitri rasti otroka

Otroci do 1. leta starosti načeloma ne potrebujejo vzglavnika, potem pa je dobro, da jim skozi leta postopoma dvigujete vzglavje oz. se prilagajate njegovim potrebam. To najlažje storite z večplastnim vzglavnikom, ki mu lahko dodajate ali odvzemate višino in prilagajate mehkobo.

Vzglavnik naj bo iz prilagodljivega, mehkega materiala, ki otroku nudi zadostno oporo in vso udobje, ki ga potrebuje.

Dormeo vam priporoča anatomski vzglavnik Memosan 3-layer Junior iz 3 plasti prilagodljive spominske pene, z mehko prevleko z dodatkom aloe vere

3. Izberite antialergijske izdelke

Vsa oprema za otroka mora biti antialergijska, saj lahko tako preprečite razvoj alergije na pršice in astmo. V ležišču, odejici in plišastih igračkah se zelo hitro razmnožijo nadležne pršice, ki lahko povzročijo nastanek alergije, ki bo otroka spremljala celo življenje.

Zaščitite ga lahko s spalno opremo, ki je zaščitena proti pršicam.

Dormeo vam priporoča:

  • ležišči Comfort in Memory 2+12 sta proti pršicam zaščiteni z impregnacijo CleanEffect®
  • ležišče iz dveh plasti Baby Pedic je izdelan iz antialergijskega Ecocell® jedra, prevleko pa lahko za najboljšo higieno redno perete
  • vzglavnik Memosan 3-layer je iz pršicam neprijazne spominske pene

4. Ohranite posteljo suho

Za otrokovo posteljo je zelo pomembno, da je zaščitena pred vlago, saj je mokro ležišče idealno za razvoj bakterij. Pred nakupom ležišča se prepričajte, da ima ležišče zračno strukturo, ki nemoteno diha. Za dojenčke in male otroke nujno kupite ležišče s snemljivo pralno prevleko. Poleg tega nujno uporabite nepremočljivo prevleko, ki ščiti ležišče pred mokroto.

Dormeo vam priporoča:

  • nepremočljivo zaščitno prevleko Protect,
  • ležišče iz Ecocell® pene, ki ima zračno strukturo in zato odlično diha. Izberite Comfort, Memory 2+12 ali Baby Pedic

Vse izdelke za otroke Dormeo si lahko ogledate na povezavi s klikom tukaj, kjer vas čaka podroben opis vseh izdelkov.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.