V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

3 triki, kako se upreti sladkim jedem

Sladkemu se malokdo lahko upre, nekateri pa so z njim celo zasvojeni, kar je seveda slaba novica tako za zdravje kot za postavo. Že vrabčki na strehi čivkajo, da je sladkor glavni krivec, da se redimo, poleg tega pa pospešuje staranje in je vzrok za številne bolezni. Če imate tudi vi težave z vnosom sladkorja, vam ponujamo tri preproste nasvete, kako ga omejite.

1. Ne bodite lačni

Poskrbite za redne in uravnotežene obroke na vsake tri do štiri ure, kar pomeni tri konkretne obroke v dnevu ter vsaj dve malici, ki naj vsebujejo dovolj kakovostnih beljakovin, zdrave maščobe in veliko vlaknin.

2. Pozitivno razmišljajte

Če ves čas mislite samo na to, kako hudo vam bo brez sladkarij, potem vam bo v resnici še težje. Če se tu in tam le pregrešite, si nikar ne očitajte, temveč se raje vsak dan opogumljajte, saj postajate vedno boljši, rezultati pa bodo prišli prej, kot si mislite.

3. Razlikujte željo od potrebe

Preden posežete po hrani, se ustavite in vprašajte, ali ste zares lačni. Včasih je signal, ki ga pošilja telo, samo znak dehidracije, ne pa potrebe po hrani. Zato poskrbite, da čez dan popijete dovolj vode in nesladkanega čaja, ne pa gaziranih pijač in sokov.

Vodo z okusom pripravite sami doma, če pa že ne morete zdržati brez nečesa sladkega, posezite po črni čokoladi ali jogurtu primešajte sveže sadje.

Vir: Viva – revija za boljše življenje

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.