V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Zakaj so lesene letvice najboljša izbira?

Za pravilen položaj telesa med spanjem, stalno prezračevanje ležišča, odvajanje vlage in dolgo življenjsko dobo ležišča je nujno, da uporabljate kakovostno posteljno dno. Iverna plošča, kovinska mreža ipd. že dolgo več ne ustrezajo najnovejšim standardom, saj ne omogočajo prezračevanja in ergonomskega položaja telesa.

Lesene letvice nenehno zračijo ležišče, omogočajo odvajanje vlage in podaljšajo življenjsko dobo ležišča, hkrati pa vzpodbujajo pravilen položaj telesa in dajejo oporo križu in ledvenemu delu. Pri uporabi ležišča Dormeo je uporaba letvene podlage obvezna!

Na tržišču se ponujajo različne izvedbe letvic, s pomočjo tega vodiča pa si boste lažje izbrali primerne zase in svoje najdražje.

Kakšne lastnosti naj bi imela dobra letvena podlaga za ležišče?

Dobra letvena podlaga omogoča večje udobje, dodatno prožnost in ergonomski položaj telesa med spanjem, podlaga mora zagotoviti dobro prezračevanje ležišča in odvajanje vlage.

S tem omogoča podaljšanje življenjske dobe ležišča, najbolje je, da je izdelana iz prožnih lesenih letvic, ker omogočajo enakomerno razporejeno obremenitev za optimalen spalen položaj, nekatere boljše podlage omogočajo, da si lahko sami nastavite trdoto v ledvenem delu ali celo nastavite različne višine naklonov vzglavja in vznožja.

Pred nakupom razmislite, kaj za dober spanec potrebujete vi. Naj vam bodo pri tem pomoč naslednja vprašanja

1. Koliko ste stari?

Starejši kot ste, več podpore potrebujete v ledvenem delu.

2. Imate kakšne zdravstvene težave?

Potem je dobrodošla možnost nastavitve čvrstosti in večconsko oblikovana podlaga.

3. Ali vam pogosto zatekajo noge?

Potem bo za vas primerna podlaga, ki omogoča dvig vznožja. Ali radi berete, zajtrkujete v postelji? Potem izberite podlago z možnostjo dviga vzglavja. Enako priporočamo tudi za nepokretne bolnike.

4. Potrebujete prilagodljivo ležišče, ki se prilagodi specifičnim potrebam telesa?

Potem izberite ležišče z dvižnim vzglavjem in vznožjem ter raznimi dodatki za optimalno ergonomskost letvene podlage.

5. Bi radi ležišče odpeljali v manjšem avtu?

Potem izberite tako podlago, ki jo lahko zložite in z lahkoto položite v avto.

Za ogled celotne ponudbe Dormeo letvenih podlog, ki zagotavljajo pravilen položaj telesa med spanjem, stalno prezračevanje ležišča, odvajanje vlage in podaljšujejo življenjsko dobo ležišča, kliknite tukaj.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.