Ta stran uporablja piškotke
S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši nakup, naprednejše funkcije in spletno analitiko. Ali dovolite nameščanje piškotkov na svojo napravo?
Dovolim uporabo piškotkov
Več informacij o piškotkih
tooltip after the triger
tooltip after the triger
Pokličite brezplačno na: 080 1810

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.

x
DormeoImate vprašanje? Kliknite tukaj.

Zanimivosti in praktični nasveti
Brezplačna e-revija

z zanimivimi članki, akcijami ...

Naročite se na e-revijo Dormeo in tedensko boste prejemali zanimive vsebine o zdravju, spanju, lepoti, prehrani in vse ekskluzivne ponudbe.
Varnost vaših podatkov je 100% zagotovljena!

Rdeča spalnica ... več seksa?

Rdeča spalnica ... več seksa?

Spalnica je prvi in zadnji prostor, ki ga vidite vsak dan. Je vaše privatno svetišče, kjer preživite skoraj tretjino življenja, vaše zatočišče, v katerega lahko pobegnete pred hrupnim svetom.

Kadar izbirate barve vaše spalnice, poiščite toplo kombinacijo, ki vas sprošča in pomirja.

Izberite barvo, ki vas bo zazibala v spanec

Izbiranje prave barve sten za vašo spalnico je lahko zelo stresno, saj se je v množici izbire zares težko odločiti. Z majhnim kartončkom iz trgovine, na katerem je vzorec barve, si le težko pomagate, ko želite presoditi, kako bo izbrana barva učinkovala v vaši spalnici. Kadar začnete s pleskanjem, morate imeti zelo živo domišljijo, da si lahko predstavljate končni rezultat.

Po pleskanju je veliko ljudi razočaranih, saj je odtenek presvetel, pretemen, ne ujema se s pohištvom ... in ker se večina ne odloči za novo barvo, ker je to precej zamudno in drago, ostanejo ujeti z nezaželeno barvo za naslednjih nekaj let.

S pomočjo naslednjih nasvetov boste lažje izbrali pravi odtenek, saj ima barva pomemben vpliv na vaše počutje in doživljanje prostora.

1. Ocenite velikost sobe

Majhna soba, pobarvana v temne barve, bo izgledala še manjša, zato izberite svetle barve. Na ta način bo prostor deloval večje.

Če je soba velika, imate veliko večjo izbiro. Uporabite živahne lahke barve, saj bo soba dobila odprt in zračen izgled.

2. Izberite svojo barvo mavrice

Spalnica je vaš idealen prostor za počitek in sprostitev, zato morajo biti barve umirjene. Čeprav so temne in razburkane barve zelo lepe, vam priporočamo, da raje posežete po mirnih, pomirjujočih barvah.

Motni odtenki

Motni odtenki so pomirjevalni, blažilni in mirni, zato so pravi za spanje in sprostitev.

Hladni odtenki

Hladne barve kot npr. modra, zelena in sivka so odlične za mirno spanje, saj so pomirjujoče in vzpodbujajo občutek miru ter spokojnosti.

Topli odtenki

Čeprav so hladne barve najbolj priporočljive, se lahko odločite tudi za tople, če jih le znate pravilno uporabiti. Za topel občutek v spalnici uporabite masleno rumeno, breskovo ali nežno roza barvo.

Nevtralni odtenki

Nevtralne barve so zelo dobra izbira za spalnico, saj so pomirjevalne in elegantne. Če se boste odločili za nevtralno, imate veliko več možnosti za dekoracijo prostora z blazinami, slikami, posteljnino ipd.

Uporabite temno rdečo, vijoličasto ali modro, saj se lepo spojijo z nevtralno. Če se boste barve naveličali, enostavno zamenjajte dekoracijo, barve sten pa vam tako ne bo treba spreminjati.

3. Omejite število barv

Če želite, da bo vaša spalnica prijetna, nikar ne uporabite več kot 4 različne barve. Najbolje bo, da 1 barva prevlada, ostale 3 pa jo dopolnjujejo. K tem 4 barvam spada tudi barva pohištva, posteljnine in ostalih dodatkov.

4. Pogled navzgor

Barva stropa je izjemno pomembna, saj lahko drastično poveča ali zmanjša občutek velikosti prostora. Če ga pobarvate belo, bo prostor deloval višji, če pa ga prepleskate enako kot celo sobo, bo prostor izgledal večji – za bolj dramatičen videz pa pobarvajte strop nebeško modro ali nežno rumeno.

Sledite nam na
DRUŽABNIH OMREŽJIH
Omogočamo plačilo preko
PayPal sistema

Studio Moderna, finančne in intelektualne storitve ter trgovina, d. o. o., Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, matična številka: 5566975, davčna številka: SI-95400818, št. registrskega vložka: 1/5174/00, osnovni kapital: 1.260.724,42 EUR. Studio Moderna, d.o.o., je zavezanec za placilo davka na dodano vrednost.