Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

5 učinkovitih nasvetov za delo od doma

Številne med vami so aktualne okoliščine verjetno prisilile v to, da delate od doma. In čeprav se na prvi pogled morda zdi, da ni prav nič drugače, da boste namesto v pisarni odslej pač delali za kuhinjsko mizo, pa ima delo od doma vseeno določene posebnosti, ki bi jih morali poznati. Za vse, ki niste povsem prepričani, kako bi se organizirali, smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, s pomočjo katerih boste lažje prebrodili ta čas.

#1: Določite prostor, ki ga boste uporabljali za delo

Najboljše je, da delate vedno na istem kraju, saj boste tako naučili svoje možgane, da ta prostor povezujejo z delom. Priporočljivo je, da se izogibate krajem, ki jih običajno uporabljate za sproščanje, saj boste tam hitro postali kar malce preveč umirjeni in morda celo zaspani.

Kam se umakniti?

V trenutnih okoliščinah je ta nasvet seveda malce težko upoštevati. Morda trenutno od doma dela tudi vaš partner, morda imate otroke, ki so zaradi epidemije ostali doma in razgrajajo po vašem domu. Zato se vam bo verjetno zgodilo, da se boste morali umikati drugim družinskim članom in vedno znova iskati miren kotiček. Če je to le mogoče, si izberite enega ali dva stalnega, pri tem pa ste lahko zelo inovativni. Kdo pa pravi, da ne morete delati v kleti, na balkonu ali celo na vrtu?

#2: Naredite urnik dela

V službi so stvari jasne. Pridete ob osmih in delate do štirih, vmes pa imate pol ure malice. Doma se stvari hitro razvlečejo čez cel dan, zvečer pa ugotovite, da vseeno niste storili vsega, kar ste si zamislili. To je povsem normalno, a vseeno obstajajo načini, da vse skupaj poteka bolj gladko.

Morda bo najlažje, če se držite enakega urnika, kot ga imate v službi. Ne spite dlje, pač pa vstanite ob običajnem času in se lotite dela. Že s tem, da se vam ni treba dejansko peljati v službo, boste prihranili kar nekaj časa – a ker sedaj ne morete v menzo, pač pa boste morali kosilo skuhati doma, ga boste nekaj seveda tudi porabili.

Uprite se temu …

V vsakem primeru pa se uprite ideji, da bi med delom opravljali gospodinjska opravila. Seveda, to, da perilo prestavite v pralni stroj in ga zaženete, vam vzame le nekaj minut, a na koncu dneva se to nabere, poleg tega pa s temi opravki tudi izgubljate koncentracijo. V času dela se tako raje posvetite le delu, potem pa še vsemu ostalemu.

#3: Ostanite v stiku z ljudmi

Če je doma ostala cela družina, imate družbe morda celo malo preveč, če pa živite sami ali pa s partnerjem, ki je moral na delo, pa se verjetno počutite malce osamljene. To je povsem človeško, a obstajajo triki, s katerimi si lahko pomagate.

Klepet za boljše počutje

V službi verjetno občasno poklepetate s kolegi, ki sedijo za okoliškimi mizami, ali pa se oglasite pri sodelavcih v sosednji pisarni. To lahko storite tudi sedaj, le da ne v živo. Zagotovo boste s sodelavci morali komunicirati tudi zaradi službenih zadev, vzemite pa si tudi čas, da z njimi poklepetate kar tako, saj bo to pomagalo ohranjati dobre odnose in boljše počutje. Medosebni odnosi so pač zelo pomembni, še posebej v takšnih časih.

Izkoristite možnosti sodobne tehnologije

Priporočamo vam še, da za komunikacijo ne uporabljate le e-maila. Resda je morda najbolj enostaven, vendar pa je tudi nekoliko bolj hladen in neoseben. Vsaj vsake toliko časa se zato odločite tudi za kak telefonski klic ali vsaj pogovor prek katere od aplikacij za klepet.

#4: Ne delajte v pižami

Kako prosim? Ali ni to ena od glavnih prednosti dela od doma? Da, morda res, vendar pa se boste v pižami, če ste sicer navajeni delati v nekoliko bolj formalnih oblačilih, počutili zelo nedelovno. Omenili smo že, da je pomembno, da si ustvarite primeren delovni kotiček, ki bo spodbujal pravo delovno atmosfero, obleka pa je pri tem pomemben del.

Oblecite se v običajna delovna oblačila

Vsako jutro si tako vzemite čas, da se oblečete v običajna delovna oblačila in se uredite tako, kot da greste v pisarno. To vam bo pomagalo vzdrževati občutek produktivnosti in lahko ključno vpliva na kakovost vašega dela od doma.

#5: Dobro se opremite

Ker bo vaše delo od doma trajalo le krajši čas, dokler izredne razmere pač ne minejo, seveda nima smisla, da investirate v drago opremo, ki je potem ne boste več potrebovali. A morda si lahko vseeno omislite nekaj osnovnih pripomočkov, ki vam bodo še kako pomagali, da boste lažje opravljali svoje delo.

Stol je pomemben

  • Pomembno je, da imate udoben stol, ki vam omogoča primeren položaj, da je računalniški monitor na primerni višini, in da imate pri delu mir – brez tega pač ne bo šlo. To ne pomeni, da morate takoj po nakupih. Kak primeren stol boste zagotovo našli doma …
  • Višino monitorja lahko regulirate takoj, da ga s čim podložite.
  • Za malce več miru pa si lahko omislite kakovostne slušalke, ki bodo učinkovito zadušile vse zvoke iz okolja in vam tako omogočile, da delate v tišini.
Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.