V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Dormeo odeje od A do Ž: slovarček manj znanih izrazov

Na Dormeu smo za večjo preglednost in pomoč pri vašem nakupnem odločanju pripravili slovarček manj znanih izrazov.

Ste med opisi odej zaznali izraz pa niste povsem prepričani v njegov pomen?

Na Dormeu smo za večjo preglednost in jasnost ter pomoč pri vašem nakupnem odločanju pripravili Dormeo od A do Ž: Slovarček manj znanih izrazov. Preverite pomen najbolj pogosto uporabljenih izrazov in se rešite vseh dvomov ...

Alergen

Alergen je mikroskopsko majhna snov, ki vstopi v telo in vznemiri imunski sistem. Alergen je lahko naravnega izvora ali je kemična spojina. Najbolj znani alergeni naravnega izvora so hišni prah, cvetlični prah in pršice oz. njihovi ostanki.

Aloe vera

Aloe vera je čudežna rastlina, ki blagodejno deluje na organizem. Ima antibakterijsko in protivirusno delovanje, uničuje glivice in blaži vnetje. Poleg tega pospešuje delovanje imunskega sistema, celi rane, upočasnjuje staranje in tvorjenje gub ter sproža proces obnavljanja kože.

Antialergijska silikonska vata

To je tanka plast umetnega materiala, ki spominja na vato, nameščen pa je v večino ležišč Dormeo, saj ščiti jedro ležišča pred zunanjo umazanijo in pršicami.

Bambus

Bambus je celulozno vlakno, narejeno iz 100% bambusovega stebla. Bambusova vlakna so ekološko čist material, ki je precej mehkejši kot bombaž, a močnejši kot sintetična vlakna. V poletnih mesecih pomaga ohlajati kožo in sušiti ležišče, poleg tega pa odpravlja neprijetne vonjave. V hladnih dneh bambus prijetno greje in zadržuje telesno temperaturo.

Bombaž

Bombažna vlakna oz. izdelki iz bombaža so lahki in prijetni na otrip, dobro vpijajo vlago in prepuščajo zrak. Bombaž je primeren za izdelke, ki se pogosto perejo tudi pri višjih temperaturah.

Kašmir

Kašmir je najkvalitetnejša vrsta volne, ki se pridobiva z izčesavanjem fine rune kašmirske koze. Rezultat je svileno mehko predivo, ki je hkrati lahko in toplo. Kašmir se uporablja predvsem za kakovostna oblačila in izdelavo odej ter vzglavnikov.

Merino

Merino je najbolj pomembna vrsta ovčje volne na svetu, saj je zelo mehka in vzdržljiva. Volna merino, ki so jo včasih široko uporabljali športniki, se je zaradi svojih izjemnih lastnosti kmalu preselila na modne piste in v naše spalnice. Merino namreč odlično regulira telesno temperaturo, greje, a ne pregreva, odvaja vlago in preprečuje stik z vlago, saj vpija vlago in greje tudi, kadar je mokra. Poleg tega ima protibakterijske lastnosti, ki preprečujejo razvoj neprijetnih vonjav. Iz teh razlogov je volna merino pravzaprav idealna za vaše ležišče, odejo in vzglavnik, saj boste na volni spali mirno, trdno in brez neprijetnega potenja.

Öko tex standard 100

Öko Tex Standard 100 je certifikat, ki se izčrpno posveča upoštevanju ekoloških standardov v tekstilni industriji, poleg tega pa pregleduje in ocenjuje vse škodljive snovi, ki lahko v procesu obdelave tekstila škodijo potrošnikom.

Certifikat Öko Tex Standard 100 zagotavlja, da so ležišča Dormeo varna ter zdravstveno in ekološko neoporečna.

Pršice

Pršice so drobceni pajkovci (veliki od 0,1 do 0,5 mm), ki s prostim očesom niso vidni. Najraje živijo v ležiščih, oblazinjenem pohištvu, vzglavnikih, plišastih igračkah, odejah in preprogah, skratka tam, kjer imajo dovolj hrane, vlage in skrivališč. Pršice povzročajo težave predvsem alergikom in astmatikom, saj njihovi iztrebki v obliki finega prahu (alergenov) povzročajo solzenje oči, zamašen nos in napade kihanja ter kašljanja.

Resistat

Zaščita Resistat odvaja statično elektriko z ležišča, omogoča jo pa posebna vrsta vlaken, narejena iz karbona, saj je karbon prevodnik električnega toka. Karbonska vlakna zbirajo statično elektriko in jo s pomočjo žice, ki je povezana z ozemljenimi elementi (npr. radiator), odvaja v tla. Rezultat tega je, da se na ležišču ne nabirajo prašni delci in pršice, zato Resistat preprečuje alergije in izboljša splošno počutje.

CleanEffect®

CleanEffect® je svetovno priznan postopek za zaščito obdelanih tkanin pred različnimi mikroorganizmi. Tkanine, obdelane s CleanEffect®, so dolgotrajno zaščitene pred hišnimi pršicami ter pred zadrževanjem bakterij in glivic. To zagotavlja maksimalno zaščito pred alergijami.

Zaščitni znak CleanEffect® razlikuje domače tkanine, ležišča ter posteljnino od druge ponudbe in tako zagotavlja boljše izdelke, večjo kakovost in večjo dodano vrednost.

Softdream

Vlakna Softdream so močna sintetična vlakna, ki so odporna na krčenje in raztezanje, se hitro sušijo in ne mečkajo, poleg tega pa odporna na plesen. Vlakna Softdream se enostavno perejo, zato so odlična za izdelavo odej, vzglavnikov, brisač, kopalnih plaščev ...

Soja

Vsestranska sojina vlakna se v zadnjem času uveljavljajo tudi v obliki tkanin. S posebnim postopkom jih izdelujejo iz stranskih produktov pri predelavi soje, rezultat pa je mehka, nežna, voljna tkanina, po dotiku podobna kašmirju, zato je dobila laskavo ime: rastlinski kašmir. Izjemna nežnost in svilen občutek, ki ga sojino vlakno pusti na koži, pa tej tkanini daje še eno ime: sojina svila.

Sojina vlakna vsebujejo dragocene aminokisline, ki so naravno prisotne v človeškem telesu. Rastlinski kašmir tako vsebuje 45 % beljakovin, od tega 18 aktivnih mineralov, ki jih telo vsrka skozi kožo. To deluje blagodejno na vaše zdravje in počutje.

Zaradi dodatka sojinih vlaken ima ležišče posebej ugodne lastnosti:

  • odlično diha (bolje kot bombaž),
  • dobro vpija vlago in zadržuje toploto,
  • deluje antibakterijsko,
  • se hitro suši.

Srebro

Še pred nekaj leti je bila misel na uporabo srebra v proizvodnji kozmetike, ležišč ali podobnih reči popolnoma tuja. A je srebro iz klasične produkcije nakita, kovancev, zrcal ipd. zaradi svojih izjemnih lastnosti prodrlo tudi v naše postelje. Zakaj?

Srebro je zaradi svojih ugodnih učinkov na zdravje in počutje ljudi idealno za spanje in počitek, saj:

  • deluje antibakterijsko, saj srebrovi ioni delujejo tako, da se vežejo z encimi v celicah bakterij, kar zmanjšuje njihovo razmnoževanje,
  • preprečuje nastanek in zadrževanje neprijetnih vonjav,
  • uravnava potenje in zadrževanje vlage,
  • odlično prevaja, saj odbija nezaželen elektrostatični naboj,
  • uravnava telesno temperaturo z ohranjanjem in postopnim oddajanjem toplote, ki jo ustvarja človeško telo.

Srebrna vlakna, ki jih lahko najdete v prevlekah ležišč Dormeo Silver in Dormeo Memory 2+12 Silver, so vtkana v posamezna vlakna prevleke tako, da ohranijo običajne lastnosti tkanine, zato se po mehkobi ne razlikujejo od drugih tekstilnih vlaken. Prevleka ležišča je tako prijetna na dotik, obenem pa nudi vse prednosti čistega srebra.

Svila

Svila je naravni regulator toplote, saj omogoča veliko zračnost. Tako vas v toplih nočeh prijetno hladi, v hladnih pa občutno greje. Prav tako je prijazna do alergikov in astmatikov, saj ima antialergijske lastnosti in tako zmanjšuje možnost nastanka alergij. Svila je zaradi vseh svojih lastnosti idealna za uporabo v vzglavnikih in odejah in jo priporočamo vsem, ki se ponoči prekomerno potite.

Tencel

Tencel je vlakno naravnega izvora. Osnovni material za izdelavo Tencela je lesna celuloza, iz katere nastaja tudi papir. Izdelki iz Tencela so izjemno mehki, odlično vpijajo vlago in dihajo, poleg tega pa so naravi prijazni. Tencel je plod najnovejši raziskav na področju tekstila, saj vam ponuja vse, kar si lahko želite od odeje: udobje, mehkobo in praktično uporabo.

Wellsleep®

Mikrovlakna Wellsleep® so napredna, čvrsta, puhasta umetna vlakna, ki so veliko naprednejša od običajnih poliestrskih vlaken, ki so nastala pred pol stoletja. Vlakna Wellsleep® imenujemo tudi umetni puh, saj so na otip in ob uporabi najbolj podobna gosjemu puhu. Vlakna Wellsleep® imajo številne pozitivne lastnosti in so vsestransko uporabna. Odlično uravnavajo temperaturo in so izjemno prijetna na dotik, poleg tega pa minimalno vpijajo vlago in so odporna na madeže. Vlakna Wellsleep® so učinkovit antialergijski izolator, zato so zelo primerna za ljudi, ki trpijo za alergijami in astmo, nočejo pa se odpovedati udobju lahkotnega puha.

Wellsleep® Advanced

Vlakna Wellsleep® Advanced so umetna vlakna, po svojih lastnostih zelo podobna vlaknom Wellsleep®, s to razliko, da imajo posebno križno strukturo, ki omogoča, da se med vlakni ustvarjajo majhni zračni žepki, ki povečajo voluminoznost in polnost polnila, ki ga sestavljajo. Vlakna Wellsleep® Advanced so torej izjemno lahka, puhasta in zračna ter zato še posebej primerna za vzglavnike in prešite odeje.

Dormeo Odeje so izdelane iz skrbno izbranih polnil in tkanin, ki jih odlikujejo udobnost, kakovost in praktičnost. Sedaj, ko ste razjasnili pomen vseh izrazov, lahko brez dvomov izberete svojo Dormeo odejo in se razvajate vsako noč. Za ogled ponudbe odej kliknite tukaj.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.