V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Kateri sok najbolj nahrani možgane?

Poleg tega, da uživate hrano, ki po videzu spominja na obliko možganov, to so denimo orehi, obstaja še eno sadje, ki prav čudežno vpliva na male sive celice. To so borovnice.

Zmanjša tveganje za demenco

Borovničev sok dokazano povečuje moč možganov pri starejših ljudeh, ki bi morali za ta učinek popiti 30 mililitrov koncentriranega borovničevega soka vsak dan. Že prejšnje raziskave so pokazale, da uživanje sadja in zelenjave lahko zmanjša tveganje za demenco, so najbrž »krivi« flavonidi, ki so najbolj razširjeni v rastlinah. Ob tem borovnice slovijo po svojem močnem antioksidantnem in protivnetnem delovanju.

Raziskave pokazale znatno povečanje možganske aktivnosti

V raziskavi so z magnetno resonanco spremljali možganske funkcije starejših  ljudi. V primerjavi s placebo skupino so pri tistih, ki so uživali borovnice, zaznali znatno povečanje možganske aktivnosti. Naše umske sposobnosti z leti propadajo, a veliko počasneje pri tistih, ki jedo vegetarijansko prehrano, bogato zlasti z borovnicami, so zapisali avtorji raziskave v članku, objavljenem v reviji Applied Physiology, Nutrition & Metabolism.

Vir: Viva – revija za boljše življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.