Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Zakaj imajo naši otroci vse več in več alergij?

»Včasih je dobro pojesti malo zemlje.«

V zadnjih 30 letih je vse več in več ljudi, ki imajo eno od oblik alergij. Ocenjeno je, da se je pojavnost različnih vrst alergij v tem obdobju v razvitih državah povečala za 10–30 %. Ali je vse bolj čisto okolje tisto, kar nam škodi?

Kaj je pravzaprav vzrok za vse več alergij?

Zdravnik z medicinske fakultete v Montrealu Guy Delespese je prepričan, da je glavni vzrok prav pretirana čistoča.

Alergije so sicer lahko posledica:

  • Genetskih faktorjev
  • Kakovosti zraka
  • Predelane hrane
  • Stresa
  • Kajenja

A francoskega znanstvenika skrbi predvsem to, da smo vse manj izpostavljeni bakterijam.

Ali obstaja povezava med higieno, alergijami in avtoimunskimi boleznimi?

Otroci, ki živijo v zelo sterilnem okolju, imajo večjo možnost za razvoj alergij ali drugih težav, povezanih z imunskim sistemom, kasneje v življenju.

Otroci bi namreč morali okrepiti svoj imunski sistem.

Raziskovalci so prepričani, da lahko vstop milijonov bakterij in virusov, ki se nahajajo v umazaniji v našem okolju, v telo pomaga izgraditi zdrav imunski sistem.

Bakterije, brez katerih preprosto ne gre

Bakterije v našem prebavnem sistemu so nujno potrebne za razgradnjo hrane, poleg tega pa služijo tudi za izobraževanje našega imunskega sistema, kako naj se odziva na neobičajne snovi. To je osnova za razvoj imunskega sistema otroka.

Četudi se s pretirano čistočo torej uspete izogniti potencialno škodljivim bakterijam, se obenem izognete tudi mikroorganizmom, ki so pomembni pri razvoju imunskega sistema.

To pa je tudi razlog, da dandanes flora v našem prebavnem sistemu ni tako bogata in raznolika, kot je bila nekoč. Ko otroci v usta dajejo razne predmete, s tem torej stimulirajo svoj imunski sistem in ga učijo, da deluje bolje, izpostavlja zdravnik Delespesse.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.