Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Superfit tudi pozimi

Čeprav je zima, to še ne pomeni, da morate telovaditi le v fitnesu ali telovadnici. Tudi zimski športi imajo svoje čare, le ustrezno se morate pripraviti nanje.

Pri tem je pametno upoštevati nekaj nasvetov ...

Čeprav je zima, to še ne pomeni, da morate telovaditi le v fitnesu ali telovadnici. Tudi zimski športi imajo svoje čare, le ustrezno se morate pripraviti nanje.

Pri tem je pametno upoštevati nekaj nasvetov ...

Tek pozimi

Pametno je vedeti, da se za tek v hladnem vremenu ne smete preveč obleči. Prav je toliko, da boste v prvih nekaj minutah teka občutili rahel hlad in vas bo ob mirovanju, že po nekaj minutah začelo mraziti.

Če se bojite, da se boste prehladili, naj vas potolažimo, da je ta bojazen povsem odveč. Dokler bo vaše telo dejavno, boste proizvajali dovolj toplote in prehlad se vas ne bo lotil.

Izjema je le vetrovno vreme.  Teku v vetru se raje izogibajte ali pa si nadenite anorak.

Joga

Kombinacija klasične joge, pilatesa, plesa, gimnastike in aerobike je glavna značilnost nove oblike vadbe, poimenovane tudi antigravitacijska joga. Zabavna telovadba sicer zahteva kar nekaj moči in občutka za ravnotežje, saj vaje izvajate na visečih vrečah iz blaga.

Z antigravitacijsko jogo, ki je primerna za vse starostne skupine, odlično krepite večino glavnih mišičnih skupin, mišice pa tudi dobro raztegnete, zato tudi že komaj čakamo, da iz Amerike, kjer je ta hip velik hit, pride tudi k nam.

Z nakupi nad kalorije

Imate slabo vest, ker namesto, da bi se odpravili v fitnes, ta trenutek raje hodite po razprodajah? Nikar!

Raziskave so pokazale, da lahko z nakupovanjem pokurite tudi do 400 kalorij na teden. Povprečno namreč na teden namenimo nakupovanju dve uri in pol našega časa ter v tem času prehodimo okoli pet kilometrov. Kot vidite, ne gre za izgubo časa in denarja, pač pa hkrati storite tudi nekaj dobrega za svoje zdravje.

Zimske radosti

Vsi poznamo zimske radosti. Predvsem pa v obliki zimskih športov. Smučanje ali bordanje je idealno za zimsko rekreacijo. Če pa niste vešči smučanja pa je lahko tudi sankanje pravi šport za vas, pa še zabavno je.

S sankanjem boste zopet prebudili otroka v sebi, medtem pa boste zgubljali tudi kategorije. Tudi drsanje je polno zabave ter dobra rekreacija. Če pa je vse to za vas preveč ekstremno, vam še vedno ostanejo na razpolago dolgi zimski sprehodi – le toplo se oblecite.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.