V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

15 živil za kurjenje kalorij

Predstavljamo vam živila, zaradi katerih se boste počutili bolj site, imeli boste več energije, hkrati pa boste pomagali svoji presnovi, da bo delovala bolje in hitreje. Svoji prehrani dodajte čim več naštetih živil in zadovoljno opazujte, kako se topijo odvečni kilogrami. Če boste naštetim živilom dodali še nekaj telesne aktivnosti je uspeh zagotovljen.  Če

Predstavljamo vam živila, zaradi katerih se boste počutili bolj site, imeli boste več energije, hkrati pa boste pomagali svoji presnovi, da bo delovala bolje in hitreje.

Teh petnajst živil so zdrava, bogata hrana, polna vitaminov in hranilnih snovi, nekatera pa vsebujejo tudi posebne encime, s katerimi boste pri presnovi maščobe dodatno "pritisnili na plin".

Svoji prehrani dodajte čim več teh živil in zadovoljno opazujte, kako se topijo odvečni kilogrami.

Urejene prehranjevalne navade so seveda nadvse pomemben del zdrave prehrane, vendar pa običajno ne prinesejo hitrih rezultatov, sploh če govorimo o številkah na tehtnici. Veliko učinkovitejša je premišljena izbira živil, s katerimi lahko jeziček na tehtnici "prepričate", da se bo hitreje premikal v želeno smer. Kombinirajte hrano s spodnjega seznama s katerimkoli programom vadbe ali telesno dejavnostjo in rezultati vas bodo osupnili.

Avokado

Številni ljudje se izogibajo avokadu, ker so prepričani, da vsebuje veliko maščobe. To sicer drži, vendar gre za nenasičene maščobne kisline, ki so zdrave in pospešujejo presnovo.

Oves

To žito slovi po tem, da znižuje raven holesterola. Ker vsebuje sestavljene ogljikove hidrate, ki se v telesu razgrajujejo počasi, prispevajo k dolgotrajnejšemu občutku sitosti in zagotavljajo več energije.

Beluši

Ta vrhunska nizkokalorična zelenjava ima visoko hranilno vrednost in prispeva k večji pretočnosti prebavnega sistema. To obenem pomeni, da pomaga k hitrejšemu izločanju zalog maščobe.

Mandlji

Ti oreški so bogati z beljakovinami in vlakninami. Čez dan pojejte nekaj mandljev – zmanjšali boste občutek lakote in povečali vsebnost hranilnih snovi v svoji prehrani.

Špinača

Ta temnozelena zelenjava vsebuje zelo malo kalorij ter veliko železa, vlaknin in beta karotena, ki pomagajo znižati raven holesterola v krvi.

Zeleni čaj

Pri zelenem čaju presnove ne pospešuje kofein, marveč spojina, imenovana EGCG, ki spodbuja delovanje možganov in živčnega sistema, to pa v zameno povečuje potrebo po kalorijah in pomaga telesu, da jih tudi porabi.

Brokoli

Ta zelena zelenjava, bogata z vitaminoma A in C, vsebuje obilo vlaknin, ki vam pomagajo do občutka sitosti in urejene prebave. Najboljše iz brokolija boste dobili, če ga boste uživali svežega.

Orehi

Pojejte pest orehov pred obrokom. To ne bo le preprečilo, da bi pozneje pojedli preveč, pač pa vam bo tudi zagotovilo zdrav odmerek vlaknin, vitamina E in omega 3 maščobnih kislin, ki bodo pomagali znižati raven slabega holesterola.

Jabolka

To sladek, okusni sadež, ki je na voljo v številnih različicah, je bogat z vitamini in vlakninami, ki pomagajo do hitrejšega občutka sitosti.

Mleko

Ko gre za uživanje mleka in mlečnih izdelkov so mnenja resda deljena, vendar ne pozabite, da so bogati s kalcijem, ki zelo koristi zdravju. Mleko vsebuje tudi velike odmerke sestavljenih ogljikovih hidratov, ki zagotavljajo energijo. Nekatere študije kažejo, da kozarec mleka na dan poveča hitrost porabljanja maščobe.

Jalapeno pekoča paprika

Pekoča paprika hrani doda precejšen odmerek toplote in okusa. Kapsaicin je kemična spojina iz jalapano pekoče paprike, ki prispeva k povišanju srčnega utripa, s čimer tudi pospeši presnovo.

Losos

Meso te ribe ima visoko hranilno vrednost, saj je bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, ki zmanjšujejo raven hormona leptina, to pa prispeva k večji porabi kalorij.

Fižol

Stročnice so bogate z beljakovinami in vlakninami. Te prispevajo k dolgotrajnemu občutku sitosti in doseganju rednega ritma prehranjevanja, ki je tudi pomemben za dobro presnovo.

Grenivke

To sočno južno sadje vsebuje galakturonično kislino, ki razgrajuje maščobo, medtem ko obilje vlaknin prispeva k občutku sitosti. Dvojna korist, ki vas bo ščitila pred kopičenjem odvečnih kilogramov.

Ananas

Sadež, bogat z vlakninami in vitaminom C, vsebuje tudi bromelin, encim, ki telesu pomaga hitreje razgrajevati beljakovine, zaradi česar zagotavlja več energije. Obenem je ananas zelo hranljiv, saj vsebuje veliko sladkorja, zato previdnost pri količini ne bo odveč.

Dormeo priporoča, da topljenje odvečnih kilogramov pospešite s kopanjem, fitnesom ali savno, kjer se lahko odlično razvajate z nežnimi, vpojnimi in zračnimi brisačami Indian Summer. Za več informacij kliknite tukaj.

Vir: revija Viva

 

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.