Naše blagovne znamke
KUPUJTE PO KATEGORIJAH
Prodajna mesta
Club 5*
0
0,00 €
Losd fsdf sd
V košarici nimate izdelkov.

10 neverjetno učinkovitih trikov profesionalnih čistilcev za popolno čistočo vašega doma

Kako dobro vam gre čiščenje? Neumno vprašanje, kajne – čistiti pa res znamo vsi! A nekateri bolje kot drugi, med nami pa obstajajo tisti, ki se z zadevo ukvarjajo profesionalno. Profesionalne čistilce smo poprosili, da nam zaupajo svoje najbolj skrite trike za popolno čistočo, s svojimi odgovori pa so nas res presenetili. Mislite, da bodo tudi vas?

Trik #1: Kapljica olja za popolno sijoč hladilnik

Ali tudi vas spravlja ob živce, ko se na gladki površini vašega hladilnika pozna prav vsak prstni odtis? To lahko zlahka rešite s kapljico olja! Kanite jo na papirnato brisačo, vrata hladilnika dobro zdrgnite, nato pa vse skupaj obrišite še s čisto brisačo. Odtisov ne bo več, zaradi olja pa bo hladilnik tudi dalj časa ostal čist.

Trik #2: Kreda za odstranjevanje mastnih madežev

Se na vaših oblačilih ali prtih pogosto znajdejo mastni madeži, kot so maslo, solatni preliv in olje za pečenje? Potem že veste, da jih je včasih težko odstraniti. Pri tem zlahka pomaga običajna bela kreda. Vtrite jo v madež, da popije maščobo, nato pa kos perila operite kot običajno in madeži bi morali izginiti.

Trik #3: Pravilno ravnanje s sesalcem

Kaj? Kako pa lahko napačno ravnamo s sesalcem? Morda boste presenečeni, vendar sesalec takrat, ko ga potisnete stran od sebe, v resnici še ne opravlja svojega dela – večino prahu in smetk posesa takrat, ko ga potegnete nazaj k sebi. Če to storite hitro in nenatančno, rezultati seveda ne morejo biti optimalni, zato bodite drugič bolj pozorni na pravilno sesanje.

Trik #4: Škrob za popolno sijoča okna in steklene površine

Za popolno čista stekla ne potrebujete dragih čistilnih sredstev, pač pa lahko popolno čistilo pripravite kar v domači kuhinji. Zmešajte žličko škroba, skodelico belega kisa in skodelico vode, dobro premešajte, nato pa uporabite za čiščenje steklenih površin. Ekološko, učinkovito, poceni in nadvse enostavno!

Trik #5: Beli kis za popolno čisto kopalnico in kuhinjo

Kis pa ni uporaben le za čiščenje stekla, pač pa tudi za številne druge površine v našem domu. Kuhinja in kopalnica, kjer se pogosto pojavljajo madeži vode in vodnega kamna, sta prostora, kjer kis resnično pokaže svojo moč. Najbolje bo, če papirnato brisačo dodobra prepojite z belim kisom, nato pa jo odložite tja, kjer so težave najbolj izrazite. Čez nekaj časa brisačo odstranite, malce podrgnite in vse skupaj dobro sperite.

Trik #6: Dober načrt za učinkovito čiščenje

Eden od najpomembnejših trikov profesionalnih čistilcev je, da se dela lotijo premišljeno in z načrtom. Če boste najprej posesali tla, nato pa se lotili brisanja prahu, boste ponovno zaprašili tla – in vaše delo bo zaman. Vedno torej poskrbite, da začnete čistiti na najvišji točki prostora, nato pa se sistematično pomikajte navzdol.

Trik #7: Zamrzovalnik za dišečo športno opremo

Ali imate veliko športne opreme, ki je sčasoma razvila izjemno neprijeten vonj, vendar je žal ne morete vreči v pralni stroj in temeljito oprati? Dober primer je denimo čelada, ki zaradi potenja lasišča lahko zelo smrdi, težko pa jo je dobro očistiti. Če jo boste zavili v zelo veliko plastično vrečko, to dobro zaprli, nato pa vse skupaj čez noč postavili v zamrzovalnik, bo vonj zjutraj precej bolj prijeten.

Trik #8: … in odstranjevanje lepljivih madežev

Zamrzovalnik je izjemno uporaben tudi za odstranjevanje lepljivih madežev, kot so denimo žvečilni gumiji ali ostanki lepila. Te snovi je težko odstraniti, zato je bolje, če predmet, na katerem se nahajajo, za nekaj časa postavite v zamrzovalnik. Lepljiva snov se bo tako strdila, zato jo bo povsem enostavno odstraniti s površine.

Trik #9: Bele brisače za luksuzen videz vaše kopalnice

Zakaj so hotelske kopalnice vedno videti tako privlačno? Ne zato, ker bi bile tako zelo čiste, pač pa zato, ker so polne snežno belih, puhasto mehkih brisač. Če želite takšno vzdušje ustvariti tudi v svoji kopalnici, kupujte le bele brisače, nato pa ob vsakem pranju uporabite malo belila, ki bo poskrbelo, da bodo vaše brisače vedno ostajale snežno bele in noro lepe.

Trik #10: Obisk pralnega stroja za znova čisto zaveso za prho

Ali je vaša zavesa za prho polna plesni in ostankov mila? Fuj, videti je precej ogabno, a brez skrbi – tudi za to obstaja rešitev. Nesmiselno je namreč, da jo vsakič znova zavržete, zato bo bolje, če jo temeljito očistite. Vrzite jo v pralni stroj, zraven pa položite še staro brisačo iz frotirja; ta bo pomagala zdrgniti ostanke mila in plesni z zavese, ki bo po pranju kot nova.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.