V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

5 živil, ki pomagajo ohraniti hladno kri v vročini

Kepica sladoleda se zdi prava izbira v peklenski vročini, a glej ga zlomka, po njej nam je še bolj vroče kot prej. Ko prične telo prebavljati in shranjevati te kalorije, tvoja temperatura raste. Obstajajo pa živila, ki ti pomagajo premagati vročino tako, da vzpodbujajo potenje in s tem ohlajanje telesa.

Preveri, kaj zaužiti, da pomagaš telesu vzpodbuditi naravni ohlajevalni sistem ...

Kepica sladoleda se zdi prava izbira v peklenski vročini, a glej ga zlomka, po njej nam je še bolj vroče kot prej. Ko prične telo prebavljati in shranjevati te kalorije, tvoja temperatura raste.

Obstajajo pa živila, ki ti pomagajo premagati vročino tako, da vzpodbujajo potenje in s tem ohlajanje telesa. Preveri, kaj zaužiti, da pomagaš telesu vzpodbuditi naravni ohlajevalni sistem …

1. Meta

Meta spodbudi na hlad občutljive čutnice v ustih, zato deluje skoraj čudežno pri ohlajanju telesa, še posebej, če jo uživamo svežo. Dodatna korist uživanja mete je tudi, da pospešuje prebavo. Kot dodatek v hladni lososovi solati s pretlačenim fižolom in pomarančo ali pa kombinirana s trakovi kumaric in piščancem s hrustljavo arašidovo skorjico bo z vsakim grižljajem blagodejno delovala na vse tvoje čute.

2. Čili

V deželah z vročim podnebjem, kot sta Indija in Tajska, prevladuje pekoča prehrana. Zakaj? Ena izmed kemičnih sestavin, ki so jo našli v njej – kapsaicin – vzpodbudi telo, da se prične potiti. Poskusi dodati v jedi čili ali kakšen drug pekoč dodatek.

3. Zelenjava

Splošno znano je, da je zelenjava zdrava, v teh pasjih dneh pa so določene vrste zelenjave še posebej priporočljive. Zelenjava, bogata z vodo, kot na primer kumare, radič in solata, so skriti vir hidracije, ki je ključnega pomena za telo. Telo se ne more ohladiti s potenjem, če v njem ni dovolj vode. V solati ali pa dodana v sendvič bo zelenjava tvoji malici dodala okus, hrustljavost in barvo.

4. Sadje

Zamenjaj s sladkorjem bogate zamrznjene sladkarije s sadjem, ki je naravno sladko in osvežujoče. Ključ do ohladitve je uživanje sočnega sadja, ki vsebuje veliko vode, kot so jabolka, melone in lubenice. Ni jih potrebno hraniti le za prigrizek, vključiš jih lahko v obrok, vmešaš v solato – lubenico lahko vmešamo v solato s feta sirom, piščanca pa lahko pojemo skupaj s solato iz jabolk in zelene.

5. Čičerika

Vroči dnevi te lahko premamijo, da zakuriš žar in vržeš nanj kotlete. Telo pri prebavljanju mesa potrebuje veliko energije. V želodcu naredi ogenj in zaradi tega se telo zagreje. Če želiš telesu pomagati pri ohlajanju, izberi raje beljakovine, ki od telesa ne zahtevajo toliko dela – na primer čičeriko.

Ta stročnica je nabito polna z vlakni in vitamini. Slastna je, ko jo zmečkano zmešamo v solato s pomarančami, olivami in paradižniki ali solato z zeleno, feta sirom ter pokapljamo z limoninim sokom.

Pa dober tek!

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.