V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

Grozljivke so dobre za vaše zdravje

Ne boste verjeli – grozljivke so dobre za vaše zdravje. Vsaj tako trdijo znanstveniki. Kljub temu obstaja kleč – več koristi boste deležni, če vas je ob gledanju zares groza in strah. Med koristmi naštevajo kurjenje kalorij in še kaj.

Grozljivke za kurjenje kalorij

Britanska študija iz leta 2012 je pokazala, da ljudje, ki se močno ustrašijo med gledanjem grozljivke, lahko izgubijo tudi do 184 kalorij, kar je enako 40-minutnem sprehodu. Med gledanjem se pospeši naš krvni obtok in naraste tlak, vse to pa povečuje tudi sposobnost organizma, da se ubrani pred neželenimi vsiljivci in boleznijo.

Grozljivke za boljše razpoloženje

Gledanje grozljivk popravlja tudi razpoloženje, če je verjeti sociologom. Ljudje so običajno manj tesnobni, frustrirani in srečnejši po koncu takega filma. Toda pozor, če želite občutiti vse te koristi, vas mora grozljivka pošteno prestrašiti.

Pozor, škodljive za otroke

Ne pozabite, da grozljivke niso za otroke, saj lahko pustijo trajne posledice in travme. Kar 26 % študentov na ameriški univerzi Michigan je izjavilo, da so kot otroci doživeli travmo zaradi gledanja grozljivk, kar je imelo za posledico trajno tesnobo.

Vir: Viva – revija za boljše življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.