V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

6 zdravil za prehlad kar iz hladilnika

Medtem ko resnejše bolezni zahtevajo poseben prehranski režim, preudaren izbor običajne hrane lahko pomaga pri blažjih zdravstvenih težavah, kot sta prehlad in gripa. Poleg toplih čajev tudi nekatera živila prispevajo k temu, da okrevate in si opomorete v krajšem času.

1. Začinjena hrana vam odmaši nos

Zaradi začinjene hrane se marsikomu orosijo oči, toda ostrina lahko odmaši tudi zamašen nos in ga naredi bolj prehodnega. Zato se mirno prepustite hrenu, popru in ostri papriki.

2. Topla limonada krepi imunski sistem

Citrusi vsebujejo veliko vitamina C, ob tem pa pomaranča, limone in grenivka vsebujejo še flavonide, ki bodo okrepili vaš imunski sistem.

3. Črno vino v boju proti okužbam

Črno vino je dober zaveznik proti prehladu. Vsebuje antioksidante, ki pomagajo organizmu v boju proti okužbam, zlasti dihal. Kljub vsemu previdno, če uživate zdravila, ob tem pa vino raje preskočite, če kašljate.

4. Ingver umirja slabost

Ingverjev čaj preprečuje in umirja slabost ter druge težave, kot so zaprtje, napenjanje in bruhanje. Ingver je tudi super orožje proti prehladu in gripi, kombinacija ingverja, limone in medu pa je zmagovita proti številnim okužbam.

5. Piščančja juha razgrajuje sluz

To tradicionalno »zdravilo« v zimskem času je topel in hranljiv obrok, ob tem pa pomaga zmanjšati aktivnost belih krvničk, ki so odgovorne za dihalne težave, ki se pogosto pojavljajo med prehladom. Kurja juhica za nameček razgrajuje sluz in tako lajša dihanje.

6. Soda bikarbona – poceni in praktično zdravilo za želodec

Soda je pogosta sestavina zdravil za umirjanje želodca, njen učinek pa temelji na kemični nevtralizaciji pH želodca oz. presežka želodčne kisline. Raztopite žličko sode bikarbone v kozarcu vode in popijte. Voda s sodo bikarbono je preprosto, poceni in praktično zdravilo za umirjanje želodca in črevesja.

Vir: Viva – revija za boljše življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.