Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

7 razlogov, zakaj prav vsi potrebujemo prijatelje, ki povedo čisto vse, kar jim pade na misel

Iskrenost je čudovita stvar – ampak ali je je lahko tudi preveč? Včasih res, večinoma pa je zelo dobro, da nam kdo direktno pove, kako je na stvari. Zato prav vsi potrebujemo prijatelje, ki so neposredni in vedno povedo čisto vse, kar jim pade na misel.

Če vam je to včasih težko slišati, se spomnite na naslednjih 7 razlogov, ki vam bodo razkrili, zakaj je to nujno potrebno.

#1: Nikoli ne boste šli od doma slabo oblečeni

»O moj bog, kaj imaš na sebi? Takoj se sleci in obleci nekaj lepšega – ali vsaj manj grdega!« Neprijazno, kajne? Na prvi pogled tudi malce boleče – a vendarle iskreno in z dobrim namenom. Če imate prijateljico (ali modno ozaveščenega prijatelja), ki vam direktno pove, da vaš modni spodrsljaj nikakor ni sprejemljiv, je to za vas lahko samo dobro.

Seveda je sprva neprijetno slišati tak komentar, a še vedno je bolje, da ga dobite od prijateljice, kot pa da vseh 50 sodelavcev, ki so vas videli na službeni zabavi, meni enako. Oni vam tega sicer ne bodo povedali v obraz, z veseljem pa vas bodo opravljali za vašim hrbtom.

#2: Vaše življenje bo neverjetno zabavno

Neposredni prijatelji običajno ne izbirajo besed, kar pomeni, da boste pogosto slišali zelo zabavne, necenzurirane in izjemno smešne izjave – seveda bo to še posebej res v tistih primerih, ko ne bodo uperjene proti vam.

A tudi kadar boste tarča vi, bodo besede vaših najbolj neposrednih prijateljev precej zabavna reč, če jih boste seveda sposobni sprejeti z dobršno mero humorja. Sarkazem in cinizem pač imata svoj, čeravno prav poseben, čar, kajne?

#3: V prepirih boste vedno imeli močnega zaveznika

Če se boste v družbi svojega neposrednega prijatelja oziroma prijateljice znašli v prepiru, si lahko oddahnete – že vnaprej ste lahko namreč prepričani, da boste v tem prepiru zmagali. Vaš prijatelj se bo namreč brez oklevanja vključil v vaš prepir in poskrbel, da bo druga stran ostala brez besed.

Seveda pa vam bo po zaključenem prepiru povedal tudi, če in zakaj v resnici niste imeli prav. In to, kot vedno, na povsem neposreden način.

#4: Vedno boste izvedeli resnico

Saj poznate tiste zgodbe o ljudeh, ki jih njihovi partnerji leta in leta varajo, pa jim tega nihče ne pove, čeprav je za vse v njihovi bližini to dobro znano dejstvo? Ali pa posameznike, iz katerih se v službi vsi norčujejo, ko pa se znajdejo v njihovi družbi pa se delajo nadvse prijazne in jih nenehno prosijo za usluge?

No, če boste imeli neposrednega prijatelja ali prijateljico, se vi ne boste znašli med temi ljudmi. V trenutku, ko bo najbolj iskrena oseba v vašem življenju izvedela, kaj se dogaja, vam bo to tudi povedala, brez skrbi!

#5: V vajinem odnosu ne bo nič končalo pod preprogo

Ali se vam včasih zgodi, da ne veste točno, kako bi začeli pogovor oziroma kako bi ubesedili svoje občutke? Vam je včasih nerodno govoriti o neprijetnih temah? Ali se vam je že kdaj zgodilo, da vam je to prikrivanje svojih pravih čustev in misli ter pometanje stvari pod preprogo uničilo odnos?

No, pri iskrenih in neposrednih prijateljih se vam to ne bo zgodilo. Vedno bodo z veseljem ogovorili slona v sobi in načeli tudi najbolj neprijetne teme. Na začetku vam to ne bo preveč všeč, sčasoma pa boste ugotovili, da so vaši odnosi zato precej boljši in da ste s situacijo neprimerno bolj zadovoljni.

#6: Tudi vi boste lahko osvojili umetnost iskrenosti

Kot smo že omenili: ko boste enkrat ugotovili, koliko prednosti prinese iskrenost, jo boste z veseljem sprejeli v svoje odnose. Pa ne le v odnose z neposrednimi prijatelji, pač pa tudi v odnose z vsemi drugimi. Od svojih najbolj iskrenih in direktnih prijateljev se boste namreč z opazovanjem naučili, kako se načne neprijetne teme in kako se pogumno zastavi sporna vprašanja.

In kdo ve, morda boste kaj kmalu tudi vi postali »prijatelj, ki pove čisto vse, kar mu pade na pamet« za nekoga drugega.

#7: Nikoli vam ne bo dolgčas

S prijateljem, ki pove vse, kar misli, vam nikoli ne more biti dolgčas. Omenili smo že, da zabavnih izjav nikoli ne zmanjka, poleg tega pa se boste verjetno kar pogosto znašli v situacijah, ki smo jih ostali ljudje vajeni le iz filmov. Stavek »Tega ni tako mislila ...« bo verjetno postal del vašega rednega besednjaka, nepozabno pa bo tudi, ko vam bo vaša direktna prijateljica povedala, kako je bilo, ko je spoznala svojo taščo.

Čeravno si boste včasih zaželeli, da bi vaši neposredni prijatelji malce bolje obvladali svoja čustva (in svoj jezik), pa ste lahko vseeno zelo veseli, da jih imate v svojem življenju.

Priporočeni izdelki

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.