V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

12 stvari, ki jih morate narediti v 2016

Razmislite o smislu življenja, o razlogu, ki vas zjutraj spodbuja, da se prebudite. Občutek namena namreč podaljšuje življenje, zmanjšuje stres in posledično ščiti pred infarktom in Alzheimerjevo boleznijo.

Za več zdravja in boljše počutje v 2016 naredite naslednje …

Razmislite o smislu življenja, o razlogu, ki vas zjutraj spodbuja, da se prebudite. Občutek namena namreč podaljšuje življenje, zmanjšuje stres in posledično ščiti pred infarktom in Alzheimerjevo boleznijo.

Za več zdravja in boljše počutje v 2016 naredite naslednje …

1. Vedno najdite čas, da se naučite kaj novega

Ne glede na to, koliko let imate. Nova dejavnost vam bo dala občutek namena. Poleg tega bo učenje novega jezika ali igranje glasbila dlje časa ohranilo vaš um bister, ker ga bo redno poganjalo.

2. Poiščite nekoga, s komer se lahko iskreno pogovarjate

To je lahko vaš partner, prijatelj ali družinski član, nekdo, ki lahko dobro oceni vaše načrte in možnosti, da se uresničijo.

3. Redno se sproščajte in družite s prijatelji

Naučite se upočasniti in nehati delati. Čas posvečajte družini, obrnite se k duhovnosti ali preprosto k naravi. Vse to bo zmanjšalo stres, glavni vzrok vnetnih procesov, ki peljejo v številne usodne bolezni.

4. Na dogovorjene sestanke se odpravljajte  minut prej

Zmanjšali boste stres zaradi prometne gneče ali napačne ocene časa, ki ga boste potrebovali do dogovorjenega mesta.

5. Imejte vero

Ne glede na to, v kaj verjamete, poiščete enako misleče in podporo ter delite svoja prepričanja. Ne izolirajte se, v sebi spodbudite občutek skupnosti. Raziskave kažejo, da ljudje, ki hodijo na verske obrede, četudi neredno, živijo dlje kot tisti, ki tega sploh ne počnejo. Ljudje, ki svoji duhovnosti posvečajo manj pozornosti, trpijo zaradi krvožilnih bolezni, stresa in depresije. Pripadnost verski skupnosti s sabo prinese številna poznanstva in družbeno mrežo, ki lahko ponudi pomoč, ko je potrebno, in to daje občutek varnosti. Bodite aktivni, sodelujte tudi v dobrodelnih akcijah.

6. Globoko starost praviloma doživijo ljudje, ki jim je družina na prvem mestu

Poročeni so, imajo otroke in okoli tega gradijo življenje. Takšna bližina zagotavlja, da bo mlajši naraščaj vedno ob vas. To daje občutek pripadnosti, zmanjšuje osamljenost, stres, verjetnost za nesreče in tako podaljšuje življenje.

7. Smejte se in bodite dostopni

Tisti, ki gledajo na življenje z veseljem, so manj izpostavljeni stresu, privlačijo s svojim duhom in imajo širok krog ljudi, ki jim stoji ob strani.

8. Obrnite se navznoter

Odkrijte, kaj vas spodbuja, da se vsak dan prebujate – tako boste živeli dalj časa.

9. Meditirajte

Najdite tiho mesto nekje doma in poskusite vsak dan ob istem času meditirati. Začnite z le desetimi minutami na dan. Tako boste sprostili telo in duha, stres pa boste ohranjali na varni razdalji.

10. Zmanjšajte vnos kalorij

To pomeni, da nehajte jesti, preden ste popolnoma siti. Stoletniki na dan povprečno zaužijejo okoli 1900 kalorij, v svojem življenju pa so jedli tudi manj. Tako se ne boste redili in zmanjšali boste nastanek prostih radikalov, ki so stranski proizvod presnove.

11. Jejte zgodaj

Jejte kosilo najkasneje okoli poldneva in večerjo najpozneje okoli petih popoldne. Tako telo preskrbite z dovolj energije za ves dan, sladkor v krvi pa nima hitrih vzponov in padcev.

12. Skrb za zobe

Vsaj enkrat letno obiščite zobozdravnika. Redno čiščenje zob vključuje tudi vsakodnevno uporabo zobne nitke. Vnetje dlesni ne deluje le na ustno votlino, temveč tudi na stene krvnih žil.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.