V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Kako izbrati ustrezno prešito odejo?

Pri izbiri prešite odeje se večkrat znajdemo v precepu, saj je na tržišču ogromna izbira odej različnih dimenzij, materialov, toplejših in hladnejših, naravnih ali umetnih … Kako torej najti ustrezno zase? Naj vam pri izbiri pomaga tale vodič ...

Pri izbiri prešite odeje se večkrat znajdemo v precepu, saj je na tržišču ogromna izbira odej različnih dimenzij, materialov, toplejših in hladnejših, naravnih ali umetnih …

Kako torej najti ustrezno zase? Preberite vodič za izbiro odej in gotovo se boste lažje odločili. Pred tem, pa boste morali odgovoriti na nekaj ključnih vprašanj.

Kakšno odejo potrebujete?

Na izbiro najustreznejše odeje vpliva več stvari, ki jih je pred naročilom dobro upoštevati.

Preverite:

 • kakšno temperaturo imate v spalnici v posameznih letnih časih,
 • ali se je odeja zmožna prilagajati temperaturnim spremembam,
 • ali odeja uravnava vlago,
 • ali si želite tanjšo ali bolj puhasto odejo,
 • ali je odeja antialergenska,
 • iz kakšnih materialov je odeja narejena,
 • velikost postelje oz. ali spite v njej sami ali v paru,
 • ali je odeja topla, mehka in udobna – taka, kot si jo želite.

Pri Dormeu vam ponujamo odeje, ki bodo zagotovo zadovoljile najbolj izbrane okuse. Najboljši materiali, kot so svila, bombaž, volna Merino, mikrovlakna Wellsleep® in inovativna naravna vlakna Tencel so naše zagotovilo, da vas bo odeja Dormeo preprosto očarala.

Izberite odejo glede na letni čas

Hladnejši letni časi (pozna jesen, zima, zgodnja pomlad)

Za hladne letne čase vam priporočamo toplo odejo, ki bo optimalno zadrževala temperaturo. Ni nujno namreč, da je topla odeja tudi najbolj »debela« – odeja mora biti predvsem zračna, puhasta in lahka, da zadrži čimveč toplote. Najbolj primerni materiali za zadrževanje toplote so volna, Tencel in mikrovlakna Wellsleep® v bogatem polnjenju. Najbolj tople odeje imajo polnjenje od 400 g/m2 Wellsleep®a naprej.

 • Pametna izbira za vse letne čase je prešita odeja Tina 4 letni časi iz 2 posameznih, različno debelih odej, ki jo lahko s preprostim spenjanjem spremenite v debelejšo ali tanjšo odejo. Za hladne zime spnite oba dela, oba polnjena s puhastim Wellsleep®om in lahkim Tencelom.
 • Odeja, ki vas bo grela v vseh letnih časi je tudi prešita odeja Siena 4 letni časi, ki ju lahko uporabljate ločeno ali ju spnete skupaj. Tanjšo, ki ima nižjo toplotno moč, uporabljate za tople poletne noči, debelejšo v pomladnih in jesenskih mesecih in obe skupaj v najbolj mrzlih zimskih nočeh.
 • Razvajanje za celo leto vam nudi tudo prešita odeja Silver 4 letni časi, ki ima v odejo všita srebrna vlakna, ki pomagajo uničevati bakterije in preprečujejo nastanek neprijetnega vonja.
 • Odeja Down je udobna in zračna odeja v vseh letnih časih. Sestavljena je iz 2 plasti, ki nudita telesu različno toplotno moč. Plast gosjega puha in perja je primernejša za uporabo v toplejših mesecih, plast iz Wellsleep® Eco vlakni pa je idealna za uporabo v toplejših meseci.
 • Odeja Carbon ima v prevleko odeje všita karbonska vlakna, ki učinkovito in trajno ščitijo pred statično elektriko, ki negativno vpliva na počutje.
 • Prešita odeja, ki jo lahko uporabljate skozi celo leto je tudi odeja Mia.
Prehodni letni časi (pomlad, jesen)

V prehodnih letnih časih uporabite odeje, ki dobro dihajo in se prilagajajo telesni temperaturi. Če vas v postelji ponavadi zebe, izberite debelejšo odejo z volno ali Wellsleep®om, sicer pa polnjenje s Tencelom. Kot smo že omenili, lahko tudi bv prehodnih letnih časih uporabljate odeje, ki so narejene iz dveh odej, ki ju po potrebni spnete skupaj ali ju uporabljate ločeno:

 • Bolj lahka, srednje topla je odeja Tina, polnjena s puhastimi vlakni Wellsleep® in prijetnim Tencelom, 350 g/m2. Zaradi puhastih vlaken je precej lahka, podobna pernici, in zato daje lahkoten občutek.
 • Najtanjša, a vseeno precej topla prehodna odeja je Verde, polnjena z 800 g/m2 inovativnega Tencela, ki odlično diha in zadržuje toploto. Ta odeja je prava izbira za tiste, ki si želijo lahkotnejšo odejo, ki je med spanjem skorajda ne čutite
Toplejši letni časi (pozna pomlad, zgodnja jesen)

Za najbolj tople letne čase je idealna svilena posteljnina, ki hladi in deluje sveže, ali tanjša plast lahkih puhastih vlaken (300 g/m2 ali manj), ki so zračna in dobro dihajo.

 • Med najtanjšimi odejami v družini Dormeo je prešita odeja Eva, izredno mehka in lahka, saj je polnjena izključno s 300 g vlaken Wellsleep®. S posebej fino, tanko odeja iz mikrovlaken Softdream.
 • Za vroča poletna jutra je najboljša izbira prešita odeja Tina 4 letni časi, narejena iz 2 odej različnih debelin. Kombinacija Tencela in vlaken Wellsleep® naredi odejo puhasto in mehko, za poletje pa uporabite tanjšo različico. Tako boste še vedno uživali v zračnem puhu, a vam med spanjem ne bo vroče.

Prešite odeje, primerne za ljubitelje naravnih materialov

Ljudje, ki za svoj spanec izbirajo samo najboljše naravne materiale, ponavadi posegajo po bombažu, volni in svili.

 • Odeja Bamboo je naša najnovejša odeja in je primerna za poletni čas, saj je polnjena z bambusovimi vlakni, ki so izredno zračna in odvajajo vlago.
 • Verde je prešita odeja, prilagojena aktivnim mladim ljudem, ki si za svoj spanec želijo inovativne naravne materiale, ki se lahko perejo. Odeja je polnjena z zadnjim hitom moderne tehnologije, Tencelom, materialom, narejenim iz lesa. Tencel odlično diha, uravnava vlago in vas zaziblje v prijeten spanec.
 • Prešita odeja Wool je izdelana iz 100% merino ovčje volne, ki zagotavlja optimalno spalno klimo ter telesu nudi udoben spanec. Prevleka odeje je narejena iz 100% bombaža.

Vse odeje Dormeo si lahko ogledate na povezavi s klikom tukaj, kjer vas čaka podroben opis vseh izdelkov.

Pri izbiri odeje se lahko, zaradi velike ponudbe, kaj hitro znajdemo v precepu. Pri Dormeu smo zato pripravili Dormeo izbirnik, s katerim lahko enostavno in hitro najdete odejo, ki je prilagojena vašim navadam in željam. Za več informacij kliknite tukaj.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.