Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Vam curlja in kaplja?

Ko vas napade prvi prehladni virus in vaš nos postane neprehoden, ukrepajte čim prej.

Ko vas napade prvi prehladni virus in vaš nos postane neprehoden, ukrepajte čim prej.

Zagotovo ste že opazili, da z očiščenim nosom lahko zmanjšamo možnost za nadaljnje okužbe sinusov, grla ali ušes. To pa še posebej velja za osebe s slabšo imunsko odpornostjo ali malčke, pri katerih imunski sistem še ni povsem razvit.

Pomagajte si z raztopino

V primeru, ko začne vaš nos »štrajkati«, si lahko pomagate z raztopino, s katero boste izboljšali prehodnost nosu. Najbolj naravne in nežne do nosu, a še vedno zelo učinkovite, so raztopine, ki temeljijo na morski vodi.

Po receptu indijskih jogijev

Indijski jogiji so si že davno nazaj nos redno čistili s posebno tehniko, imenovano jala neti krija, pri kateri so si nosnice čistili z morsko vodo. Morska voda namreč vsebuje mineralne soli in veliko število oligoelementov, zato ima blažilno delovanje na sluznico zgornjih dihal.

Če doma nimate pri roki neti loto (posebno posodico, s katero si nos lahko čistite), je najbolj enostavno, da uporabite pršilo z morsko vodo. S takšnim pršilom si lahko nos izpirate večkrat na dan – po potrebi, saj je raztopina izotonična (enaka telesu).

Hvaležen pa vam bo tudi partner (ali vi njemu) – ker tudi smrčali ne boste več.

Kaj pa malčki?

Takšna pršila pa so primerna tudi za malčke, pri katerih s pravočasnim izpiranjem nosu zmanjšate možnost vnetja srednjega ušesa, nahod pa mine hitreje …

 

Vir: Viva – revija za zdravo življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.