Ta stran uporablja piškotke
S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši nakup, naprednejše funkcije in spletno analitiko. Ali dovolite nameščanje piškotkov na svojo napravo?
Dovolim uporabo piškotkov
Več informacij o piškotkih
tooltip after the triger
tooltip after the triger
Pokličite brezplačno na: 080 1810

Izbira primernega ležišča, vzglavnika ali odeje ni lahka odločitev. Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati pravi Dormeo izdelek za vas.

Pokličite nas na brezplačno številko in z veseljem vam bomo pomagali.

Vaši Dormeo svetovalci.

x
DormeoImate vprašanje? Kliknite tukaj.

Ležišča in dodatki
Brezplačna e-revija

z zanimivimi članki, akcijami ...

Naročite se na e-revijo Dormeo in tedensko boste prejemali zanimive vsebine o zdravju, spanju, lepoti, prehrani in vse ekskluzivne ponudbe.
Varnost vaših podatkov je 100% zagotovljena!

Kako izkoristiti pozitivne lastnosti ležišča

Kako izkoristiti pozitivne lastnosti ležišča

Ali ste vedeli, da tudi vaše ležišče potrebuje posebno skrb? Obstajajo določene zakonitosti, s katerimi lahko iz svojega ležišča potegnete kar največ pozitivnih lastnosti.


S pomočjo spodnjih nasvetov lahko dobro poskrbite za vaše ležišče. Če želite kvaliteten in zdrav spanec, ki vas bo napolnil z energijo, jih je vsekakor dobro poznati.


Na kaj morate biti pozorni?
 

1. Pravilna namestitev

Prepričajte se, da sta vaše ležišče in podlaga pravilno nameščena. Nepravilna namestitev lahko namreč poškoduje vaše ležišče. Če ste v skrbeh, da sami ne znate pravilno namestiti ležišča in podlage, prosite svetovalce za nasvet.

2. Obračajte položaj ležišča

Vsake toliko časa, predvsem pa v prvih 6 mesecih uporabe, menjajte (obračajte) položaj ležišča: glava in noge. Pri Dormeu priporočamo tudi pokončno postavitev ležišča, saj se tako struktura in polnilo optimalno stabilizirata.

3. Uporabljajte zaščitne nadvložke

Kvaliteten in pralen nadvložek je odlična rešitev, da boste zagotovili popolno higieno in podaljšali življenjsko dobo svojemu ležišču. Nadvložek je odlično sredstvo za zaščito pred nečistočami. Priporočamo posteljne nadvložke Dormeo.

4. Poskrbite za zračnost

Priporočljivo je, da vsak teden dobro prezračite sobo in izpostavite ležišče svežemu zraku. Med zračenjem odstranite tudi posteljnino. S tem boste preprečili, da bi se vlaga zadrževala v ležišču in tako bo onemogočeno razvijanje neprijetnih vonjav ali celo plesni.

5. Omogočite ležišču pravilno podporo

Izogibajte se uporabi ležišča na kovinskih mrežah, na podlagah s širokimi letvicami in na ravnih ploščah. Omenjene podlage niso primerne, saj lahko takšne podlage zadržujejo vlago, kar posledično lahko pripelje do plesni. Ležišče uporabljajte na lesenih letvicah, enake dimenzije kot ležišče, tako boste zagotovili dobro kroženje zraka in pravilno podporo. Za posteljno dno priporočamo letvene podlage Dormeo.

6. Izogibajte se tekočini in vlagi na ležišču

Mokro čiščenje in likanje tkanine lahko poškoduje vaše ležišče. Prav tako uporaba agresivnih čistil. Bolje je, da svoje ležišče vsake toliko posesate z navadnim sesalcem (ne vodnim).

7. Ne odstranite etikete

Informacije na etiketi vam lahko še precej koristijo. Etiketa služi tudi kot identifikacija vašega ležišča, ki jo uporabite pri uveljavljanju garancije.

8. Pred uporabo ležišča skrbno preberite navodila proizvajalca

Če se boste držali navodil in priporočil proizvajalca, boste lahko zagotovili najboljšo nego vašemu ležišču.

9. Znebite se starega ležišča

Staro ležišče je dotrajano in na njem ne spite več dobro. Privoščite si novega, starega pa vrzite proč. Ne dajte ga otrokom, sorodnikom, sosedom… Če ležišče ni bilo več dobro za vas, potemtakem tudi ni dobro za kogar koli drugega. Proč z njim!


Poleg kvalitetnega ležišča, zaščitnega nadvložka in letvene podloge, ki zagotavljajo kroženje zraka in pravilno podporo, potrebujete za optimalno spalno okolje tudi udoben anatomski vzglavnik. Preizkusite vzglavnik Memosan Plus, ki se popolnoma prilagaja obliki vašega telesa. Več o njem lahko preberete tukaj.

Sledite nam na
DRUŽABNIH OMREŽJIH
Omogočamo plačilo preko
PayPal sistema

Studio Moderna, finančne in intelektualne storitve ter trgovina, d. o. o., Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, matična številka: 5566975, davčna številka: SI-95400818, št. registrskega vložka: 1/5174/00, osnovni kapital: 1.260.724,42 EUR. Studio Moderna, d.o.o., je zavezanec za placilo davka na dodano vrednost.