Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri ležišča?

Ste kdaj pomislili, koliko časa pravzaprav preživite v postelji? Si predstavljate, da kar tretjino svojega življenja! Zato se boste verjetno strinjali, da je zelo pomembno, da ta čas preživite oziroma prespite karseda udobno na kakovostnem ležišču. Ker smo vsak dan izpostavljeni številnim obremenitvam in stresu, je izjemnega pomena, da se naše telo ponoči odpočije in regenerira.

Ste kdaj pomislili, koliko časa pravzaprav preživite v postelji? Si predstavljate, da kar tretjino svojega življenja!

Zato se boste verjetno strinjali, da je zelo pomembno, da ta čas preživite oziroma prespite karseda udobno na kakovostnem ležišču.

Za vas smo pripravili nekaj zaltih nasvetov za izbiro idealnega ležišča.

Kakšno pa je kakovostno ležišče?

Ker smo vsak dan izpostavljeni številnim obremenitvam in stresu, je izjemnega pomena, da se naše telo ponoči odpočije in regenerira. To pa lahko dosežemo le z ležiščem, ki:

 • se popolnoma prilagaja individualnim telesnim oblikam,
 • nudi oporo točno tam, kjer jo telo potrebuje,
 • ne pritiska na izbočene dele telesa,
 • dobro diha in odvaja vlago,
 • je zaščiteno proti pršicam in
 • vam nasploh nudi veselje in maksimalno sprostitev!

In če je ležišče nekakovostno ali dotrajano?

V tem primeru se slej ko prej pojavijo naslednje težave:

 • nespečnost,
 • razdražljivost,
 • raztresenost,
 • premetavanje v postelji,
 • bolečine v hrbtenici, križu in vratu,
 • na obrazu se vam poznajo neprespane ure,
 • dobivati začnete gube okrog oči,
 • zbujate se utrujeni, neprespani in »polomljeni« …

Skratka, spite slabo, posledice pa čutite ves dan. Običajno spanca ne morete nadoknaditi niti čez vikend z daljšim spancem. Količina spanca namreč ne more nadoknaditi kakovosti dobrega spanca.

Z dlje časa trajajočim slabim spancem začne vaše telo počasi pešati in pojavijo se številne težave:

 • nižja produktivnost pri delu in seveda s tem povezani problemi na delovnem mestu,
 • manj kakovostno preživljanje prostega časa z družino ali prijatelji,
 • splošna brezvoljnost,
 • težje ukvarjanje s športom,
 • čezmerno pridobivanje telesne teže ter hitrejše staranje,
 • dolgoročno pa tudi v splošnem nezadovoljstvu in manj srečnem življenju.

Vam je to znano?

Če se najdete v zgornjih besedah, je zelo verjetno, da ste izbrali napačno ležišče ali pa je vaše ležišče že dotrajano in potrebno zamenjave. Zato si poglejte, kako pravzaprav ločimo dobro ležišče od slabega.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri novega ležišča?

Izbira novega ležišča sploh ni tako preprosta odločitev. Danes je na tržišču možno izbrati različne vrste ležišč (od najnovejših vzmetnic, vodnih postelj, ležišč iz različno obdelanih pen ali lateksa), katerih cene se med seboj močno razlikujejo (ne vedno glede na kakovost ležišča).

Svetujemo vam torej, da pred nakupom preverite, ali lahko za ležišče, ki ga želite kupiti, pri vseh vprašanjih odgovorite z DA.

1. Ali nudi ležišče pravilno oporo telesu in hrbtenici?

Ležišče mora predstavljati najboljšo preventivo pred težavami v hrbtenici: predvsem v vratnem in ledvenem delu. Preprečevalo naj bi tudi bolečine v sklepih in sproščalo napetosti iz celega telesa.

Pri izbiri ležišča bodite zato pozorni, da je material elastičen, kar omogoča ergonomski položaj ter posledično najboljšo oporo za vaše telo in hrbtenico.

Skrbno izbrani materiali ležišč Dormeo spodbujajo pravilno lego telesa in tako preprečujejo bolečine v hrbtu, vratu in bokih. Izbirate lahko med številnimi kombinacijami čvrstejših in mehkejših materialov, ki vam zagotavljajo popolno oporo in zdrav položaj med spanjem.

2. Ali se ležišče povsem prilagaja obliki in teži telesa (je anatomsko in ortopedsko)?

Za dober spanec potrebujemo ležišče, ki nas pravilno podpre ter s tem razbremeni mišice in hrbtenico. To pomeni, da se ležišče natančno prilagodi vsakemu delčku vašega telesa, kar omogoča daljši in globlji spanec brez pogostega obračanja in menjavanja položaja. Na dobrem ležišču mora biti pritisk enakomerno porazdeljen po vsem telesu.

Ležišča Dormeo so izjemno udobna in prilagojena potrebam sodobnega človeka. Jedro ležišča iz najkakovostnejših materialov se povsem prilagodi vašemu telesu, pri tem pa med spanjem ne pritiska na telo.

3. Ali je ležišče antialergijsko (vas ščiti pred pršicami, glivicami in bakterijami)?

Število bolnikov z alergijskimi boleznimi v zadnjih letih nenehno narašča. Ena od najpogostejših povzročiteljev alergij v zaprtih prostorih je brez dvoma hišna pršica. Glavni izvor pršic v stanovanjih so nezaščitena ležišča v spalnicah, saj te ponujajo najboljše pogoje za njihovo preživetje in razmnoževanje: toploto, vlago in hrano.

Raziskave so pokazale, da je v povprečno 2 leti stari navadni postelji približno dva milijona živih in mrtvih pršic, ki se ob vsakem obratu v postelji spremenijo v neviden oblak prahu, ki povzroča alergične reakcije (zamašen nos, kihanje, solzne oči …). Izbrati morate ležišče, ki vas bo ščitilo pred to nadlogo.

Ležišča Dormeo ščitijo vaše zdravje pred pršicami in bakterijami, saj so vse prevleke impregnirane z zaščito CleanEffect®®. To je svetovno priznan postopek za zaščito tkanin pred pršicami in bakterijami. Ležišča Dormeo zato še posebno priporočamo astmatikom in vsem, ki trpite zaradi alergij.

4. Ali je ležišče zračno (zagotavlja mikrocirkulacijo – kroženje zraka in toplote)?

Ker med spanjem izločimo precej vlage, je izjemno pomembno, da ležišče uravnava vlago in toploto. Jedro ležišča mora biti sposobno prevajati vlago in se samo zračiti, torej mora material omogočati maksimalno kroženje zraka. Na vlažnem in mrzlem ležišču namreč telo porablja dodatno energijo, da ga ogreje, zaradi česar slabše spimo.

Dobro zračeno ležišče je osnova za dober spanec in dolgo življenjsko dobo ležišča. Različni materiali, uporabljeni pri proizvodnji ležišč Dormeo, so izjemno zračni in dobro dihajo. Ecocell®, Talalay, Ultralatex … imajo edinstveno celično zgradbo, skozi katere zrak nemoteno prehaja in odvaja odvečno vlago. Tako ostane ležišče suho, vi pa se lahko vsak večer potopite v udobno, sveže ležišče.

Za dobro zračnost ležišča je obvezna uporaba letvene podlage, ki omogoča redno prezračevanje ležišča in odvajanje vlage, ki jo izločamo med spanjem.

5. Ali ima ležišče zaščito pred nabiranjem prahu in statično elektriko?

Pri izbiri ležišča se moramo odločiti za ležišče, ki nas ščiti pred nabiranjem prahu, ki nastaja zaradi kopičenja statične elektrike. Elektromagnetni smog povzročajo razna telesa, ki sevajo elektromagnetno valovanje: TV-signal, radijski signal, daljnovodi, električne vtičnice. Tekstil, prepleten s karbonskimi vlakni, pa preprečuje prehod elektromagnetnega sevanja skozi blago.

Prevleke večine ležišč Dormeo so obogatene s karbonskimi vlakni (RESISTAT), ki odvajajo statično elektriko. Zaščita RESISTAT tako preprečuje zadrževanje prašnih delcev, neprijetne iskre zaradi statične elektrike in hkrati zadrževanje pršic.

6. Ali je ležišče ekološko (narejeno iz materialov prijaznih za človeka in okolje)?

Z razvojem sodobnih materialov se na žalost povečuje obremenitev okolja in razvijajo razne snovi, ki lahko škodljivo vplivajo na človekovo počutje. Zato je pri izbiri ležišča pomembno, da ima certifikat o upoštevanju ekoloških standardov.

Ležišča Dormeo so narejena iz naprednih, okolju prijaznih materialov, ki so primerni za reciklažo. Vse materiale stalno izboljšujemo in v proizvodnjo vnašamo nova znanstvena dognanja ter tehnologije, ki skrbijo za čistejšo prihodnost našega planeta. Vsa ležišča imajo certifikat The Oko-Tex 100 Standard, ki se izčrpno posveča upoštevanju ekoloških standardov v tekstilni industriji.

7. Ali vam prodajalec nudi večletno garancijo za ležišče (s tem, da garancija velja za jedro ležišča in ne le za prevleko)?

Garancija na jedro ležišča vam zagotavlja, da vam je dobavitelj v primeru kakršnih koli nepravilnosti z jedrom ležišča tega dolžan zamenjati. Vedite, da je 10 ali več let zelo dolga doba, zato mora prodajalec imeti zelo močne argumente, da vam lahko tako dolgo jamči za kakovost izdelka. To pa seveda priča o vrhunski kakovosti izdelka.

Vsa ležišča Dormeo imajo večletno garancijsko dobo, ki velja za jedro, ne pa samo za prevleko ležišča. Tako lahko za jedro dobite 6, 12 oz. 15 let garancije, odvisno od tipa ležišča, za prevleko ležišča pa 1 leto. Če v obdobju garancije opazite nezaželene spremembe, vam bodo naši svetovalci pomagali rešiti težavo oz. vam po potrebi ležišče zamenjali z novim.

8. Ali ležišče za svojo ceno nudi največ v svojem razredu?

Pred nakupom se dobro pozanimajte, kakšne so prednosti ležišča, ki ga kupujete, in ga primerjajte z ostalimi ponudniki ležišč v istem razredu. Opazili boste, da se navidez podobna ležišča tako v prednostih kot v ceni močno razlikujejo glede na prodajalca oziroma blagovno znamko, kar ni nujno vezano na kakovost izdelka.

V Dormeu si že vsa leta prizadevamo za optimalno razmerje med ceno in kakovostjo ležišč. To pomeni, da po ugodnih cenah ponujamo revolucionarna ležišča vrhunske kakovosti, z vsemi prednostmi, ki jih veliko ostalih (dražjih) ležišč na trgu nima.

9. Ali lahko ležišče brezplačno vrnete v primeru, da vam ne ustreza?

V nepreglednem izboru na slovenskem trgu se vam lahko hitro zgodi, da kupite ležišče, ki vam ne bo zagotavljalo pričakovanega udobja. Zato je pri nakupu še kako pomembno, da vam prodajalec omogoči brezplačen preizkus ležišča. To pomeni, da lahko ležišče več dni uporabljate, in ga, če vam ne ustreza, brez stroškov in pojasnil vrnete.

Pri Dormeu vam ponujamo možnost, da ležišče nemoteno uporabljate 30 oz. 60 dni. Če ležišče Dormeo ne bo izpolnilo vaših pričakovanj, nam ga lahko vrnete, mi pa vam bomo brez vprašanj vrnili denar. (Ne velja za ležišča po meri.)

10. Ali vam prodajalec zagotavlja celoten servis – pomoč in svetovanje?

Prava izbira, problemi z dostavo, način plačila, morebitno vračilo izdelka …vse to se lahko spremeni v pravo nočno moro pri nakupovanju ležišča, če nimate na razpolago ustreznega servisa ob nakupu ležišča.

Kupujte tam, kjer vam prodajalec poleg izdelka nudi ustrezen servis: enostavno naročanje izdelka, način plačila po meri stranke, osebna dostava, možnost vračila ter različne ponakupne dejavnosti, kot sta pomoč in svetovanje.

Pri Dormeo dajemo velik pomen zadovoljstvu naših cenjenih strank. Ležišče lahko tako plačate na več obrokov, pripeljemo vam ga na dom in namestimo v vašo posteljo, v primeru nezadovoljstva pa pridemo ponj in ga brezplačno odpeljemo.

Za vsa vprašanja in pomoč nas lahko pokličite na brezplačno številko 080 10 15. Z veseljem vam bomo pomagali.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.