Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

Kako upočasniti staranje?

Fizično aktivnim ljudem se počasneje starajo možgani, s tem pa tudi telo, sporoča študija, objavljena v reviji Frontiners in Human Neuroscience.

Ste za ples?

Veliko potenciala za to prelaganje staranja, tako mentalnega kot fizičnega, je izkazal ples, ki spada med najbolj zabavne oblike aktivnosti, ki spodbuja tudi druženje. Ples je še posebej koristen za ohranjanje in celo popravljanje ravnotežja. Cilj aktivnosti je povečanje hipokampusa, dela možganov, ki je najbolj nagnjen k propadanju zaradi staranja.

Ples je bolj koristen kot kolesarjenje ali hoja

Ples, še zlasti tisti, ki zahteva spremembo koreografije, je boljša aktivnost od nekaterih drugih, ki zahtevajo ponavljanje, kot denimo kolesarjenje ali hoja. Tisti, ki so jih v raziskavi razdelili v skupino, ki je plesala na različne glasbene žanre in so morali plesno rutino menjati vsaka dva tedna, izvajati različne gibe z rokami, forme, korake, ritme in hitrosti, so dosegli najboljše rezultate ob tem, da so se še zabavali.

Glasba deluje terapevtsko

Zelo pomembno je tudi, da se glasbi prepustite in ne razmišljate, ali ste pri tem videti smešni, saj glasba deluje terapevtsko, odganja črne misli ter dviguje razpoloženje.

Vir: Viva – revija za boljše življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.