Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako prepoznamo odlično vzmetnico?

Kako ponavadi izbirate vzmetnico? Se zanašate na njen videz, debelino, trdoto/mehkobo, morda priporočila prijateljev, prodajalcev?

Zagotavljamo vam, da je edino merodajno priporočilo, na katerega se lahko zanesete, vaše telo. Če se boste po nekaj dneh spanja na novi vzmetnici zbujali naspani, sveži in spočiti, je ta vzmetnica prava za vas. Vse drugo ni sprejemljivo.

Preden pa se podate v nakup, si oglejte, katere karakteristike mora izpolnjevati vzmetnica, da vam bo nudila čvrst spanec.

1. Dobra vzmetnica nudi zanesljivo oporo hrbtenici

Ker na vzmetnici preživimo okrog tretjino življenja, je pomembno, da je osnova vzmetnice iz čvrstega, elastičnega materiala, ki ohranja hrbtenico v naravnem položaju.

Na pravi vzmetnici je položaj hrbtenice optimalen, zato se med spanjem minimalno obračamo in premetavamo.

2. Prava vzmetnica ne tišči in preprečuje bolečine

Vzmetnica mora biti udobna, počitek na njej mora biti v užitek! Zato naj vzmetnica vsebuje udobne materiale, ki sledijo vašim željam po mehkem/trdem ležišču, da ne bo povzročala bolečin v križu, bokih, ramenih in stopalih. Tudi udobje je pogoj, da se na vzmetnici ne premetavamo in obračamo, da bi našli pravi položaj.

Na dobri vzmetnici je dober in udoben vsak položaj.

3. Kakovostna vzmetnica je zračna

Prepričajte se, da ima izbrana vzmetnica zagotovljen sistem prezračevanja. Glede na to, da ponoči izločimo 1/3 litra vode, moramo poskrbeti, da ta voda izhlapi. To zagotavlja struktura materialov, ki dihajo in ne zadržujejo vlage.

Spanje na vlažni vzmetnici ni prijetno, še manj pa zdravo.

4. Vzmetnica naj preprečuje potenje in zadrževanje vonjav

Če se med spanjem pogosto potite, je za vas eden od glavnih pogojev ta, da vzmetnica preprečuje potenje in zadrževanje neprijetnih vonjav. Dandanes vam moderna tehnologija omogoča tudi take prednosti, zato jih le izkoristite.

5. Vzmetnica mora biti antialergijska

Vzmetnica mora biti zaščitena proti pršicam, prahu, bakterijam in glivicam, sicer zagotovo ni vredna vaše pozornosti. Še posebej, če ste alergik. Zagotovo nočete spati z milijoni pršic, ki se skozi leta naberejo v nezaščiteno vzmetnico.

6. Vzmetnica je naj naravi prijazna

Odrasel človek naj bi v povprečju v življenju zamenjal 7–10 vzmetnic, zato je zelo pomembno, da se da odslužena vzmetnica reciklirati.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.