V košarici nimate izdelkov.

Poskusi

10 navad, s katerimi sabotirate sami sebe

Prav vsi občasno sabotiramo svojo srečo in še več – pravzaprav smo sami največji krivec za svoje nesrečno življenje. Vas zanima, kako tudi vi dan za dnem sabotirate svojo srečo?

#1: Imate nerealistična pričakovanja

Ste pravkar napisali svojo prvo knjigo, pa takoj pričakujete svetovni uspeh? Ne bo se zgodilo. Pričakujete, da se bo vaš partner spomnil na obletnico, ko bo minilo natanko 13 mesecev in pol, odkar sta prvič skupaj šla na dopust? Ne bo se zgodilo. Pričakujete, da vam ljudje znajo brati misli? Saj razumete, kaj hočemo povedati, ne? Če si vedno postavite realna pričakovanja, v življenju ne boste tako pogosto razočarani in slabe volje, kot ste sedaj.

#2: Premalo tvegate

Tveganje se sicer včasih obrestuje, včasih pa seveda tudi ne, vendar življenje kaj hitro postane dolgočasno in predvidljivo, če prav nikoli niste pripravljeni tvegati. Občasno (preračunano) tveganje vas lahko napolni s svežo energijo, ki bo vašemu življenju spet dalo smisel. Le poskusite, pa boste videli!

#3: Ves čas se primerjate z drugimi

Sosed ima boljši avto, šef lepšo ženo, brat je višji od vas, vaš najboljši prijatelj ima več denarja … Seveda bi bilo prav fino, če bi tudi vi imeli vse to, vendar preprosto ne morete uživate v tem, kar dejansko imate, če se ves čas primerjate z drugimi in sanjarite, kaj vse bi lahko bili ali imeli.

#4: Drugim dovolite, da vam kradejo najbolj vredno stvar v življenju

Pa sploh veste, kaj to je? Čas! Ljudje vam v službi, doma, na ulici in še marsikje drugje vedno kradejo čas, hec pa je v tem, da to lahko počnejo, ker jim to sami dovolite. Namenjanje časa drugim, ko to pomaga njim samim ali vam, je seveda prava stvar, nikar pa ne dovolite, da vam ljudje v vašem življenju kradejo čas za stvari, ki niso pomembne.

#5: Živite v preteklosti

Življenje v preteklosti je dobro samo za to, da pozabite živeti v sedanjosti. Seveda se lahko iz preteklosti marsikaj naučite, vendar je to nekaj povsem drugega kot pa živeti v preteklosti. Učite se iz preteklih napak in uspehov ter jih izkoristite za to, da izboljšate svoje sedanje in prihodnje življenje, namesto da bi obžalovali preteklost oziroma ves čas jamrali, kako lepo je bilo življenje včasih. Stari časi so davno mimo, zato se raje osredotočite na to, kako vas lahko osreči prav ta trenutek.

#6: Ves čas čakate na znamenje …

… da boste končno storili nekaj s svojim življenjem in stvarmi, ki vas v njem motijo. Znamenje, ki ga čakate, bo morda prišlo, morda pa tudi ne, zato morate takoj vzeti stvari v svoje roke in spremeniti tisto, kar vas onesrečuje. Čakanje na znamenje se sicer res zdi strašno romantično, vendar je v resnici le izgovor, ker niste dovolj odločni ali pogumni, da bi nekaj storili.

#7: Vedno pričakujete najslabše

Če morda niste vedeli – temu se reče pesimizem. In pesimistični ljudje radi opravičujejo svoje vedenje tako, da pravijo, da če vedno pričakuješ najslabše, nikoli ne moreš biti razočaran. V resnici pa so takšni ljudje skoraj ves čas razočarani … Če pričakujete najboljše, boste občasno sicer res razočarani, vendar boste uživali v preostanku časa, medtem ko pesimisti nikoli ne bodo.

#8: Mislite, da se svet vrti okoli vas

Pogosta človeška napaka, res je, vendar takšna, ki bi se je morali čim prej znebiti, saj v vaše življenje prinaša le pogosto razočaranje. Preprosta resnica je, da se svet ne vrti samo okoli vas, temveč ste obkroženi z ljudmi, ki imajo svoje namene, želje in cilje v življenju, ki se vedno pač ne skladajo z vašimi. Prej ko to sprejmete, prej boste lahko zaživeli brez bremena prevelikih pričakovanj.

#9: Za svoje napake krivite druge

Vas zanima, zakaj to počnete (in tudi vsi drugi ljudje)? Ker je to najlažje storiti! Prav pa bi seveda bilo, da se soočite z lastnimi napakami, se iz njih nekaj naučite in poskrbite, da se nikoli več ne bodo ponovile.

#10: Nič ne vračate svetu

Čeprav mnogi ljudje na tem svetu to res težko razumejo, je pomoč drugim pomemben vir zadovoljstva in poslanstvo, ki vas lahko osreči bolj kot pa vse stvari, ki jih naredite zase. Ko boste dognali, da s tem, ko delate svet boljši, izboljšujete tudi sami sebe, boste na poti do pravi sreče.

Potrebujete pomoč?
x
Pokličite brezplačno na

080 18 10

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.