Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Učinkoviti triki za premagovanje stresa v času epidemije

V zadnjih nekaj tednih se je naše življenje dodobra spremenilo, seveda pa marsikoga (precej upravičeno) skrbi, kaj vse nas še čaka. Pogosteje zato čutimo stres, zaradi katerega smo slabše razpoloženi in slabše spimo. A dobro se zavedamo, da panika in brezglavi strah nista v pomoč pri reševanju situacije. Če želite ublažiti stres, ki ga čutite v teh časih, smo za vas pripravili nekaj učinkovitih trikov.

Skušajte ohraniti čim bolj normalen ritem

Življenje se nam je resda postavilo na glavo (tudi to je eden od razlogov za stres!), a če vam bo uspelo vzdrževati vsaj približno normalen ritem, se boste počutili precej bolje. Morda boste res morali vzpostaviti povsem novo rutino, saj so okoliščine povsem drugačne, a če si boste zastavili nek smiseln urnik in se ga držali, vam bo občutno lažje. Velik del svojega življenja boste namreč tako učinkovito nadzorovali, zato boste lažje nadzorovali tudi stres.

Poskrbite za zdravo, kakovostno prehrano

Uravnotežena, kakovostna prehrana igra izjemno pomembno vlogo pri pravilnem delovanju našega organizma. V trenutnem času je to pomembno iz dveh vidikov. Prvič, zdravo telo ima tudi zdrav imunski sistem, ki vam seveda nudi boljšo zaščito pred virusi, in drugič, kakovostna prehrana tudi močno vpliva na naše počutje, ki seveda uravnava tudi stres. Če se bomo počutili bolje, bomo lažje obvladovali stres, ki nas napada v teh časih.

Ne pozabite na telesno vadbo

Redna telesna vadba je izjemnega pomena v vseh obdobjih življenja, seveda pa je ne bi smeli zanemariti niti v teh časih. Telovadba bo namreč izboljšala tako psihično kot tudi fizično počutje, okrepila vaš imunski sistem, prezračila vaše možgane in vam pomagala pregnati stres. Če in dokler je to mogoče, si jo privoščite v naravi (seveda ob upoštevanju aktualnih priporočil), seveda pa lahko telovadite tudi v udobju lastnega doma. Številni ponudniki v teh dneh nudijo brezplačne spletne vadbe, med njimi pa boste zagotovo našli tudi kaj zase.

Privoščite si dovolj spanca in počitka

Ko smo neprespani in utrujeni, se nam stvari zdijo mnogo bolj črne, kot so v resnici, zato nas stres hitreje in učinkoviteje zdela. A po drugi strani gre za začaran krog: zaradi stresa slabše spimo, ker smo neprespani, nas stres še bolj prizadene, nato pa zaradi dodatnega stresa še slabše spimo … Vseeno se potrudite, da si privoščite dovolj počitka, tudi, če morate izgubljen spanec nadoknaditi čez dan. Če boste naspani in spočiti, se boste namreč mnogo lažje spopadali s stresom, pa še vaš imunski sistem bo deloval mnogo bolje.

Zagotovite si informacije iz relevantnih virov

Trenutno po svetovnem spletu kroži na tisoče informacij – nekatere so resnične, večina pa žal ne. Nepreverjene, pretirano dramatične informacije vas lahko povsem po nepotrebnem spravljajo v stisko in strah, zato je pomembno, da se držite uradnih virov. Ti vam bodo namreč vedno posredovali resnične in najbolj aktualne informacije, ki jih v teh časih najbolj potrebujete. Vsekakor pa se izogibajte različnim forumom in skupinam na družabnih omrežjih, kjer je strokovnjak lahko vsak, ki ima pet minut časa.

Odklopite se

Se tudi vam zdi, da se dandanes vse vrti okoli novega koronavirusa? O njem poročajo v medijih, o njem se pogovarjajo na družabnih omrežjih, včasih se vam zdi, da bodo informacije o novem virusu skočile še iz konzerve rib, ko jo boste odprli. Vsa ta preobremenjenost s temi, pogosto neresničnimi informacijami, je lahko preprosto preveč in lahko le še poslabša vaš stres. Seveda je pomembno, da ste informirani, a omejite svoj dostop do informacij. Enkrat na dan preglejte novice, v preostalem času pa se raje osredotočite na druge, bolj prijetne stvari.

Komunicirajte s svojimi najdražjimi

Če čutite stres, je pomembno, da se ne zaprete vase, pač pa se o tem, kako se počutite, pogovorite s svojimi najdražjimi. Pogovor vam bo olajšal dušo in počutili se boste bolje, poleg tega pa boste morda uzrli nov pogled na celotno situacijo, ki vam bo pomagal, da se učinkoviteje in lažje spopadate s stresom, ki ga čutite v teh dneh.

Ohranite zdrav pogled na stvari

Res je, trenutna situacija ni najbolj enostavna in zagotovo nas čaka veliko sprememb, a pomembno je, da ohranite nek zdrav pogled na stvari. Panika ni potrebna, zdrava mera previdnosti pa vsekakor. Skušajte se osredotočiti na stvari, na katere lahko vplivate. Vsekakor pa se zavedajte, da se svet ne bo kar končal in da bo človeštvo tudi to, sicer nedvomno obsežno, krizo preživelo.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.