Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Ostanite povezani s svojimi najdražjimi tudi v času karantene

V teh dneh smo večinoma ločeni od nekaterih svojih najdražjih; od staršev, starih staršev, bratov in sester, bližnjih prijateljev … Seveda vemo, da je to za vse najbolje, a dolgo obdobje brez stikov vseeno ni najbolj enostavno, sploh če so naši odnosi topli in smo navajeni pogostih druženj. Kako pa lahko tudi v času karantene poskrbimo za ohranjanje povezanosti?

Pokličite svoje najdražje

To verjetno počnete že sedaj, a prav nič ne bo narobe, če se še enkrat spomnimo na to, da je telefon odlična iznajdba in da lahko po njem prav prijetno poklepetamo. Zelo lepo bo, če se boste večkrat spomnili na tiste, ki so v teh časih morda najbolj osamljeni, kot so denimo starejši ali pa ljudje, ki živijo sami. Tudi če imate v teh časih malce več dela kot običajno (delo od doma je včasih pravi izziv, sploh če morate zraven skrbeti še za otroke in celotno gospodinjstvo), a vzemite si čas, da pokličete tiste, ki vas sami morda ne bodo.

Izkoristite moderno tehnologijo

Moderna tehnologija je dandanes resnično neverjetna, zato vam v teh okoliščinah lahko še kako priskoči na pomoč. Tako lahko denimo izkoristite video klice, ki jih dandanes omogoča že vsak pametni telefon, da računalnikov sploh ne omenjamo. Tako bo občutek povezanosti še večji, pogovor pa bo bolj podoben pogovoru v živo.

Počnite stvari skupaj – tudi če niste skupaj

Telefonski klici in video klici vam omogočajo, da stvari počnete skupaj, tudi takrat, ko v resnici niste skupaj. In kaj vse lahko počnete? Praktično vse! Ob video klicu lahko denimo skupaj popijete kavo – skoraj enako bo, kot da bi dejansko šli na kavo. Lahko si skupaj ogledate film in preko aplikacije za klepet komentirate dogajanje. Skupaj lahko tudi telovadite; na telefonu vklopite zvočnik in skupaj sopihajte ob vadbi. Praktično vse, kar počnete običajno, lahko počnete tudi sedaj, le malce drugače bo.

Tudi otroci se lahko igrajo skupaj

Če vaši otroci pogrešajo svoje prijatelje, jim lahko pričarate občutek skupne igre. Prek video klica lahko denimo skupaj igrajo družabno igro, barvajo ali rišejo, se pogovarjajo ali ustvarjajo s kockami. Malce se bodo morali seveda prilagoditi situaciji, a otroci so na splošno zelo prilagodljiva bitja, ki jim nikdar ne zmanjka kreativnih idej. Seveda ni nujno, da se igrajo le s prijatelji – na enak način lahko čas preživljajo tudi z babicami in dedki, ki jih v tem času žal ne morejo obiskati v živo.

Pošljite pošto

Če so vam drage osebe že nekoliko starejše in jim moderna tehnologija ne gre najbolj od rok, jim pošljite pošto. Po pošti jim lahko denimo naročite fotografije vaših otrok, ki jih pogrešajo, jim pošljete kakšno poslastico, za katero veste, da jih bo razveselila, ali pa jih pošljete preprosto razglednico, na katero jim napišete kaj lepega. Vse, kar jim bo malo popestrilo in razsvetlilo dan, bo dobrodošlo, obenem pa vam bo pomagalo ohranjati tople odnose tudi v tem času.

Pomahajte si od daleč

Če živite relativno blizu, ni razloga, da ne bi svojih najdražjih videli vsaj od daleč. Če spadajo v rizično skupino, jim verjetno občasno dostavite kakšno vrečko iz trgovine in kaj iz lekarne, vendar pa pri tem seveda ne vstopate v stanovanje. Ob tej priložnosti se lahko zunaj na prostem postavite na varno razdaljo nekaj metrov in na kratko poklepetate. Seveda ne bo povsem enako kot druženje, ki ste ga vajeni, a zagotovo bo vsaj malce pripomoglo pri ohranjanju dobrih odnosov.

Ne pozabite na tiste, ki so ob vas

Če ne živite sami, ste trenutno nenehno obdani s svojimi najdražjimi – in čeprav ste tega seveda veseli, pa vas včasih spravljajo ob živce. To je seveda povsem naravno, a vseeno pazite, da ne bo po nepotrebnem prišlo do konfliktov in nepotrebnih sporov. Raje izkoristite ta čas, da še izboljšate svoje odnose.

Sedaj imate namreč končno na voljo nekoliko več časa za druženje, ki ga v običajnem vsakdanjem tempu res ni na pretek, zato ga porabite za lepe stvari, ne pa za prepire. Saj vemo, to je včasih lažje rečeno kot storjeno. Morda bi vam pomagalo, če si vsak od družinskih članov vzame tudi nekaj časa samo zase, da se odklopi od vsega in vseh, nato pa poln nove energije znova vrne v družinski krog.
Zavedajte se, da ste lahko srečni, da ta čas preživljate skupaj – marsikdo te sreče nima. In če se boste vsi potrudili, boste iz te krize izšli še močnejši, vaši odnosi pa bodo še bolj pristni.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.